Konferenční liga UEFA - Konferenční liga

základní skupiny - skupina C, 5. kolo
27.10.2022 18:45 CET
2 : 2
(0:0)

Reportáž

Arnaut Danjuma (© AFP)

Hapoel Beer-Sheva zaskočil Villarreal a z jeho půdy si odvezl velmi cenný bod za remízu 2:2

Žlutá ponorka v dosavadním průběhu základní skupiny C Konferenční ligy neztratila ani bod, úvodní nečekané zaváhání zaznamenala v domácím prostředí proti izraelskému outsiderovi Hapoel Beer-Sheva. Po první inkasované brance z kraje druhého poločasu s ním otočila vývoj, jenže zhruba čtvrthodiny před závěrečným hvizdem inkasovala vyrovnávací branku na 2:2 a poté už rozdílovou trefu nevsítila.

Villarrealu před tímto utkáním vůbec o nic nešlo, protože měl jistotu postupu do osmifinále Konferenční ligy z první příčky a svůj kádr tak výrazně obměnil, nicméně i přesto chtěl za každou cenu zvítězit. Naopak hostující výběr si díky nesmírně cennému nerozhodnému výsledku udržel naději na pokračování v evropských pohárech i v jarní části, neboť je momentálně třetí se čtyřmi body a za druhým Lechem Poznań zaostává o body dva.

Domácí měli v tomto utkání jasně navrch ve všech statistických ohledech, jenomže hostující tým byl nesmírně produktivní, když z obou přímých střel mezi tři tyče dokázal skórovat. Favorité téměř po celý zápas na trávníku dominovali, jelikož míč drželi z více jak pětasedmdesáti procent. Hned v prvním poločase si vytvořili několik slibných možností, avšak buď hostující branku netrefili, nebo si vylámali zuby na skvělém brankáři Glazerovi.

Hosté senzačně prorazili krátce po změně stran. Mandi totiž ve vlastní šestnáctce zahrál nešťastně rukou a albánský rozhodčí Xhaja okamžitě ukázal na penaltový puntík. Nabídnutou možností nepohrdl Tomer Hemed, jenž svůj přízemní pokus usměrnil do levého spodního růžku. Španělský celek od tohoto okamžiku zabral a srovnat se mu povedlo v 57. minutě zásluhou svého nejlepšího střelce Samuela Chukwuezeho.

Třiadvacetiletý nigerijský záložník se po zpětné nahrávce od Alberta Morena opřel do balónu z hranice pokutového území a propálil bezmocného Glazera. Neuběhlo ani dalších třináct minut a CF po zásluze vedlo. Jeho druhou branku vsítil Arnaut Danjuma, který si po kolmici mezi dva protihráče navedl míč na svou levačku a pak ho po zemi poslal přesně k levé konstrukci.

Hapoel se však v žádném případě nevzdal a v 79. minutě nečekaně odpověděl. Sagiv Jehezkel předvedl dravý průnik až před velezkušeného brankáře Pepeho Reinu, jehož nakonec pokořil obstřelem k protější tyči. Villarreal se ve zbývajícím průběhu téměř k ničemu nedostal a z trávníku tedy odcházel zklamán.

Autor: Viktor Sandev / whoscored.com, uefa.com, soccerway.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
Elmas

4:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele