Konferenční liga UEFA - Konferenční liga

základní skupiny - skupina C, 3. kolo
06.10.2022 21:00 CET
5 : 0
(2:0)

Reportáž

Autor hattricku Jose Luis Morales (© AFP)

Villarreal rozemlel obranu Austrie pěti góly

Jen co se vrátil domů, dal o sobě hlasitě vědět. Řeč je o útočníkovi Josém Luisovi Moralesovi, který zde, na Estadi Ciutat de València odehrál v barvách domácího Levante devět sezon. A dnes se třemi góly podepsal pod drtivou výhru Žluté ponorky.

Ta totiž právě na půdě Levante hraje domácí zápasy kvůli rekonstrukci svého vlastního stadionu. Morales přišel do Villarrealu před touto sezonou a zatím se ukazuje, že angažování velezkušeného hráče byl dobrý tah. Celkově se Morales trefil už sedmkrát, přičemž necelou polovinu ze svých zásahů obstaral právě dnes večer.

Ale pěkně popořádku. Villarreal nastoupil v mírně obměněné sestavě, ale i tak dával po většinu utkání jasně najevo svou kvalitativní převahu. Na první šanci mu stačilo osm minut, když Danjuma postupoval proti jednomu obránci a brankáři Früchtlovi, na kterého ale nakonec nevyzrál. O pár minut později pálil z otočky kapitán Coquelin, ale jeho rána letěla příliš vysoko nad bránu hostující Austrie.

V 18. minutě už to Villarrealu vyšlo perfektně. Chukwueze umotal u lajny svého strážce a nabídl míč krásným centrem mladíkovi Álexovi Baenovi. Ten nezaváhal a brankář Früchtl musel pro míč do své sítě poprvé. Tuhle potupnou cestu hanby si dnes užil ještě několikrát.

Villarrealu se celkem dařilo kontrolovat hru a míč soupeři z Vídně moc nepůjčoval. A když, tak jedině v doprovodu zkušené obrany. Ještě do konce první půle se navíc Žluté ponorce povedlo zvýšit své vedení. Postaral se o to velkým dílem opět Álex Baena, jehož pečlivá práce nesla plody v podobě proměněné šance Nizozemce Arnauta Danjumy.

Do konce poločasu už se nic zajímavého nestalo, jen se trochu zvýšil počet faulů. Ale s kartami zatím sudí Jochem Kamphuis poměrně šetřil. Do druhé půle už naskočil zmíněný José Luis Morales, který vystřídal Jacksona. Do hry se dostala i opora v podobě Giovanniho Lo Celsa. A právě jeho ránu musel jako první brankář Früchtl likvidovat.

Poradil si dobře, ale asi tušil, že ještě bude mít dost co dělat. A měl, protože jeho obránci nechávali většinu práce na něm. Ať to bylo nepřesné zakončení Capouého nebo rána Chukwuezeho. A pak přišly velké okamžiky Moralesovy. V 76. minutě nejprve zakončil pohotovou ranou pohlednou akci a zvýšil na 3:0.

To mu ale nestačilo a po pouhých čtyřech minutách poslal přesně do sítě míč po akci Étienna Capouého a brankář Früchtl byl opět krátký. Do třetice si jeho umění užil hostující brankář dvě minuty před koncem. Tehdy si Morales naběhl na míč po přihrávce Giovanniho Lo Celsa a upravil na konečných 5:0 pro domácí.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (3)

Přidat komentář
John Obi Mikel

2:0

Reagovat
Elmas

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele