Konferenční liga UEFA - Konferenční liga

předkola - 2. předkolo - nemistrovská část - 1. zápasy
21.07.2022 19:00 CET
0 : 4
(0:3)
Stadión:
 

Reportáž

Slavia potvrdila roli favorita a na Gibraltaru jasně zvítězila

Pražská Slavia předvedla v úvodním utkání druhého předkola Evropské konferenční ligy dominantní výkon, po němž na hřišti St Joseph's zvítězila 4:0. Ve střelecky produktivních výkonech z jara pokračoval na evropské scéně Yira Sor, jenž se prosadil hned dvakrát. Domácí celek v průběhu duelu předvedl několik zbytečných zákroků, za jeden takový si už ve 34. minutě odnesl červenou kartu Cristian Pecci.

Až třetí celek loňského ročníku gibraltarské soutěže přešel v prvním předkole přes severoirské Larne, pro pražskou Slavii však neměl být tvrdým oříškem. Dres sešívaných, tentokrát již s novým logem na hrudi, poprvé v soutěžním duelu navlékl například brazilský stoper Eduardo Santos. Na druhém konci sestavy překvapil realizační tým hostů nasazením velkého objevu přípravy Mosese Usora. Pražany neměl při cestě za snadným vítězstvím zastavit ani neobvyklý povrch, hrálo se totiž na umělé trávě.

Slávisté, kteří nastoupili v netradičním modrobílém úboru, si od prvních minut vytvořili výraznou herní převahu, výraznější šance však dlouho chyběly. V 15. minutě střílel zpoza vápna Usor, jeho dělovku ale Ross Fitzsimons skvělým zákrokem zneškodnil. Ve 21. minutě už byl ale odchovanec Crystal Palace ve službách Svatých bez šance. Přihrávka Ibrahima Traorého našla u pokutového puntíku Sora, který ránou z první zavěsil o břevno a otevřel skóre. Podobná akce vedla ke gólu také ve 32. minutě, na konci stál opět Sor, tentokrát zakončil střelou po zemi. O pár chvil později navíc přišli domácí i o poslední špetku naděje, když Pecci trefil loktem Ewertona a zamířil do sprch. Před odchodem do šaten padla ještě jedna téměř totožná branka, když se po další akci z pravé strany poprvé v dresu Slavie prosadil právě Ewerton.

V 54. minutě poslal Jindřich Trpišovský na hřiště hned čtveřici čerstvých hráčů, kteří nahradili mimo jiné oba gólové střelce. Tím se ale střelecký přísun nezastavil, po pouhých dvou minutách navýšil z dorážky Ondřej Lingr. Ten mohl přidat o něco později další branku, ve skluzu ale trefil jen tyčku. Většinu snah v závěru střetnutí mařily buď nepřesnosti slávistických útočníků, nebo výborně chytající Fitzsimons. Počet vstřelených branek se tak zastavil na čísle čtyři.

Slávisté tak k očekávanému postupu nakročili správnou nohou a z Gibraltaru si odvezli jednoznačné vítězství. Domácím fanouškům se sešívaní v odvetě představí 28. července.

Autor: Livesport.cz / Dominik Bludský

Komentáře (314)

Komentáře k zápasu naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele