Konferenční liga UEFA - Konferenční liga

osmifinále - 1. zápasy
07.03.2023 18:45 CET
1 : 2
(1:1)

Reportáž

Milos Kerkez (© AFP)

Lazio překvapivě nestačilo na Alkmaar

Hned na úvod se v netradiční úterní předehrávce vyřazovací fáze zrodilo velké překvapení. Ani jubilant Pedro nepomohl Laziu k výhře, z lepší výchozí pozice před odvetou v Nizozemsku se radoval Alkmaar, který ve Věčném městě vyhrál 2:1.

Lazio nenechalo svého soka se pořádně rozkoukat a už ve druhé minutě si přichystalo první velkou šanci. Zaccagni prchl svému strážci a předložil míč na vápno, kde viděl dva nabíhající spoluhráče. Balon se dostal trochu se štěstím k Sergejovi Milinkovićovi-Savićovi, čímž ale štěstí domácích skončilo. Srbský tahoun napálil balón nepochopitelně vedle!

Zřejmě to byl nacvičený signál, jelikož navlas stejnou akci rozjelo Lazio i o pár minut později. Tentokrát už ale slavilo úspěch. Znovu Mattia Zaccagni, znovu jeho sprint k vápnu a přesný centr. Jeho adresátem se tentokrát stal veterán Pedro, hrající na pozici falešné devítky, a tomu už se, byť trochu krkolomně, povedlo umístit míč do sítě. Stal se tak historicky prvním hráčem, který se dokázal prosadit ve vyřazovací fázi Ligy mistrů, Evropské ligy a taky Konferenční ligy.

Alkmaar se však nevzdal a po půlhodině hry dokázal Mijnans i s přispěním domácího záložníka Cataldiho trefit tyč! A pak Lazio hloupě chybovalo. Ve 45. minutě, když už se domácí viděli v šatnách jako vítězové, Reijnders vybojoval balón u pokutového území Lazia, přihrál Karlssonovi, který obloučkem našel Evangelose Pavlidise. Ten se dokázal odpoutat od obránce a vměstnal střelu na přední tyč!

Ještě v nastavení málem strhl vítězství na stranu Lazia Milinković-Savić, jenže jeho dobrou ránu vytáhl brankář Ryan na břevno.

Do druhé půle šli v lepší náladě hosté a jejich radost se v nefalšovanou euforii přetavila v 62. minutě. U vápna Biancocelesti předvedl parádní pas Karlsson, jenž našel efektivní nahrávkou do uličky Milose Kerkeze, a ten křížným pokusem překonal brankáře Maximiana!

Tohle byla pro Lazio hodně ledová sprcha, domácí se na každý pád jen tak nevzdali. V 73. minutě vypadl brankáři Ryanovi míč z ruky po akci Alberta a dobíhající Felipe Anderson mohl zakončovat. Bohužel pro Lazio zamířil nad bránu! Tahle nevyužitá šance nakonec římský celek hodně mrzela, Alkmaar totiž i díky tomu udržet těsný náskok.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (4)

Přidat komentář
Bastaron

3:1

Reagovat
fcb+mufc

2-0

Reagovat
AjaxFans

Dobře Az

Reagovat
ratusek

Lazio > Neapol

AZ > Lazio

AZ > Neapol

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele