Konferenční liga UEFA - Konferenční liga

základní skupiny - skupina E, 5. kolo
27.10.2022 21:00 CET
1 : 0
(1:0)
Stadión:
 

Reportáž

Oleksandr Pichaljonok (© scdnipro1.com.ua)

Dnipro-1 si Apollon k tělu nepřipustilo, Pichaljonok parádní střelou zařídil těsné vítězství

Dnipro-1, aktuální lídr ukrajinské nejvyšší soutěže, potřebovalo podniknout onen závěrečný krok k uchování postupových pozic do play-off Konferenční ligy. A své cíle naplnilo tak, jak si představovalo, díky jediné trefě Oleksandra Pichaljonoka v košickém azylu urvalo vítězství nad Apollonem, svoje třetí ve skupině, a nadobro ho tedy odsoudilo k vyřazení z této fronty.

Hosté potřebovali na Slovensku bezpodmínečně uzmout tříbodový rezultát, aby matematicky mohli usilovat o postup do další fáze, jenže za devadesát minut s nastavením se jim nepovedlo jedinkrát skórovat. Na závěr proti Vaduzu tak můžou bojovat už pouze o udržení třetí příčky. Domácí se naopak na samý závěr ve vzájemném utkání s Alkmaarem porvou o čelo tabulky.

Onen rozhodující moment tohoto mače přišel na řadu ve 39. minutě. Adamjuk u pravé lajny přenechal balón Pichaljonokovi, ten si ho navedl blíže do středu pole a z velké dálky zamířil parádně na vzdálenější tyčku. Apollon odpověď na inkasování nenašel, jen se dočkal červené karty v 88. minutě, kterou inkasoval Bassel Jradi poté, co loktem do hlavy napálil Adamjuka.

Autor: Patrik Sandev / uefa.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
Elmas

3:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele