Konferenční liga UEFA - Konferenční liga

předkolo playoff - 1. zápasy
16.02.2023 21:00 CET
0 : 1
(0:1)

Reportáž

Oslavující Ricardo Gomes (© AFP)

Partizan je osmifinále Konferenční ligy blíže, v prvním klání play-off těsně skolil Šeriff

Šeriff nejenže se nemohl představit před vlastními fandy v Tiraspolu, tohle město totiž není daleko od současného válečného konfliktu na Ukrajině, ale v Kišiněvě se taktéž muselo hrát bez diváků, a to kvůli diplomatickému napětí mezi Moldavskem a Srbskem. A ponurá kulisa nakonec s sebou přinesla i porážku domácího celku, Partizan zvítězil těsně o jednu branku.

Pod opravdu velkým tlakem byl bělehradský soubor ve 22. minutě. Tapsoba přetlačil v hlavičkovém souboji bránícího Natcha poté, co na něj vyprodukoval povedený centr zprava Zohouri. Najednou míč narazil do brankové konstrukce, přičemž se odchýlil do nebezpečného prostoru před Popoviče. Hostující brankář pak s vypětím všech sil musel likvidovat dorážku Atiemwena.

Vlastně až ve 41. minutě se jaksi poprvé zásadněji ozval taktéž Partizan. Nutno ovšem podotknout, že Ricardo Gomes neměl vůbec jednoduchou pozici, zakončoval totiž z velmi složitého úhlu, takže gólman Koval, i ve spolupráci se stoperem Garanangou, situaci zvládl. V závěru půle se už každopádně Ricardo Gomes přece uvedl na listinu střelců. Kyabou ve středu pole ztratil balón, srbský výběr podnikl rychlý výpad, Menig přenechal merunu svému portugalskému parťákovi, a ten pak z vápna pohotově zacílil.

Po obrátce se Šeriff k vyrovnání nepropracoval, a to i přesto, že Partizan musel duel dohrávat v oslabení. Hned v 50. minutě totiž vyfasoval červenou kartu Vujačič, byť zprvu rozhodčí Osmers vytahoval z kapsičky tu barvy žluté. Pak se ale jal podívat na video a opravdu shledal stoperovo zbytečně agresivní počínání ve snaze získat míč jako vyloučení.

Autor: Patrik Sandev / uefa.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
Bastaron

1:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele