Konferenční liga UEFA - Konferenční liga

osmifinále - 1. zápasy
09.03.2023 18:45 CET
1 : 1
(0:1)

Reportáž

Manu Trigueros (© AFP)

Anderlecht první utkání skóroval a rozhodnout musí odveta ve Španělsku

Villarreal si domů odváží trochu překvapivý výsledek, protože Anderlecht mu doma dal jednu branku a "Žlutá ponorka" mu oplatila navlas stejným způsobem. O postupujícím tedy definitivně rozhodně až odveta ve Španělsku.

Před hráči Villarrealu stála těžká zkouška, protože Anderlecht se opíral o skvělého mladíka mezi třemi tyčemi, který se v minulém kole proti Ludogorci vyznamenal zvlášť při penaltách. Dnes bylo od prvních chvil víceméně jasné, že favoritem bude Villarreal a že si Španělé půjdou pro vítězství. Zvlášť Samuel Chukwueze působil hodně aktivně a svým neustálým pohybem dělal obraně belgického týmu pořádné problémy. Domácí obránci se mu dlouho nedokázali dostat pod kůži.

Jako první se ale trefil někdo jiný. Opět to ale byla zásluha Chukwuezeho, který vyvezl míč a následně šikovnou nahrávkou před bránu oslovil Manuela Triguerose. Ten dokázal procpat míč na bližší tyči až do sítě a Villarreal vedl nad Anderlechtem o jednu branku.

Je pravda, že domácím se v útoku dařilo prachbídně a nedělali brankáři Reinovi nebo mužům bezprostředně před ním moc potíží. Anderlecht působil i vinou dobrého napadání ze strany Villarrealu bezzubě a nedařilo se mu převzít kontrolu nad utkáním.

Zajímavou akci rozjel Chukwueze a zakončoval Baena, jenže ten prakticky sám před brankářem selhal a napálil jen nohy domácího gólmana. A to muselo Villarreal dost mrzet, protože v 57. minutě se domácím povedlo srovnat! Amuzu přenesl míč na druhou stranu, kde viděl volného Anderse Dreyera. Ten si zpracoval balon na střelu a krásnou technickou ránou uzmul brankáři Reinovi čisté konto!

Aby toho neměla domácí obrana málo, tak se hosté pustili do útočení posíleni o Gerarda Morena s Yeremim Pinem. Paradoxně to ale byli domácí, kdo měl více ze hry a snažil se ji tvořit. Villarreal trochu překvapivě působil dost pasivně a žádné šance si dlouho nevytvářel. Ani několikeré střídání kolem 74. minuty mu nepomáhalo. Domácí Anderlecht neměl dostatečnou kvalitu a Villarreal působil dojmem týmu, který si bez většího zájmu přijel pro remízu. Tu nakonec taky získal.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (3)

Přidat komentář
Bastaron

1:2

Reagovat
Messiáš

Pome ponorka

Reagovat
smazaný uživatel

ku dnu

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele