Konferenční liga UEFA - Konferenční liga

předkolo playoff - odvety
23.02.2023 18:45 CET
2 : 1
3:0 pen.
(1:0, 2:1)

Reportáž

Islam Slimani (© AFP)

Anderlecht zdolal Ludogorec na penalty

Větší štěstěna v penaltové loterii posunula do dalších bojů Konferenční ligy RSC Anderlecht. Belgický celek si přitom z Bulharska přivezl jednobrankovou ztrátu, ale tu dokázal hned v úvodní čtvrthodině vymazat. "Fialky" se dokonce dostaly do dvoubrankového vedení, ale bleskurychlá reakce Ludogorce zápas protáhla. Penaltový rozstřel měl jasný průběh, protože nikdo ze tří hostů nedokázal Verbruggena překonat.

Bulhaři nevstoupili do zápasu zrovna ideálně a nejprve po dvanácti minutách ztratili zraněného Aslaka Witryho a hned vzápětí inkasovali první branku. Po centru zakončoval v šestnáctce Islam Slimání a Franco Russo si vstřelil vlastní gól. Anderlechtu tak stačila na stažení manka pouhá čtvrthodina.

Ludogorec se nesesypal a na rychle inkasovaný gól zareagoval větší aktivitou. Po půlhodině hry se hosté marně dožadovali pokutového kopu. Je pravdou, že Ludogorec si v prvním poločase žádnou větší příležitost nevytvořil a jeho trenér byl o přestávce nucen sáhnout ke střídání.

Po změně stran ale pokračovala vyrovnaná partie a hosté zkusili štěstí formou Despodova, jehož střela skončila mimo tři tyče. Teprve v 68. minutě se znovu měnilo skóre a opět to bylo ve prospěch domácích. Slimání výtečně sklepl balón na Yariho Verschaerena a jeho střela od země zapadla za záda Padta. Anderlecht se radoval z dvoubrankového vedení jen krátce. Despodov tentokrát přesně naservíroval balón do druhé vlny na Igora Thiaga a ten podobně jako v prvním zápase vstřelil gól. Součet obou zápasů tedy dával dohromady remízu.

S blížícím se koncem základní hrací části nechtěl nikdo z aktérů vyrobit osudnou chybu a tak žádný další gól do naplnění devadesáti minut nepadl. Nutno podotknout, že stav byl po 90 minutách spravedlivý.

V prodloužení to na plejádu šancí nevypadalo, nicméně nuda to také nebyla a hlavně v 96. minutě si Ludogorec všechno zkomplikoval. Jakub Piotrowski podsekl zezadu protihráče a po druhé žluté kartě byl vyloučen. Bulhaři vsadili po zbytek zápasu na defenzivu a i když Anderlecht měl šanci rozhodnout, výborně zasáhl Padt. Penaltový rozstřel se stal nevyhnutelnou záležitostí.

V něm zcela selhali střelci Ludogorce. Bulharský celek neproměnil tři penalty v řadě a protože exekutoři Anderlechtu byli stoprocentní, bylo po třetí sérii vymalováno. Anderlecht v Konferenční lize pokračuje, Ludogorec i přes náskok z prvního duelu končí.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, uefa.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
Bastaron

2:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele