Konferenční liga UEFA - Konferenční liga

předkolo playoff - 1. zápasy
16.02.2023 18:45 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Davy Roef chytil penaltu, ale porážce Gentu nezabránil (© AFP)

Karabach po poločase zabral, nad Gentem slavil zaslouženou výhru

Karabach potvrdil, že je aktuálně v lepším rozpoložení než Gent, a slavil v prvním střetnutí předkola play-off Konferenční ligy zaslouženou výhru. Belgický celek vydržel hrát rovnou partii prakticky jen v prvním poločase, v tom druhém byl rád, že nakonec inkasoval pouze jednu branku. Rozhodující trefu si v Ázerbájdžánu na své konto připsal Leandro Andrade.

V 9. minutě se pokusili pohnout bezgólovým stavem kupředu hosté, to když se Cuypers spolu s Hongem ocitl ve vápně, jenže ani jeden z nich se nakonec k zakončení nepropracoval, přičemž bránící Vešovič měl velké štěstí, že nakonec nezaznamenal vlastence. Ve 24. minutě KAA zahrozilo opětovně, ze slušné pozice vypálil Castro-Montes, avšak defenzivní štít Jankovič uměl míč vyblokovat do zámezí.

Karabach se v první půli směrem dopředu opravdu zásadně neozval, do druhé půle ale vstoupil určitě daleko lépe. A střela Šejdajeva alespoň nějakým způsobem prověřila připravenost brankáře Roefa. Ve 49. minutě se už přitom začala stahovat nad výběrem Gentu mračna.

Sudí Al Hakim byl totiž přizván k videu, aby si prohlédl, zda Torunarigha nezahrál ve vlastním vápně rukou po střele Gurbanlyho, a usoudil, že se jednalo o přestupek proti pravidlům. Následovala tedy penalta, k níž se postavil Šejdajev, jenže jako exekutor si nepočínal úplně ideálně. Gólman Roef fakticky bez větších problémů zasáhl.

Domácí pokračovali v přece o něco větší aktivitě, byli lépe řečeno o něco nebezpečnější, hosté přitom čím dál více rezignovali na jakékoli ofenzivní podnikání. V 72. minutě chtěl ze slušného postavení pobídnout Cäfärgulijev v pokutovém území své spoluhráče, jeho pokus ovšem nebyl úspěšný.

O šest minut později každopádně Karabach definitivně rozsoudil tohle utkání. Jankovič svou levačkou vyprodukoval parádní oblouček do šestnáctky, Torunarigha na vysoký pas nedosáhl, takže za ním číhající Leandro Andrade mohl okamžitě zacílit. Ten tak navíc opravdu učinil a z voleje překonal Roefa. V 89. minutě mohl Gent dokonce prohrávat i o dva góly, avšak pumelice nové zimní posily Džidžy skončila pouze na břevně.

Autor: Patrik Sandev / uefa.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
Bastaron

2:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele