Konferenční liga UEFA - Konferenční liga

předkola - 3. předkolo - nemistrovská část - odvety
11.08.2022 19:30 CET
1 : 1
(0:0)

Reportáž

Slavia v Řecku trpěla, díky Mandousovi s Jurečkou ale postoupila

Slavia Praha zvládla i přes velké problémy vybojovat remízu v odvetném utkání třetího předkola Evropské konferenční ligy, když uhrála na hřišti Panathinaikosu výsledek 1:1, díky čemuž se mohla těšit z postupu. Obrana sešívaných měla s ofenzivou domácích plné ruce práce, přesto se hostům podařilo v nastavení vyrovnat zásluhou Václava Jurečky. Poctivý výkon předvedl i skvěle chytající Aleš Mandous.

Ačkoliv se Slavia po úvodním triumfu nad Panathinaikosem a následném ligovém skalpu Zlína dostala na vítěznou vlnu, právě nedělní duel se Ševci zanechal na sešívaných spoustu šrámů. Surová hra soupeře totiž vyřadila ze hry nejméně na měsíc Brazilce Ewertona, zápas ze zdravotních důvodů pak nedohráli ani Petr Ševčík s Mosesem Usorem. Od hostujícího celku se přesto očekával postup, a to i z toho důvodu, že zelení v Praze kvůli vyloučení přišli o argentinského kanonýra Sebastiána Palaciose.

Bouřlivá atmosféra jako by trochu vylekala slávisty, už z první akce měl blízko ke snížení Andraž Šporar, naštěstí pro sešívané trefil před odkrytou bránou pouze tyč. S ofenzivní silou Trojlístků měli hosté plné ruce práce i nadále, a z tlaku soupeře se dostávali jen těžko. Další infarktový moment si pro Slavii přichystal Aitor Cantalapiedra, proti jeho střele se blýskl Mandous. Po půlhodině hry se předvedly obě útočné řady, nejdříve hrozil po ojedinělém brejku ranou nad bránu David Douděra, ještě větší šanci Šporara na druhé straně hasil výběhem skvělý Mandous.

Výkon sešívaných se po změně stran sice zvedl a hra se celkově srovnala, jenže v 57. minutě poněkolikáté zafungovala spolupráce Rubéna Péreze a Šporara, ovšem tentokrát s gólovou tečkou. První jmenovaný využil svých rychlostních parametrů a naservíroval do vápna slovinskému forvardovi, který akrobaticky prostřelil Mandouse. Realizační tým Slavie zareagoval na inkasovanou branku řadou střídání. Po příchodu čerstvých hráčů ubylo nebezpečných útoků Panathinaikosu a červenobílým se dařilo držet dlouhé minuty soupeře mimo dostřel. Domácí v nervózním závěru vsadili vše na jednu kartu. Vabank se jim však nevyplatil, v nastavení vystihl řeckou rozehrávku střídající Jurečka a zpečetil tak slávistický postup.

Panathinaikos tak odvetu dotáhl pouze k remíze, díky čemuž se z postupu raduje Slavia. Ta se tím pádem může těšit na souboj s polským Rakówem, který si poradil s Trnavou.

Autor: Livesport.cz / Jan Lacina

Komentáře (586)

Komentáře k zápasu naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele