Konferenční liga UEFA - Konferenční liga

základní skupiny - skupina D, 5. kolo
27.10.2022 18:45 CET
2 : 1
(1:0)

Reportáž

Nicolas Pépé (© AFP)

Nice v Konferenční lize napravilo selhání se Slováckem, doma těsně skolilo vedoucí Partizan

Nice zvládlo důležitý zápas v boji o kvalifikaci do další fáze Konferenční ligy, odpoutalo se, tedy zatím dočasně, od třetího Kolínu nad Rýnem a čtvrtého Slovácka na rozdíl čtyř bodů, a zároveň bude moci v závěrečném kole útočit na první příčku tabulky. Partizan naopak odmítl možnost zajistit si postup do play-off a bude se muset aspoň o druhé místo rovněž tvrdě rvát.

Kartami každopádně oběma celkům ještě rozhodně zamíchá vzájemný česko-německý duel, který nemohl být dohraný ve čtvrtečním termínu kvůli mlze, a uskuteční se tak až v pátek po poledni. Nice i Partizan tak jako tak budou i pro poslední listopadové měření sil ve výhodném postavení, ať už dopadne klání na Moravě jakkoli, i nadále budou obsazovat strategické první dvě pozice a držet trumfy v rukou, i kdyby se tam konala plichta či výhra jednoho ze soupeřů.

První gól zřídilo na jihu Francie domácí družstvo. Pépé ze středu hrací plochy uvolnil na levé straně Brahimiho, ten okamžitě adresoval centr do šestnáctky, k němuž se sice Laborde ještě nedostal, avšak Pépé po zákroku bránícího Vujačiče ano, a následně nasměroval balón za záda gólmana Popoviče. OGC pak dlouho tahle jediná trefa stačila k průběžnému vedení, Partizan se prostě k žádné propracovat nedokázal. Přesto nakonec v 74. minutě přece došlo na rovnání účtů. Jednalo se o poměrně krkolomnou akci, kterou ve finále bělehradský výběr zužitkoval.

Uroševič od levé lajny zaslal dlouhý pas do pokutového území, Ricardo Gomes ho hlavičkou uměl zachytit, a ačkoli se pak Pavlovič k zakončení nepropracoval, odrazil se míč znovu zpět k útočníkovi z Kapverd, jenž zamířil do spodního rohu brány. Nice sice určitě nemělo úplně moc času, jak ještě strhnout výhru na svou stranu, i tak ale stihlo zaznamenat přesný zásah, a to o pouhé tři minuty od soupeřova úspěšného podnikání. Thuram předával merunu do vápna na Leminu, ten si ji narovnával na pravačku a taktéž zásluhou teče bránícího Beliče skóroval.

Autor: Patrik Sandev / eurofotbal.cz

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
Elmas

1:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele