Konferenční liga UEFA - Konferenční liga

předkolo playoff - 1. zápasy
16.02.2023 21:00 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

Kiril Despodov a Thiago (© AFP)

Thiago udeřil na začátku, pak už branka nepadla. Ludogorec doma těsně přetlačil Anderlecht

Anderlecht nedokázal navázat na slušné období z posledních týdnů, během nichž na ligové scéně zaznamenal tři vítězství a jednu remízu ze čtyř případů, a v prvním střetnutí play-off Konferenční ligy venku těsně nestačil na Ludogorec. Bulharský šampion udržel čisté konto, které bylo fakticky klíčem k úspěchu. O výsledku tohoto měření sil rozhodla jediná branka.

A Ludogorec mimochodem o své výhře rozhodl hned zkraje utkání. Thiago ze středu pole uvolnil na pravé straně na hranici šestnáctky Despodova, ten si počkal na vhodný moment a poslal pak jemný oblouček k pokutové značce. Právě do těchto prostor si seběhl Brazilec, který byl též spoluzakladatelem této akce, a nikým nehlídaný hlavičkou zamířil na bližší tyč, k níž se gólman Verbruggen mohl pouze smutně ohlédnout.

Ve 40. minutě mohl v posledních letech těžko sesaditelný vládce bulharského klubového fotbalu svůj náskok navýšit. Tekpetey utekl podél levé strany, pronikl až do vápna, v něm podnikl jednoduchou kličku bránícímu Vertonghenovi, který se ještě jakž takž stačil vrátit, nicméně následné zakončení ghanského rodáka dokázal Verbruggen zlikvidovat.

Možná tu největší možnost tohoto duelu si Anderlecht vypracoval jen krátce před přestávkou. Murillo chytře pobídnul v pokutovém území Dreyera, ten zacílil na zadní tyčku, jenomže míč po jeho počínání narazil do brankové konstrukce. Ve druhé půli mohl bruselský soubor vyrovnat ještě v 85. minutě, do samostatného úniku se dostával střídající Raman, Ludogorec ovšem uměl podržet zdárným zákrokem zkušený brankář Padt.

Autor: Patrik Sandev / uefa.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
Bastaron

2:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele