Konferenční liga UEFA - Konferenční liga

předkolo playoff - odvety
23.02.2023 18:45 CET
1 : 3
(1:2)

Reportáž

Radost hráčů Šeriffu (© AFP)

Partizan odvetu Konferenční ligy hrubě podcenil, Šeriff odvetu v Srbsku zvládl a postoupil

Těsný náskok z prvního měření sil se Partizanu uhájit nepodařilo. Šeriff sice před týdnem ani jednou neskóroval, v odvetě se mu ovšem povedlo rozvlnit síť celkem třikrát, a takový počin nakonec stačil na celkový obrat v tomto dvojzápase. Domácí předvedli obecně opravdu dost špatné vystoupení, především se zdálo, že celou situaci hrubě podcenili, že ztratili kontrolu.

Ve 4. minutě se poprvé ozvali domácí, a to prostřednictvím Ricarda Gomese, avšak jeho pokus, směřující v podstatě do brány, umně zablokoval skluzující Radeljič. I kdyby každopádně bělehradský forvard cílil úspěšně, neplatila by jeho trefa kvůli ofsajdu.

Ve 13. minutě se ovšem Partizan již přece dočkal úvodního přesného zásahu, kterým jen navýšil svoje predikce ohledně postupu do další fáze. Ricardo Gomes ze středu pole uvolnil do běhu Meniga, který měl před sebou odhrnutou dálnici, vrhnul se po ní v rychlosti do vápna, odkud pak pravačkou pohotově překonal vyběhnuvšího brankáře Kovala.

Kdyby ještě několik dalších minut udržel srbský soubor pohotový náskok, možná by Šeriff postupně čím dál více ztrácel víru ve zdárný výsledek. Jenže v 19. minutě došlo na moment, který zásadně srazil jeho sebevědomí dolů. Atiemwen sice nezpracoval balón dobře, po odrazu ho však bránící Saničanin, poněkud nepochopitelně, zasáhl ve vlastním pokutovém území rukou, kterou jaksi chtěl merunu vyrazit pryč do bezpečí.

Většina hráčů moldavského klubu se dožadovala nařízení pokutového kopu, a ačkoli rozhodčí Ekberg na tuto situaci zprvu nereflektoval, po shlédnutí opakovaných záběrů musel dát hostům za pravdu, že se jednalo o porušení pravidel. Penalty se chopil Badolo, který skóroval zkušeně do protipohybu brankáře Popoviče.

Tenhle okamžik nakonec předznamenal konečnou porážku Partizanu, kterému se duel začal bortit jako domeček z karet. Když už se chystal na poločasovou přestávku, udeřil Šeriff gólově podruhé, to když Rasheed nablízko pobídnul Diopa, a ten technickou střelu usměrnil výstavně na zadní tyčku.

Rozhodující branku, která strhla postupovou matematiku na stranu hostů, pak s sebou přinesla 47. minuta. Diop vyhrál souboj s nedůrazným protihráčem Beličem, seběhl si za vápno a namířil svou přízemní dělovku na bližší tyč. Grobari přitom ve druhém poločase působili natolik mdle, že se na žádný obrat nezmohli, a po mizerném výkonu tak na evropské scéně pro letošek skončili.

Autor: Patrik Sandev / uefa.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
Bastaron

2:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele