Konferenční liga UEFA - Konferenční liga

základní skupiny - skupina D, 4. kolo
13.10.2022 18:45 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

Radost hráčů Partizanu (© AFP)

Partizan si poradil s Kolínem i podruhé a upevnil si vedení ve skupině

Partizan si po dvou úvodních remízách vyšlápl na německý Kolín a po překvapivém vítězství na jeho půdě (1:0) zvládl i domácí odvetu, když zvítězil 2:0. Díky tomu se osamostatnil na čele skupiny D s osmi body a před druhým Nice si vytvořil tříbodový odstup. Kolín naopak po druhé porážce za sebou zůstává třetí se čtyřmi body a před posledním Slováckem je jen díky lepšímu skóre, případnou účast v jarní fázi KL si tedy výrazně zkomplikoval.

Do utkání lépe vstoupil mírný favorit a první možnost si vytvořil po šesti odehraných minutách, ovšem s nepříjemnou dorážkou Skhiriho si brilantně poradil připravený brankář Popović. Ani ne o šedesát sekund později zahrozil na opačné straně Menig, jehož pumelici z hranice pokutového území zneškodnil pozorný gólman Schwäbe. Bělehradský výběr se dostal do důležitého vedení přesně po odehrané čtvrthodině.

Rychlonohý Fousseni Diabaté si na pravém křídle posunul balón směrem dopředu a pak sám před Schwäbem nezaváhal, jelikož ho nekompromisně propálil dělovkou z mírného úhlu. Po půl hodině hry byl první poločas na chvíli přerušen kvůli bouřlivému chování fanoušků a v závěru dlouhého dvanáctiminutového nastavení chtěl navýšit vedení srbského týmu aktivní Menig, jehož tečovanou ránu zastavilo až břevno.

Svěřenci trenéra Gordana Petriće se mohli uklidnit deset minut po výměně stran. Jejich druhou trefu přidal třicetiletý kapverdský útočník Ricardo Gomes, který si po tečovaném pasu Uroševiće z pravé strany udělal dostatek prostoru na hranici brankového území a razantní hlavičkou nedal Schwäbemu žádnou naději na úspěch. Hostující vyzyvatel si v následujícím průběhu vytvořil pár slibných náznaků, ale skórovat nedokázal a domů proto odjíždí s prázdnou.

Autor: Viktor Sandev / uefa.com, soccerway.com, whoscored.com

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
Elmas

0:1

Reagovat
John Obi Mikel

3:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele