Konferenční liga UEFA - Konferenční liga

základní skupiny - skupina G, 2. kolo
15.09.2022 18:45 CET
0 : 1
(0:1)

Reportáž

Max-Alain Gradel (© AFP)

Kluž dál čeká na výhru, doma podlehla Sivassporu

Kluž měla spolu se Slavií patřit mezi favority skupiny G, avšak postupové vyhlídky si značně komplikuje. Po remíze s Ballkani podlehl rumunský tým na domácí půdě Sivassporu, kterému k dalšímu tříbodovému zisku stačila jediná trefa z pokutového kopu.

Domácí mančaft se přitom častěji snažil o útočení, gólově se však ani jednou neprosadil. Neúspěšné ostřelování CFR započal v deváté minutě zpoza vápna Muhar, jenž těsně netrefil bránu protivníka. Ve 25. minutě hlavičkoval Yeboah po rohovém kopu do tyče, dorážku Muhara pak z brankové čáry vykopl Charisis.

Těsně před půlhodinou hry šel Sivasspor zničehonic do vedení. Deac ve vlastním pokutovém území nedovoleně zastavil Angielskiho, načež nařízenou penaltu s přehledem proměnil Gradel. Téměř ihned chtěl vyrovnat Burcă, avšak brankář tureckého mužstva Vural si s jeho pokusem doprostřed svatyně snadno poradil. Pozorný musel být také gólman Kluže Scuffet, který těsně před přestávkou zlikvidoval střelu Sabii.

Snahu CFR o vyrovnání započal ve druhé půli hlavičkující Matias, ani on ovšem nevyzrál na Vurala, který stejně tak zneškodnil ránu Maney zpoza šestnáctky po hodině hry. Janga v 65. minutě a Bordeianu o pět minut později zase strážce svatyně Sivassporu vůbec nezaměstnali.

Hosté chtěli využít okének v defenzivě soupeře, avšak Njie s Angieleskim své šance zahodili. V 88. minutě si tak Vural musel připsat ještě jeden důležitý zákrok proti Păunovi. Tři body nicméně trochu nečekaně putovali do Malé Asie.

Autor: Ondřej Vaculík / onlajny.com, uefa.com

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
John Obi Mikel

1:0

Reagovat
Elmas

2:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele