Konferenční liga UEFA - Konferenční liga

základní skupiny - skupina C, 4. kolo
13.10.2022 18:45 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

Nicolas Jackson (© AFP)

Villarreal zůstává stoprocentní, dnes porazil Austrii

Villarreal zůstává stoprocentní a tentokrát za to děkuje především střídajícímu mladíčkovi Nicolasovi Jacksonovi. Senegalský talent rozhodl utkání v 88. minutě.

Austria vstupovala do domácího utkání s nadějí, že dnes konečně získá první tři body v soutěži a rozmnoží svůj chudý příspěvek jediného bodu. Jenže proti Villarrealu v současné formě to nebylo úplně realistické očekávání. Žlutá ponorka sice ve španělské LaLize má své potíže, ale v Evropské lize neztratila ještě ani jeden bod.

A dnes podle toho utkání taky vypadalo. Hosté pořádně větrali obranu Austrie, která z velké části nevěděla, kam dřív skočit. Ať už to byly centry Mojici, nebo sprinty Chukwuezeho, Villarreal útočil snadno a často. Jenže ne efektivně. V zakončení se totiž velmi trápil a mezi tři tyče se dlouho nemohl trefit.

Povedlo se mu to až pár minut před koncem první půle. Mojica vyslal do vápna další zajímavý centr, který tečoval vysoko čnějící Danjuma. Jenže i s pomocí brankáře Früchtla ani z toho gól nebyl. Villarreal ale rozhodně nehrál tak lehce jako dřív a trenér Emery se rozhodl pro několik změn. Do hry poslal například mladíka Nicolase Jacksona.

Delší dobu se ale ani jeden z týmů nedokázal dostat do větší šance. Ta se naskytla až v 77. minutě a trochu překvapivě se v ní ocitli domácí hráči. Can Keles si navedl míč na roh vápna a tvrdě vypálil, ale brankář Reina dokázal míč konečky prstů vyrazit nad bránu.

Jenže Austria nakonec čisté konto neudržela. Pouhé dvě minuty před koncem sehrál Villarreal rychlý útok a centrovaný míč si ve vápně přebral Morales. Napadla ho skvělá věc a patičkou našel mladíčka Nicolase Jacksona, který už bez potíží vsítil rozhodující gól.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:3

Reagovat
Elmas

2:3

Reagovat
John Obi Mikel

2:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele