Konferenční liga UEFA - Konferenční liga

základní skupiny - skupina D, 3. kolo
06.10.2022 21:00 CET
0 : 1
(0:1)

Reportáž

Florian Kainz (© AFP)

Partizan zaskočil sebevědomý Kolín a z Německa si odváží svou první výhru ve skupině D

Srbský Partizan po úvodních remízách se Slováckem (3:3) a francouzským Nice (1:1) zaskočil jednoho z největších favoritů skupiny Kolín nad Rýnem a díky jediné trefě utkání již z 9. minuty zvítězil nejtěsnějším poměrem 1:0. V tabulce se proto dostal do vedení se ziskem pěti bodů, naopak německý celek nenavázal na víkendový skalp Dortmundu (3:2) a propadl se na třetí příčku se čtyřmi body o bod za Nice i čtvrtečního rivala.

Domácí sice na trávníku herně dominovali a míč drželi z pětašedesáti procent, jenomže selhávali v zakončení a kýženého gólu se nedočkali. Bělehradský vyzyvatel z ničeho nic udeřil po necelých deseti odehraných minutách, do rozhodujícího vedení ho dostal Svetozar Marković. Ten si po přímém volném kopu z levé strany od Natcha udělal dostatek prostoru k hlavičce před hranicí brankového území a nekompromisně překonal brankáře Schwäbeho.

Německý klub se v následujícím průběhu snažil srovnat a blízko byl přesně v polovině, ovšem hlavička Adamjana z osmi metrů se odrazila od břevna do zámezí. Ihned na to zahrozili také Kainz s Dietzem, nicméně proti jejich střelám zaznamenal dva pohotové zákroky gólman Popovič. Hosté chtěli navýšit svůj náskok pět minut před přestávkou, jenže Uroševičovu bombu z bezprostřední blízkosti odvrátil na svou bližší tyč Schwäbe fantastickým reflexivním zákrokem.

Partizan hrál nebojácně také po změně stran a krátce po hodině hry si vytvořil další dvě nadějné příležitosti, nicméně domácí znovu podržel Schwäbe, který zlikvidoval průnik Meniga i dělovku Pavloviče. FC mohlo naposledy skórovat zhruba čtvrthodiny před závěrečným hvizdem, avšak když Adamjana vychytal pozorný Popovič, tak se výsledek neměnil.

Autor: Viktor Sandev / uefa.com, whoscored.com, soccerway.com

Komentáře (3)

Přidat komentář
John Obi Mikel

2:1

Reagovat
Elmas

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele