Konferenční liga UEFA - Konferenční liga

předkolo playoff - odvety
24.02.2022 21:00 CET
2 : 0
(2:0)
Stadión:
Gelredome, Arnhem

Reportáž

Adrian Grbic (© AFP)

Rapid nezvládl odvetu v Arnhemu a po porážce 0:2 se s Konferenční ligou loučí

Vídeňskému Rapidu skvěle vyšel vstup do prvního zápasu s nizozemským Vitesse, když během úvodní čtvrthodiny vedl o dvě branky, ovšem začátek na půdě soupeře tentokráte vůbec nezvládl a po necelých dvaceti odehraných minutách prohrával stejným rozdílem. Oproti od SBV se mu až do závěrečného hvizdu snížit nepodařilo a z letošního ročníku evropských pohárů je proto vyřazen, naopak klub z Arnhemu si zahraje osmifinále KL.

Svěřenci německého trenéra Thomase Letsche vstoupili do čtvrteční odvety naprosto fantasticky a již po necelých třech odehraných minutách skórovali. Dasa totiž geniální kolmici za obranu protivníka vysunul rozběhnutého Adriana Grbice, rakouský útočník pak zakončení neuspěchal a chladnokrevně zavěsil přímo pod břevno. Hosté se v následujícím průběhu začali dostávat více do hry a srovnat mohli krátce po odehrané čtvrthodině.

Za defenzivou Vitesse se zjevil Ljubičič a ze středu pokutového území vystřelil po zemi, jenomže naprosto famózní zákrok jednoruč předvedl gólman Houwen a výrazně podržel svůj tým. Domácí vsítili druhý rozhodující gól v 19. minutě. Slovenský krajánek Matúš Bero přelstil ofsajdovou past po parádním pasu z pravého křídla od Dasy a po vynikajícím zpracování na prsa uspěl tváří v tvář proti bezmocnému brankáři Hedlovi.

SBV dokonce potřetí rozvlnilo síť deset minut před přestávkou, jenomže trefa Frederiksena přeci jen neplatila kvůli ofsajdovému postavení. Vitesse chtělo definitivně pojistit svůj náskok v polovině závěrečného dějství, ale Grbic trefil jen nohu Hedla a následná Dasova dělovka napálila jen jednoho z bránících hráčů stojícího zhruba půl metru před brankovou čarou. V 77. minutě ještě nebyla uznána úspěšná dorážka domácího Witteka vinou těsného ofsajdu, bezzubý Rapid se až do samotného konce vůbec k ničemu nedostal.

Autor: Viktor Sandev / uefa.com, livesport.cz, soccerway.com

Komentáře (6)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:0 (Openda)

Reagovat
berliner

Jedeme Rapid Tip 1:1

Reagovat
John Obi Mikel

0:0

Reagovat
EverlastD

2:0

Reagovat
Pan.Antonin

2:0

Reagovat
Elmas

2:0e

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele