Konferenční liga UEFA - Konferenční liga

předkolo playoff - 1. zápasy
17.02.2022 18:45 CET
2 : 1
(2:0)

Reportáž

Radost hráčů Rapidu Vídeň (© AFP)

Oslabený Rapid udržel výhru nad Vitesse, v odvetě to ale nebude mít snadné

Nizozemské Vitesse nevstoupilo vůbec dobře do čtvrtečního play-off o osmifinále nově vzniklé Konferenční ligy a na půdě Rapidu Vídeň prohrávalo po čtvrthodině hry již o dvě branky, ovšem domácí přišli zhruba dvacet minut po přestávce o vyloučeného Filipa Stojkoviće a SBV přeci jen dokázalo alespoň snížit. Do odvety si sice veze porážku 1:2, nicméně stále má reálnou šanci na účast mezi šestnáctkou nejlepších.

Houževnatý rakouský výběr začal naprosto fantasticky a ani ne po šedesáti odehraných sekundách vsítil vedoucí gól. Po hezké přízemí akci na levém křídle odcentroval do předbrankového prostoru Ljubičić a našel hlavu rozběhnutého Ferdyho Druijfa, jenž zblízka bez problémů rozvlnil síť. Neuběhlo ani dalších deset minut a během nich si slavný klub z Vídně vypracoval další dvě solidní příležitosti.

Nejprve to zkusil Marco Grüll z hranice pokutového území a jen o kousek pálil vedle pravé tyče, následně mířil aktivní Druijf ze střední vzdálenosti o půl metru nad břevno. Rapid se dočkal druhého úspěšného zásahu přesně v 15. minutě. Po pasu na levou stranu převzal balón Grüll, nejprve se zbavil bránícího protihráče a pak z dvanácti metrů vystřelil po zemi přímo do bližšího spodního růžku, svůj pokus totiž krásně ukryl mezi nohama Rasmussena.

V prvním poločase se nic dalšího nepřihodilo, pět minut po výměně stran chtěl snížit Grbic. Ten po zemi chytře mířil k pravé konstrukci, ale na pozorného gólmana Gartlera si nepřišel. Ihned nato mohl definitivně rozhodnout Druijf, avšak dorážkou pouze olízl horní konstrukci. Domácí si výrazně zkomplikovali situaci v 65. minutě, kdy druhou žlutou kartu v tomto utkání obdržel Stojković a předčasně tak odešel do útrob stadionu.

Vyzyvatel z Arnhemu zužitkoval početní výhodu o devět minut později. Do listiny střelců se zapsal Loïs Openda, který po brilantním sólu napřáhl z dvaadvaceti metrů a míč usměrnil do levého dolního rohu. Stejný hráč mohl dokonce vyrovnat v 81. minutě, jenomže tentokráte pálil pouze doprostřed branky a Gartler tak reflexivně odvrátil balón do bezpečí.

Autor: Viktor Sandev / uefa.com, livesport.cz, soccerway.com

Komentáře (6)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1 (Grull - Openda)

Reagovat
John Obi Mikel

0:3

Reagovat
EverlastD

5:1

Reagovat
Shevchenko

Koukám, že Tottenhamu odvolání asi nevyšlo

Reagovat
Pan.Antonin

2:1

Reagovat
berliner

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele