Konferenční liga UEFA - Konferenční liga

základní skupiny - skupina H, 3. kolo
21.10.2021 18:45 CET
2 : 1
(0:1)

Reportáž

Abbas Huseynov (© AFP)

Karabach otočil proti Kairatu a je blízko postupu

Duel dvou celků z východu v rámci třetího kola Konferenční ligy nabídl obrat a tím pádem i vyjasnění situace v tabulce. Kairat v Baku vedl nad Karabachem po Kanteho penaltě, nicméně na konečných 2:1 v závěru otočili Šejdajev a Husejnov.

První vážná situace nastala v sedmnácté minutě. Gólman Mahammadalijev v šestnáctce nedovoleně zasáhnul Josého Kanteho, za což byl nařízen pokutový kop. Jeho exekuce se ujal sám faulovaný hráč, který také se štěstím proměnil. První půle se jinak nesla ve vyrovnaném duchu, ve druhé ovšem Karabach převzal nad utkáním taktovku.

Kontroloval balón a soupeře do ničeho nepouštěl, za což se mu dostal odměny čtvrt hodiny před koncem. Po Zoubirově centru z levé strany si sice hostující brankář připsal zákrok, nicméně k dorážce se dostal Ramil Šejdajev, jenž se z bezprostřední blízkosti hlavou nemýlil.

To však nebylo v tomto utkání vše. Na začátku nastaveného času propadl míč ve vápně k Abbasu Husejnovovi. Ten napřáhl ke křižné střele na vzdálenější tyč, která slavila úspěch a zajistila tak ázerbájdžánskému mužstvu plný počet bodů.

Karabach tak v tabulce drží krok s Basilejí, oba celky mají sedm bodů, Kairat se naopak s Omonií dělí o dno tabulky.

Autor: Martin Vejdělek / onlajny.com, highlightsfootball.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
Elmas

0:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele