Konferenční liga UEFA - Konferenční liga

základní skupiny - skupina F, 1. kolo
16.09.2021 18:45 CET
0 : 2
(0:1)

Reportáž

Lincoln výsledkově nepřekvapil, ale PAOK trápil. Řecký celek získal očekávanou výhru

Tenhle zápas měl jasného favorita. A ačkoli soluňskému PAOK chvilku trvalo, než se gólově prosadil, konkrétně v závěru prvního poločasu, po přestávce ještě přidal jeden přesný zásah a dokráčel k očekávanému vítězství. Lincoln Red Imps, celek z Gibraltaru, historicky první účastník své země v rámci hlavní fáze evropských pohárů, tak při své premiéře nepřekvapil.

Do několika šancí se ale tenhle evropský trpaslík přece propracoval, jako třeba ve 25. minutě zásluhou Kikeho Gómeze, který si ve vápně míč se štěstím přehodil na svou levačku a jen o kousek minul vzdálenější tyčku. Ve 36. minutě se španělský forvard objevil v dokonce ještě lepší pozici, z blízkosti však na brankáře Paschalakise nevyzrál, jelikož jeho nohy neprostřelil.

Jinak ovšem řecký výběr působil přece daleko zkušeněji, a to po celý průběh tohoto klání. Už v 16. minutě ho mohl poslat do vedení Akpom, který se ocitl tváří v tvář gólmanovi Lolovi Solerovi, nicméně trestuhodně nenašel cestu za rozvlněním sítě. Na konci prvního dějství se již nicméně Akpom dočkal své odměny poté, co využil přihrávku zprava od Lucase Taylora.

V 56. minutě následně PAOK definitivně rozhodlo o zisku vlastně povinných tří bodů. Murg poslal centr z rohového čtvrtkruhu na hlavu Michailidise, a i když ten orazítkoval jenom tyč, jeho spoluhráč Mitrita z dorážky uspěl. Lincoln mohl zaznamenat alespoň jeden čestný zdar v samém závěru duelu, jenomže Chipolina svou dělovkou nasměroval balón pouze do břevna.

Autor: Patrik Sandev / uefa.com

Komentáře (6)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
Akinfeev

Má tam Lincoln vyloženě nějáký známý jméno? 1:2

Reagovat
John Obi Mikel

1:0

Reagovat
Dalibor Sladky

Keď už PAOK nevyhrá s Red Imps, tak zbohom

Reagovat
Elmas

1;4

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele