Konferenční liga UEFA - Konferenční liga

předkolo playoff - odvety
24.02.2022 18:45 CET
2 : 0
(1:0)
Stadión:
 

Reportáž

Hráči Bodø/Glimt (© AFP)

Celtic padl i v odvetě, v Konferenční lize po právu pokračuje Bodö/Glimt

Aktuální jednička norské klubové scény v Konferenční lize vyřadila, a nutno říci, že zcela zaslouženě, ostřílený Celtic. Bodö/Glimt zvládlo také odvetu s glasgowským celkem, který u polárního kruhu doslova tápal, znovu ho porazilo o dva góly a zaradovalo se z postupu mezi šestnáctku nejlepších. Neporazitelnost na svém stadionu protáhlo už na čtrnáctý zápas v řadě.

Hosté potřebovali vsítit minimálně dvě branky, aby mohli matematicky usilovat o vstup do osmifinále této soutěže. Pokud se ovšem podíváme na finální statistiky duelu, museli by být v koncovce stoprocentně efektivní, neboť mezi tři tyče napřímo zamířili jen dvakrát. Přitom byli produktivní přesně naopak, neproměnili ani jednu ze svých šancí. Třeba ve 40. minutě se ocitl v dobré pozici Starfelt, jenže trestuhodně přestřelil, i kdyby ale přece rozvlnil síť, jeho trefa by neplatila kvůli ofsajdu. A v 66. minutě nezacílil přesně ani Maeda, jenž našel jednu z mála skulinek v soupeřově obraně, avšak v zakončení se mu prostě nevedlo podle představ.

Domácí svůj první přesný zásah zaznamenali již v 9. minutě, to když Hagen pronikl středem pole, následně předal míč na pravou stranu do vápna na Solbakkena, který levačkou umístil míč přesně do spodního rohu brány. Byť v prvním dějství neproměnili několik svých dalších možností, nemuseli výrazně smutnit, poněvadž po obrátce se jim přece podařilo své vítězství pojistit. Pellegrino v 69. minutě uvolnil Konradsena a ten jemným obloučkem oslovil ze druhé vlny sbíhajícího si Vetlesena, jemuž nedělalo vůbec žádný problém překonat brankáře Harta.

Autor: Patrik Sandev / uefa.com, livesport.cz

Komentáře (8)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1 (Botheim - Jota)

Reagovat
berliner

Tady fandim Celticu ale hostum moc neverim ale verim ze daji aspon 1 Gol Tip 2:1

Reagovat
John Obi Mikel

3:0

Reagovat
EverlastD

1:1

Reagovat
Pan.Antonin

1:0

Reagovat
Akinfeev

2:4

Reagovat
Elmas

3:0

Reagovat
T..oo..M

0:4

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele