Konferenční liga UEFA - Konferenční liga

předkolo playoff - 1. zápasy
17.02.2022 21:00 CET
1 : 3
(0:1)

Reportáž

Radost hráčů Bodø/Glimt (© AFP)

Norský expres Bodø/Glimt nezastavuje, v Konferenční lize vyloupil slavný Celtic

Ani fakt, že Bodø/Glimt už přes dva měsíce nesehrálo žádné soutěžní utkání, nebo skutečnost, že během zimního přestupového období opustili jeho klub někteří klíčoví hráči, mu nebránilo znovu překvapit fotbalovou Evropu. Ačkoli Celtic byl pasován jakožto daleko ostřílenější do role favorita, na norského dvojnásobného mistra před vlastními tribunami o dva góly nestačil.

Že se bude výběr ze Skandinávského poloostrova prezentovat na Ostrovech proti skotskému velikánovi výhradně nebojácně, prokázaly už úvodní pasáže tohoto zápasu. Samozřejmě že jeho sebejistota v tu chvíli nabírala výrazně vzestupnou tendenci poté, co v 6. minutě umně zakombinoval, defenziva Celticu celému počínání svého soupeře v podstatě jen přihlížela, a po uvolnění od Vetlesena dokázal skórovat i z náročnějšího úhlu netradičně bodlem Espejord.

Glasgowský celek během celého prvního poločasu nenašel na dobře organizovaného rivala potřebný recept, a protože navíc hosté vykazovali perfektní produktivitu a efektivně využívali své šance, prohrával v 55. minutě již o dvě branky. Solbakken u pravé lajny ukázal, že nemá po technické stránce zásadnější potíže, na hranici brankového území oslovil Espejorda, který patičkou ještě prostrčil míč k Pellegrinovi, a ten nikým nehlídán lehce přelstil brankáře Harta.

Domácí na hrací ploše směrem dopředu permanentně tápali, Bodø/Glimt stále poctivě bránilo a pod žádný velký tlak se vlastně po celých devadesát minut nedostalo. Přesto se v 79. minutě muselo začít strachovat o vítězství, neboť Maeda na bližší tyčce zužitkoval pas zprava od Juranoviće. Jenže zatímco aby Celtic svého konkurenta v okamžicích následujících dorazil a propracoval se k vyrovnání, o dvě minuty později opětovně, potřetí a naposledy, inkasoval.

Nutno podotknout, že Den Gule Horde, aneb "Žlutá horda", měla v 81. minutě poměrně štěstí v koncovce. Solbakken z levé strany předal merunu do středu pole, jeho spoluhráč Vetlesen před sebou měl poměrně hodně prostoru, a tak ze střední vzdálenosti vypálil, a protože jeho pokus tečoval bránící McGregor, zapadl balón, po němž se Hart jenom ohlédl, pod břevno.

Autor: Patrik Sandev / uefa.com, independent.ie

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:0 (Jota)

Reagovat
John Obi Mikel

1:1

Reagovat
EverlastD

2:3

Reagovat
Pan.Antonin

2:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele