Konferenční liga UEFA - Konferenční liga

osmifinále - odvety
17.03.2022 18:45 CET
2 : 2
po prodloužení
(2:1, 2:1)

Reportáž

Ola Solbakken v souboji o míč (© AFP)

Senzační jízda Bodø pokračuje, v Alkmaaru totiž zvládl prodloužení

Nizozemský Alkmaar sice v odvetě porazil norského mistra Bodø/Glimt 2:1, ovšem kvůli shodné úvodní prohře na hřišti protivníka dospěl zápas do prodloužení a v něm byli přeci jen šťastnější hosté, kteří v nastavení první poloviny srovnali stav a nakonec těsně proklouzli do čtvrtfinále Konferenční ligy. Naopak pouť favorizovaného AZ končí už mezi šestnáctkou nejlepších.

Čtvrteční utkání začalo hodně zostra a hned v úvodní půlhodině byly k vidění tři branky. Svěřenci kouče Arneho Slota poprvé zahrozili v 9. minutě, kdy se po rohovém kopu z pravé strany dostal k hlavičce De Wit, ale nikým nehlídán uklidil balón příliš vysoko. Neuběhlo však ani dalších devět minut a domácí vedli zásluhou řeckého kanonýra Vangelise Pavlidise, jenž po dlouhém pasu Martinse Indiho obešel zbytečně vyběhnutého gólmana Chajkina a pak i z ostrého úhlu zakroutil balón k protější tyči.

Bodø tento okamžik rozhodně nepoložil a krátce po polovině úvodního dějství srovnal stav. Runar Espejord akrobaticky poslal míč před branku soupeře, kde se hodně nepovedeným odkopem prezentoval Martins Indi a rozběhnutý Amahl Pellegrino bez potíží nasměroval míč po zemi doprostřed poloprázdné branky. AZ vzápětí opět přidalo a přesně po odehrané půlhodině mu vrátil vedení svou druhou trefou Pavlidis.

Tentokráte si seběhl do brankového území protivníka na prudkou přihrávku Witryho a balón dokázal nasměrovat do sítě. Za další dvě minuty mohlo být bleskově vyrovnáno, jenže agilní Pellegrino pálil z hranice šestnáctky o pár decimetrů vedle vzdálenější konstrukce. Po změně stran měl lehce navrch Alkmaar, nicméně aktivní Karlsson neproměnil několik nadějných příležitostí a duel proto dospěl do prodloužení.

V něm poprvé zahrozil favorit, avšak Chajkin se blýskl proti ráně zblízka v podání střádajícího Aboukhlala a pak ukryl balón ve svých rukavicích před dotírajícím Sowahem. Klíčový moment se zrodil ve 105+1. minutě. Postup Bodø zajistil islandský obránce Alfons Sampsted, jenž po skákavém přízemním centru Vetlesena zamířil z voleje přímo do protějšího spodního růžku.

AZ si ve druhé polovině prodloužení snažilo zajistit alespoň penaltový rozstřel, ale Chajkin si poradil se střelami Aboukhlala i Wijndala, a když v úplném závěru hlavičkoval nepřesně Martins Indi, tak na trávníku mohla vypuknout obrovská radost severského překvapení.

Autor: Viktor Sandev / uefa.com, livesport.cz, soccerway.com

Komentáře (8)

Přidat komentář
Selänne

3:1

Reagovat
John Obi Mikel

2:1, na penalty Alkmaar

Reagovat
Agnelli

3:0

Reagovat
Elmas

2:0

Reagovat
ladyboy arsenal

2:2 pp

Reagovat
Elmas

Reagovat
waynemarkrooney

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele