Xavi hraje poslední sezonu, příští rok ukončí kariéru

Xavi se před třemi lety rozloučil se španělskou reprezentací, v roce 2015 opustil Barcelonu a nyní chystá další loučení. Sedmatřicetiletý záložník se připravuje na konec aktivní kariéry, kopačky na hřebík pověsí na jaře příštího roku...

Už teď se mi stýská, řekl po posledním zápase za Barcelonu Xavi

Lepším způsobem se záložník Xavi s Barcelonou rozloučit nemohl. Jako kapitán v sobotu v Berlíně převzal po výhře 3:1 nad Juventusem pohár pro vítěze Ligy mistrů. Pětatřicetiletý fotbalista navíc nastoupil ke 151. prvnímu utkání v soutěži a stanovil tak nový rekord.

Konec jedné éry

Barcelonu v současnosti dělí pouhé dvě výhry od historického treblu. Vyzní tedy možná poněkud paradoxně, že zároveň definitivně uzavírá jednu kapitolu svých dějin. Přesto tomu tak je. Ve čtvrtek se totiž potvrdilo to, o čem si většina culés snažila namluvit, že se nikdy nestane - ze Ciudad Condal odchází Xavi Hernández.

Xavi potvrdil informace médií, po sezoně opustí Barcelonu

Už jenom tři zápasy coby hráč Barcelony před sebou má Xavi. 35letý záložník po letošní sezoně ukončí dlouhé dobrodružství v katalánském klubu a zamíří do Kataru, vše dnes oficiálně potvrdil...

Xavi prý v létě skončí v Barceloně a bude hrát v Kataru

Barcelonu podle španělských médií po sezoně opustí dlouholetá opora záložník Xavi. Pětatřicetiletý mistr světa a Evropy prý míří do katarského klubu Al Sadd, který mu nabídl tříletou smlouvu s ročním příjmem deset milionů eur (275 milionů korun).

Xavi chtěl v létě odejít z Barcelony do New Yorku City

Španělský záložník Xavi prozradil, že v létě málem přestoupil z Barcelony do New Yorku City. S klubem, který v příštím roce rozšíří zámořskou soutěž MLS, už prý byl dohodnutý na smlouvě, ale od odchodu ho na poslední chvíli odradil telefonát prezidenta katalánského klubu Josepa Marii Bartomeua.

Xavi by na lavičce Barcelony jednou rád napodobil Guardiolu

Barcelonský záložník Xavi cítí, že jeho dny coby profesionálního fotbalisty se chýlí ke konci. Čtyřiatřicetiletý bývalý španělský reprezentant by na lavičce katalánského klubu jednou rád navázal na úspěšného trenéra Pepa Guardiolu.

V nominaci na Jedenáctku roku FIFpro figurují i Xavi či Özil

Patnáct záložníků aspiruje na zařazení do Jedenáctky roku podle FIFA a Mezinárodní hráčské federace FIFPro. V nominaci mají po třech zástupcích úřadující evropský šampion Real Madrid a Juventus, ve výběru se překvapivě objevili například i Xavi Hernández či Mesut Özil...

Xavi: Nejsem rád, že sedím na lavičce

Čas neúprosně plyne a poslední dobou to čím dál víc pociťuje záložník Barcelony Xavi. Není to tak dávno, co byl "mistr přihrávek" považován za nejlepšího středopolaře na světě. Od nové sezóny ovšem jeho místo zaujal mladší Rakitić a Xavi v čerstvém rozhovoru přiznal, že ho vysedávání na lavičce rozhodně netěší...

Xavi vyrovnal rekord Raúla v počtu startů v Lize mistrů

Xavi vyrovnal rekord Ligy mistrů v počtu startů. Záložník Barcelony nastoupil v dnešním utkání proti APOELu Nikósie a připsal si už 142. zápas ve slavné soutěži. Napodobil tak krajana Raúla Gonzáleze, který stejný počet zápasů odehrál v letech 1994 až 2012 v dresech Realu Madrid a Schalke.

Mistr světa a Evropy Xavi ukončil reprezentační kariéru

Španělský mistr světa a Evropy Xavi Hernández ve 34 letech ukončil reprezentační kariéru. Záložník Barcelony za čtrnáct let odehrál v národním týmu 133 zápasů.

Nakonec žádný přestup, Xavi zůstává v Barceloně

Xavi Hernández bude i v nadcházející sezóně oblékat dres FC Barcelona. Zkušený záložník byl sice v posledních týdnech spojován s odchodem do Kataru či Spojených států amerických, dnes ale technický ředitel katalánského klubu Andoni Zubizaretta informoval o jeho setrvání...

Xavi do Kataru? Prý se už dohodl na angažmá s Al Arabi

Stránky španělských deníků dnes hodně plní jméno barcelonského záložníka Xaviho. Jedním z důvodů jsou dohady, zda by zkušený fotbalista měl nastoupit v základní sestavě ke klíčovému zápasu MS proti Chile, dalším pak spekulace o chystaném odchodu z Katalánska...

Je to nejtěžší porážka mé kariéry, řekl po debaklu Xavi

Za nejtěžší porážku v kariéře označil španělský fotbalista Xavi páteční debakl 5:1 s Nizozemskem v úvodním duelu na mistrovství světa v Brazílii. Zkušený hráč Barcelony nechápal, co se s úřadujícími mistry Evropy i světa stalo.

Xavi si připsal 700. start za Barcelonu a vylepšil vlastní rekord

Xavi Hernández si připsal jubilejní 700. oficiální start za Barcelonu. Třiatřicetiletý záložník zasáhl jako náhradník do čtvrtečního pohárového utkání s Getafe (2:0) a vylepšil vlastní rekord v katalánském celku. V prvním mužstvu Xavi debutoval v roce 1998 pod trenérem Luisem van Gaalem.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele