Xavi zopakoval: Barcelona musí udržet Messiho šťastného

13.08.2020, 21:10
Aktuality
Legendární záložník Xavi, který vede v Kataru Al Sadd, znovu zopakoval, že sice dostal nabídku vést Barcelonu, se kterou spojil většinu své hráčské kariéry, nicméně necítil, že je správný čas na to, aby klub převzal. V rozhovoru pro El País zároveň promluvil o někdejším spoluhráči Lionelu Messim.

Xavi potvrdil, že ho vedení klubu v lednu oslovilo, nicméně on ho odmítl. "Necítil jsem, že je ta pravá chvíle," řekl Xavi v rozhovoru pro El País. Když se znovu spekulovalo o odvolání Quiqueho Setiena v létě, už prý osloven nebyl. "Ke Quiquemu Setienovi chovám velký respekt. Myslím si, že chce hrát stylem, který Barcelona potřebuje. Je to trochu jako styl Cruyffa," prohlásil mistr světa i Evropy.

Že by jednou na lavičku Barcelony rád usedl, to ale čtyřicetiletý fotbalista nijak nezastíral. Vyjádřil se také k budoucnosti Lionela Messiho. "Messi potřebuje Barcelonu a Barcelona potřebuje Messiho. Musí udělat všechno proto, aby byl Messi šťastný. Protože když bude, získají více trofejí," usmál se Xavi. "Když máte v týmu nejlepšího hráče světa, tak máte v rukávu eso," dodal.

Autor: Jiří Fišara / marca.com

Komentáře (50)

Přidat komentář
YNWA__MSN

Posledni roky musí Messi snášet neschopný vedení a imbecilniho prezidenta Bartomeu... Já bych se vůbec nedivil, že se příští léto sebere a půjde do Newels old boys... Xavi totiž čeká až tohle zkurvený vedení odtáhne do píči

Reagovat
celeb

snad uz coskoro. Som zvedavy, ake za sebou zanecha ucty

Reagovat
marke7

Reagovat
insane

Nemyslim si, že by se svojí výkonností šel kopat takhle brzo do Argentiny. Kdyby přestoupil, tak by se mi nejreálněji jevila Itálie, kde by klíďo mohl odehrát ještě tak 3 sezóny...

Reagovat
smazaný uživatel

Xavi ceka, az Messi skonci *

Reagovat
Mercury

jak jsi na to prisel?

Reagovat
YNWA__MSN

Normálka zašli jsme na kafčo a pokecali

Reagovat
Kily8

On s ním hral, vie, ako to funguje. Vidí, čo tam robia z TOP svetovými hráčmi, ktorí inde žiaria. V okamžiku, keď Messi odíde, stane sa Xavi trénerom. To je moja predpoveď. Keď Neymar odchádzal predpovedal som, že bez neho sú bez šance, vyhrať LM. Chcel by som opať vidieť Barcu hrať parádny rýchly futbal, ako hrali počas Messiho zranenia, keď žiarili Neymar so Suarezom

Reagovat
smazaný uživatel

Souhlasím.

Jako by vůbec netušili, že mají ve svém týmu nejlepšího hráče světa.

Reagovat
smetos

Jednoho z nejlepsich

Reagovat
smazaný uživatel

Nejlepšího... a to se víc stotozňuju s Ronaldem a nejradši mám střední zákazníky z období Pirla, Lamparda, Zidana, Xaviho, Gerarda...

Reagovat
smazaný uživatel

Kurva posraná autokorekce

Reagovat
ManUnited

Jak můžeš opomenout Scholese?

Reagovat
YNWA__MSN

To byl zrzavej Mark Noble

Reagovat
ManUnited

No toho taky nezmínil

Reagovat
jsemdement

Figo a nekolik dalsich :).

Reagovat
kilobyte

Reagovat
smazaný uživatel

nezmínil jsem jich víc Scholes jednoznačná taky

Nikdo neměl přesnější pasy na 50 metrů 10x za sebou...

Reagovat
BůhAnfieldu

Scholes? Spíš pasy na 10 metrů 50x za sebou...

Reagovat
smazaný uživatel

To taky, ale pořád byli přesný... neskutečnek player

Reagovat
celeb

dobry den, co si prajete?

Reagovat
smazaný uživatel

Dobrej fotbal

Reagovat
celeb

Reagovat
valloire

Reagovat
smazaný uživatel

Messi až bude trenérem, jestli mu ego dovolí, tak by mohl mít za asistenta Sarabiu.

Reagovat
remeslnik

Messi nikdy nikoho trénovat nebude, raději se bude věnovat rodině. A žádné nedměrné ego nemá, od toho tu jsou jiní.

Reagovat
smazaný uživatel

O žádném nadměrném egu se bavit nechci, to jsem jen nešťastně použil spojení Messi a ego...

Reagovat
Emqick

Však jsi ani nepsal nadměrné ego, ten řemeslník ti to sprostě vložil do komentáře!

Reagovat
remeslnik

Já jsem mu to vložil do komentáře a ještě sprostě, jo? Ty jsi dobrý hňup !!

Reagovat
Emqick

Promin, sprostě to nebylo. :( Ale nadměrné ego jsi skutečně zmínil až ty.

Reagovat
remeslnik

Dobře, vložil. Ale pokud někde někdo zmíní termín EGO, tak je to vždy pejorativní. A to hned přiznal i sám Mecik (čest mu za to), že to použil nešťastně.

A teď k tomu, kvůli čemu to vzniklo. Jsem přesvědčený, že Messi dokončí hráčskou kariéru a dál se v profifotbalo aktivně angažovat nebude. Ani jako trenér, manažer, prezident klubu. Nemá na to povahu. Ale ne ve zlém. Prostě je to introvert. Bude se věnovat rodině, která je pro něj na prvním místě. A jestli budou chtít hrát fotbal jeho kluci a půjde jim to, tak se bude věnovat jim. A pokud zakončí kariéru v Barce a v dobrém ( jakože teď je v čele rebelů proti stávajícímu vedení), tak bude chodit třeba tam.

Reagovat
remeslnik

Ještě jsem chtěl dodat ( přerušil mi tok myšlenek tel.), že nestačí být jeden z nej fotbalistů na to, aby mohl trénovat. Umění předávat dovednosti je stejně náročné, jako špičkové zvládnutí hry samotné.

Reagovat
Emqick

V zásadě souhlasím se vším, byť by mě zajímalo, zda by Messi mohl mít uplatnění ve fotbalovém klubu - ať už jako funkcionář, sportovní management nebo manager. Rozhodně se domnívám, že spíš nikoliv, protože ta povaha nasvědčuje spíše opaku. Třeba u Ronalda (je hrozný, jak člověk tyhle dva musí neustále stavět k sobě) si dokážu představit, jak bude ten svůj mindset předávat někde u mládeže.

Pokud jde o užití ega v pejorativní konotaci, tak vlastně asi nejsem proti, pokud se bavíme tady o webu, fotbale a obecné lidské rozprávce. Jinak si nemyslím, že to musí být nutně pejorativní. Nicméně zde asi ano - koneckonců, ani já se nechtěl hádat, spíš jsem šťoural.

Možná se ještě zkusím tím pádem zeptat, jestli Messi má tedy uplatnění spíš v rodinném životě a užívání si zaslouženého fotbalového důchodu nebo může najít nějaké uplatnění vyloženě profesního charakteru?

Reagovat
remeslnik

Díky za to, že nejsi jako spousta jiných "podpalovačů", jejichž hlavním motivem zdejší existence jsou hádky. Tady už skoro nenajdeš slušného rozumného fanouška jakéhokoliv ( kolikrát i vlastního) klubu k nějaké diskuzi - čest vyjímkám, nemá cenu jmenovat. Spousta lidí sem přestala kvůli tomu i přispívat, jen si to přečtou a nereagují. A kolikrát už ani to ne. Škoda. U těch kreténů to kolikrát bývá i jako odraz jejich osobního života.

A co se týká Messiho, tak dle mého názoru (99%) on nikdy nebude působit v jakékoliv plnohodnoté aktivní funkci jakéhokoliv klubu. Myslím významnějšího. To jsem připodotkl pouze proto, že se možná někde objeví , ale spíš z nostalgie nebo charity. Myslím si o něm, jak už jsem psal výše, že na to být někde na židli v druhém patře není nic pro něj. A trenérem už vůbec ne. On na to hlavně nemá povahu, on je hlavně hráč. Dobrý hráč. Nejlepší hráč. Není taktik. To spíš sedí na Xaviho a možná i Iniestu, ikdyž ten se zas spíš bude věnovat pěstování vína. Pique by zas asi nebyl dobrý trenér, ale na toho by pasoval časem nějaký významný post v představenstvu Barcy. A proč si myslím o Leovi, že by byl jen ztěží dobrý trenér? To, co umí on, se nedá jen tak jednoduše přenést ani nikoho naučit, kdo nemá v sobě k vrozené dispozici tu trpělivost a zanícení, jaké měl díky své povaze (- nikdy neměl pro svou uzavřenost moc kamarádů, mičudě to bylo jedno) a taky poměrům ze kterých vyšel. U něj se to prostě sešlo. Na druhou stranu on se jeví jako rodinný typ a není to jen póza, jako u jisté primadony. Dokážu si představit, že jak jednou přijde z posledního zápasu, hodí ( obrazně) kopačky do skříně a vytáhne je už jen na proto, aby si šel zakopat se svýma klukama. A možná ani žádné exhibice by neabsolvoval, snad nějaké rozhovory nebo "napíše" nějakou knížku. To bude záležet na tom, jakým způsobem kariéru ukončí. Prostě, nedokážu si ho jako trenéra ani představit. .... ale jestli sis všiml, nechal jsem mu jedno procento na překvápko !!

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Messi působí mnohem víc arogantně než plačka Ronaldo...

Reagovat
Mercury

Reagovat
LidoOP

"týmový" sport

Reagovat
janinho

ja plne podporujem sucasne vedenie Barcelony

Reagovat
BůhAnfieldu

Že prý ti děkují a na vánoce ti pošlou pohled.

Reagovat
janinho

a klucenka nic?

Reagovat
valloire

Reagovat
Zizou

Reagovat
celeb

este dobre, ze tu nikto nezacal riesit nejake prasaciny

Reagovat
smazaný uživatel

Hrac > Klub

Reagovat
Zizou

GOAT > Klub Ale i tak je to špatně.

Reagovat
smazaný uživatel

KOZEL > Zahradnik

Reagovat
Zark

Hráč > klub > víc než jen klub

Reagovat
pantondavo

Mes que un Messi.

Reagovat
smazaný uživatel

Xaviho detský idol bol Le Tissier, jak som čítal ten článok získal moje sympatie.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele