Češi v zahraničí: Gólové hody českých střelců a Koubkova šílená minela

Mimořádně vydařený střelecký víkend mají za sebou čeští fotbalisté v zahraničních soutěžích. Dvakrát zacílil v zámořské Major League Soccer čerstvý reprezentant Zdeněk Ondrášek. V bundeslize skóroval Vladimír Darida, Serii A zase Ladislav Krejčí. Znovu se zadařilo i Tomáši Pekhartovi ve druhé španělské lize. To ale stále ještě není všechno...

Češi v zahraničí: Jankto pokořil Inter, poprvé se trefil Pekhart

V italské lize se mezi střelce zapsal záložník Jakub Jankto, který pokořil Inter Milán. Jeho Sampdorii to však na body nestačilo. Úspěšnější byl s premiérovou brankou v této sezoně Tomáš Pekhart ze španělského Las Palmas.

Češi v zahraničí: Ondrášek skóroval, dva hráči asistovali v bundeslize

Zdeněk Ondrášek se opět prosadil v dresu Dallasu v zámořské Major League Soccer. Momentálně si drží skvělou bilanci pěti gólů v posledních pěti zápasech, do kterých zasáhl. Asistenci si připsal v bundeslize Pavel Kadeřábek z Hoffenheimu a také Jan Morávek z Augsburgu. Naopak nepříliš povedený zápas zaznamenal v Polsku obránce David Jablonský...

Češi v zahraničí: Vydra se připomněl v Burnley. Trefil se Novák, zazářil Vaněček

Matěj Vydra si připsal asistenci v Premier League a Tomáš Vaclík se Sevillou zase po roce vede španělskou LaLigu. Dvakrát se trefil v Maďarsku útočník David Vaněček. V turecké lize se do listiny střelců zapsal obránce Filip Novák.

Češi v zahraničí: Necidova trefa na body nestačila

Tomáš Necid skóroval na hřišti PSV Eindhoven, ale svému Den Haagu k bodům nepomohl. Na trávníku se objevil i další útočník ze slávistické líhně Tomáš Pekhart ve druhé španělské lize. Na trávník se po zranění zase vrátil Jan Morávek v dresu bundesligového Augsburgu.

Češi v zahraničí: Střelecký víkend! Góly padaly od Švýcarska po Maďarsko

Čeští fotbalisté v zahraničí prožili celkem vydařený střelecký víkend. Marek Suchý rozhodl o vítězství Basileje. V Maďarsku se trefil Michael Rabušic, ve druhé nizozemské lize skóroval za béčko Ajaxu Václav Černý a Jaroslav Navrátil z Go Ahead Eagles se prosadil dokonce dvakrát v zápase proti Dordrechtu. Ondřej Vaněk z ruské Ufy zase i za svůj kratičký pobyt na trávníku stihl dvě asistence proti CSKA Moskva.

Češi v zahraničí: Pavelka v Turecku asistoval u vítězného gólu

David Pavelka si v Turecku připsal asistenci u vítězné branky Kasimpasy na hřišti Akhisarsporu. Do hry se po zranění vrátil obránce Ondřej Čelůstka z Antalyasporu. V základní sestavě nizozemského PSV Eindhoven znovu nastoupil talentovaný záložník Michal Sadílek. Dobrou pozici pod novým trenérem Ranierim má zatím také útočník Patrik Schick, ovšem jeho Římu se víkendový duel moc nepovedl...

Češi v zahraničí: Novák pokořil Fenerbahce, poprvé ve Španělsku se trefil Pekhart

Na velkém vítězství 2:1 nad Fenerbahce se o víkendu gólem podílel obránce Trabzonsporu Filip Novák. Svůj první gól za španělské Las Palmas si připsal Tomáš Pekhart a branku ve druhé anglické lize vstřelil Jiří Skalák, ale sebrala mu ho teč spoluhráče. Podívejte se na jejich trefy a projděte si i ostatní evropské ligové soutěže, kde působí čeští fotbalisté.

Češi v zahraničí: Víkend plný asistencí. Kraloval Kadeřábek

Čeští fotbalisté tentokrát v zahraničních ligách především přihrávali. Dvě gólové nahrávky si zapsal obránce Hoffenheimu Pavel Kadeřábek. Brankové asistenci však zapsali do statistiky také Martin Pospíšil v Polsku, či reprezentant David Pavelka v Turecku. Zápas na půdě Barcelony má za sebou brankář Tomáš Vaclík ze Sevilly.

Češi v zahraničí: Necid se poprvé trefil v lize, Čech se zranil

Útočník Tomáš Necid vstřelil první ligový gól za ADO Den Haag v nizozemské lize a navázal tak na dvě trefy z poháru. O poznání horší víkend zažil brankář Petr Čech, který musel střídat kvůli zranění. Tomáš Vaclík v dresu Sevilly byl zase svědkem zřícení tribuny v Eibaru, kde jen díky štěstí nedošlo k vážným zraněním.

Češi v zahraničí: Poprvé se trefil Vydra, Čech překonal tisícovku a Vaclík chytil penaltu

Dva čeští brankáři-legionáři mají za sebou obzvlášť povedený víkend. Petr Čech přispěl k vítězství Arsenalu 2:0 nad Evertonem a zapsal se do dějin Premier League jako první brankář, který dosáhl na 1000 úspěšných zákroků. Tomáš Vaclík ze Sevilly zase zlikvidoval penaltu na hřišti Levante a se spoluhráči mohl oslavit vítězství 6:2. Drobnou oslavu si zaslouží i útočník Matěj Vydra.

Češi v zahraničí: Ondrášek i Papadopulos skórovali v Polsku, Jedlička dostal kuriózní gól

Dva čeští útočníci se prosadili v polské lize. Zdeněk Ondrášek se drží na čele tabulky střelců a Wisle Krakov pomohl k výhře ve šlágru s Lechií Gdaňsk. Prosadil se také další český hroťák Michal Papadopulos z Gliwic. Bláznivý gól dostal na Slovensku český brankář Martin Jedlička ve šlágru, který jeho Dunajská Streda prohrála v Bratislavě se Slovanem.

Češi v zahraničí: Ondrášek dál řádí, další kosila zranění

Zdeněk Ondrášek přidal v Polsku šestý gól v sezóně a drží vedení v tabulce střelců. Bořek Dočkal v Americe sice přidal další asistenci, ale pak musel střídat a přijde o reprezentační sraz. Stejně jako brankář Jiří Pavlenka z Brém, který po srážce se soupeřem dokonce skončil v nemocnici. A jak se vedlo ostatním Čechům za hranicemi?

Češi v zahraničí: Dva góly Ondráška a Zlámalovy zákroky

Zdeněk Ondrášek je v Polsku ve formě. Útočník Wisly Krakow vstřelil dvě branky na hřišti Lechu Poznaň. Ve Skotsku se zase zaskvěl brankář Zdeněk Zlámal, který přispěl několika velmi povedenými zákroky k postupu Hearts v ligovém poháru. A jak si vedli další Češi v zahraničí o prodlouženém víkendu?

Pekhart si zahraje ve Španělsku, podepsal smlouvu s Las Palmas

Hapoel Beer-Sheva bojuje o účast v hlavní fázi Evropské ligy a v odvetě třetího předkola proti APOELu Nikósie mu už nebude k dispozici Tomáš Pekhart. Český útočník izraelský celek opustil a zamířil do druhé španělské ligy, nově bude hájit barvy Las Palmas...

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele