Češi v zahraničí: Kadeřábkovi sebrali gól, Vaclík a Hladký vychytali čistá konta

27.01.2020, 15:56
Aktuality
Pavel Kadeřábek přispěl k vítězství Hoffenheimu na hřišti Werderu Brémy. Reprezentačního spoluhráče Jiřího Pavlenku v brance domácích dokonce překonal, gól ale nakonec ve statistikách zapsán nemá, protože byl označen za vlastní. Další čeští brankáři měli veselejší víkend. Tomáš Vaclík ze španělské Sevilly i Václav Hladký ze skotského St. Mirrenu vychytali čistá konta.

Anglie


Útočník Matěj Vydra nastoupil za Burnley do pohárového zápasu s Norwichem v 65. minutě za nepříznivého stavu 0:2. Burnley se nakonec povedlo snížit, ale vyřazení se odvrátit nepodařilo.

Jan Žambůrek odehrál celé utkání za Brentford proti Leicesteru. Ani jeho tým však v FA Cupu nedokázal postoupit a končí po porážce 0:1.

Německo


Augsburg prohrál 0:2 na hřišti Unionu Berlín. V brance byl u toho Tomáš Koubek, který odchytal celý zápas. Na lavičce pak duel proseděl záložník Jan Morávek.

Celých 90 minut strávil v dresu Lipska na hřišti Frankfurtu Patrik Schick. Mezi střelce se však český útočník nezapsal a jeho tým si odvezl nečekanou porážku 0:2. Přesto dál vede bundesligovou tabulku. Ovšem už jen o bod před Bayernem.

Brankář Jiří Pavlenka odchytal celé utkání za Werder Brémy proti Hoffenheimu. Inkasoval ale tři branky a musel skousnout porážku 0:3. K prvnímu gólu se přimotal také český obránce hostů Pavel Kadeřábek, který byl dokonce na chvíli označen za autora branky, když po závaru na brankové čáře dokopl míč definitivně do sítě. Nakonec ovšem byl gól připsán jako vlastní Davymu Klaassenovi.

Itálie


Obránce Aleš Matějů odehrál za Brescii celé utkání proti AC Milán. Jeho tým však prohrál 0:1.

Nizozemsko


Záložník Václav Černý naskočil v dresu Utrechtu na poslední čtvrthodinku do zápasu s Den Haagem. Jeho tým už vedl 3:0 a nakonec se mu podařilo ještě jednu branku přidat. Útočník Tomáš Necid strávil celé utkání na lavičce hostů.

Obránce Josef Kvída ve druhé lize odehrál celý zápas za Nijmegen proti rezervě Ajaxu Amsterdam. Utkání skončilo nerozhodně 3:3.

Jaroslav Navrátil v dresu Go Ahead Eagles zapsal celých 90 minut a přispěl k vítězství 1:0 nad Bredou.

Španělsko


Brankář Tomáš Vaclík přispěl čistým kontem k dalšímu vítězství svojí Sevilly. Tentokrát si v LaLize poradila 2:0 s Granadou. Vaclík si připsal dva úspěšné zákroky.

Ve druhé lize útočník Tomáš Pekhart nastoupil za Las Palmas proti Tenerife na poslední čtvrthodinu. Bezbrankové skóre mu ale prolomit nepodařilo.

Skotsko


Brankář Václav Hladký vychytal čisté konto proti Aberdeenu a pomohl St. Mirrenu k remíze 0:0.

Turecko


Obránce Tomáš Břečka odehrál celé utkání za Kasimpasu. V zápase s Alanyasporem se ale opět bodů nedočkal. Jeho tým prohrál doma 1:2.

Ondřej Čelůstka odehrál kompletních 90 minut za Antalyaspor a pomohl mu k vítězství na hřišti Denizlisporu 3:0. Díky vítězství se Antalya vyšvihla mimo sestupové pozice.

Útočník Milan Škoda odehrál za Rizespor celé utkání na půdě vedoucího týmu tabulky Sivassporu a favorizovaní domácí až v nastaveném čase zachraňovali remízu 1:1. Škoda dostal v 25. minutě žlutou kartu.

Maďarsko


V základní sestavě Puskás Akadémie v zápase na hřišti Kaposváru byli dva Češi. Záložník Jakub Plšek byl střídán v 66. minutě, útočník David Vaněček v 71. minutě. Zápas skončil nerozhodně 1:1. Za Puskás Akadémii se trefil bývalý útočník Mladé Boleslavi či Sparty Golgol Mebrahtu.

Kypr


V základní jedenáctce Pafosu figuroval i český záložník Zdeněk Folprecht, jenž nakonec proti Olimpii Nikósie odehrál 76 minut, než byl vystřídán. Zápas skončil nerozhodně 1:1.

Oba čeští obránce Omonie Nikósie Jan Lecjaks a Michael Lüfner pomohli svému mužstvu k vítězství 1:0 nad Anorthosis Famagusta. Jedinou branku, ovšem do vlastní sítě, vstřelil bývalý útočník Plzně Slovák Michal Ďuriš.

Autor: Jiří Fišara

Komentáře (24)

Přidat komentář
Nadržený šimpanz

Žamburek na EURO???

Reagovat
smazaný uživatel

Asi těžko

Reagovat
Marv

Reagovat
Selänne

Reagovat
Losinho

2024

Reagovat
Rob Roy

Pekhart, Necid, Krejčí, Čelůstka, Novák, Gebre Selassie - všem konci v létě smlouva, bude zajímavý sledovat kam půjdou.

Reagovat
smazaný uživatel

Gebre ještě na Bundesligu má, Čelůstka a Novák na Turecko taky.

Krejčí, Pekhart, Necid zpátky domů.

Reagovat
Rob Roy

No ale Brémám hrozí reálne sestup, takže nepočítám že by ho podepsali třeba na další rok dokud nebude jasno. Navíc je dlouhodobe zraneny.

Reagovat
dinss

Krejčí se buď vrátí do ČR a nebo si půjde zahrát někam do Belgie či Nizozemska. Na druhou stranu pod tím novým trenérem celkem hrál a myslím si, že by hrál dál kdyby nebyl zraněný. Necid stopro bude hrát dál v Nizozemí a Pekhart si zase najde nějakou Řecko nebo Turecko. Novák bude hrát minimálně v klubu jako je teď a u Čelůstky bych se nedivil kdyby se naopak posunul do lepšího klubu v rámci Turecka.

Reagovat
Rob Roy

S tím Necidem celkem souhlasím, smlouvu na rok a půl v Nizozemí klidně ještě může dostat (třeba u nějakého ligového nováčka pokud Den Haag spadne), čísla nemá špatný. Pekhart teoreticky taky. Na Nováka s Čelůstkou jsem hodně zvedavej. Krejčí podle mě skončí (kdyby ho klub chtěl prodloužit, tak už to udělá) a kromě zemi co.jsi psal si myslím, že by měl i na spodek Francie třeba. Otázkou je jestli nebude velký zájem ze Sparty. Ale museli by mu nasypat hodně.

Reagovat
dinss

Necid má právě, že velmi zajímavý čísla na to v jakém klubu momentálně hraje. Navíc je v Nizozemí celkem proflaklej. Jak jsem psal, Čelůstka a vlastně i Novák mají kvalitu na to hrát o titul v Turecku.

Bohužel se Krejčí zranil a je to u něj 50/50 ale myslím si, že ani jeden z nich vyjma možná Pekharta, který vždycky něco sežene, se nikdo domů nechystá.

Reagovat
smazaný uživatel

Gebre Selassie prodlužoval smlouvu už před Vánocemi, takže určitě bude v Brémách dál ;-)

Reagovat
Rob Roy

Máš pravdu, moje chyba.

Reagovat
Uwe háže buly

Celustku tipuju k nám, Krejča do Slavie nebo k Turkovi. Gebre buď Bremen nebo Slovan. Necid možná do Jablonce místo Doležala nebo do bolky, kdyby se nechytal Wagner. Novák prodlouží.

Reagovat
JeséRodriguez

Čelůstka by byl skvělej!

Reagovat
smazaný uživatel

Fotbalová Slavia dostala nabídku na záložníka Tomáše Součka, která se jí líbí. West Ham je ochoten za její oporu dát v přepočtu 100 milionů korun za jarní hostování a v případě záchrany v Premier League doplatí dalších 400 milionů korun. Záleží, jak se rozhodne Souček.

To by bylo dobrý, protože by neskončil ve druhý lize, případně by se vrátil a mohl kdyžtak jít jinam.

Reagovat
Marv

jasně, ještě by mohl na jaře patřit třeba k top hráčům, WHU spadne a dostanou 100 za hostování +1000 za přestup jinam

Reagovat
Losinho

V létě bude nová výkupka případně.

Reagovat
Rob Roy

Tahle rubrika by tu měla být až v pondělí večer, dnes ještě hrál Škoda. A zítra může teoreticky nastoupit Skalák.

Reagovat
dinss

Reagovat
Rolf

Zapoměli jste machří na Zmrhala,Jankta a Toníka Baráků.Barák je 1.náhradník podle abecedy,

Zmrhal to má jisté na tribuně a ten třetí reprezentant čeká až se někdo zraní.

Reagovat
dinss

V Udine jsou úplný čůráci. Barák byl v tom předešlém pohárovém utkání nejlepší na place a od té doby dostal stal jen pár minut na závěr zápasů - především těch prohraných. Jankto nehrál v základu po dlouhé době a Zmhral se vrátí k sešívkam no. To, že šel do týmu, který nehraje na křídle je už jeho boj.

Reagovat
JeséRodriguez

Stejně nechápu, jak někdo mohl čekat, že by se Zmrhal prosadil.

Reagovat
dinss

Tak někde, kde hrajou např. 3-5-2 či na klasický křídla by určitě šanci měl. Zase takový kopyťák není. Levák, rychlý, poměrně dobrý centr...

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele