Čaroděj Schmeichel zamkl branku a zahodil klíč: 20. kolo Premier League v kostce

Po 34 soutěžních zápasech nedokázali fotbalisté Liverpoolu skórovat. V Leicesteru se sice více než dvacetkrát pokusili ohrozit svatyni Kaspera Schmeichela, ale míč za jeho záda nedostal ani Mohamed Salah z pokutového kopu. Vyprodaný stadion navíc rozjásal střídající Ademola Lookman a stanovil konečný výsledek, který potěšil i příznivce Manchesteru City.

Zostuzení Leedsu ve stínu covidu: 17. kolo Premier League v kostce

V Anglii se šíří nová varianta koronaviru a během posledních dnů tvrdě zasahuje i do harmonogramu nejsledovanější fotbalové soutěže na světě. Ve vloženém 17. kole se proto odehrálo jen sedm utkání, o víkendu jich bude ještě o dvě méně. Nejzajímavější viděli fanoušci na Etihad Stadium, kde vedoucí Manchester City nadělil sestupem ohroženému Leedsu sedmičku.

Zostuzení na prknech Divadla snů: 9. kolo Premier League v kostce

Ohlušující pískot z tribun po první půli šlágru nejúspěšnějších klubů anglické fotbalové historie hovořil za vše. Dav fanoušků se už v tu dobu linul ulicemi poblíž stadionu. Manchester United prohrával s Liverpoolem 0:4, po změně stran navíc inkasoval od Mohameda Salaha další gól. Fenomenální útočník zkompletoval hattrick a dokonal zostuzení domácích na prknech Divadla snů.

Salahův fenomenální slalom zastínil vše: 7. kolo Premier League v kostce

V městě Beatles se v neděli opět rozezněl populární chorál oslavující egyptského "faraona". Mohamed Salah totiž v očekávaném šlágru 7. kola proti Manchesteru City zvedl ze sedadel příznivce jak na Anfieldu, tak u televizních obrazovek. Jeho dechberoucí gól, na který budou minimálně fanoušci Liverpoolu ještě dlouho vzpomínat, ale k vítězství nestačil.

Záložník Foden z Manchesteru City přijde kvůli zranění o start anglické ligy

Záložník Phil Foden z Manchesteru City přijde o úvod nové sezony Premier League. Anglického reprezentanta do hry nepustí zranění nohy, kvůli kterému už přišel o finále mistrovství Evropy.

Představení účastníků Eura 2020 - Anglie

José Mourinho se před pár dny nechal slyšet, že trénovat Anglii je spolu s koučováním Brazílie ta nejtěžší reprezentační práce ze všech. Je pravda, že na lavičce Albionu se před současným koučem Garethem Southgatem vystřídala četná řádka jmen, z nichž část rozhodně nedosahovala velikosti této výzvy. Nic to ale nemění na tom, že Three Lions na velkých turnajích zkrátka něco svazuje.

Ve stínu Superligy: 32. kolo Premier League v kostce

Tohle bylo dost možná nejméně záživné, nejméně zábavné a nejméně důležité kolo v historii Premier League. Zaprvé se kvůli semifinále FA Cupu rozplizlo do šesti dnů, a postrádalo tak svůj obvyklý náboj a drajv. No a zadruhé - a v první řadě - bylo zcela zastíněno pokusem o vraždu. Superliga naštěstí svůj zločin nedotáhla do konce a náš milovaný sport dýchá dál.

Anfield Road rage: 23. kolo Premier League v kostce

V roce 1963 zastřelili Kennedyho. Beatles vydali své první studiové album, Martin Luther King všem řekl, že má sen, Vietnamská válka se začala otáčet ve prospěch komunistického severu... a Liverpool naposled prohrál tři domácí ligová utkání v řadě. Dlouhých 58 let neměli Reds na Anflied Road takovou krizi jakou coby úřadující šampioni prožívají nyní...

Jak Leicester sestřelil Lamparda: Sestava 18. kola Premier League

Tahle zpráva ovládla dnešní svět sportu. Frank Lampard skončil na lavičce Chelsea - ta se s jedním ze svých nejlepších hráčů historie rozloučila po roce a půl. Nyní vyšlo najevo, že právě utkání na hřišti Leicesteru bylo pro Romana Abramoviče tou poslední kapkou. Foxes na rozdíl od Blues zvládli zápas fantasticky a tomu odpovídá i složení poněkud improvizované All-Stars 18. kola.

"Průšvihář" Foden dal Islandu dva góly a splatil důvěru trenéra

Anglický středopolař Phil Foden na závěr Ligy národů pomohl dvěma góly k vítězství 4:0 nad Islandem a cítil, že svým výkonem splatil důvěru reprezentačního trenéra Garetha Southgatea. Kouč vrátil mladého záložníka Manchesteru City do týmu poté, co byl v září vyřazen kvůli porušení koronavirových opatření.

Foden a Greenwood prý porušili pravidla

Trenér anglické reprezentace Gareth Southgate vyřadil Phila Fodena a Masona Greenwooda kvůli porušení koronavirových opatření z týmu před úterním zápasem Ligy národů s Dánskem. Oba mladíci, kteří v sobotu na Islandu debutovali v národním týmu, v rozporu s pravidly narušili uzavřenou "bublinu" výpravy a bavili se v dámské společnosti.

V nominaci na cenu Golden Boy je opět loňský vítěz de Ligt

Matthijs de Ligt se může stát prvním hráčem, který obhájí trofej pro nejlepšího fotbalistu do 21 let Golden Boy. Nizozemský obránce figuruje ve dvacetičlenné nominaci na letošní ocenění. Anketu vyhlašuje italský deník Tuttosport.

Foden je nejtalentovanější hráč, co jsem viděl, řekl Guardiola

Mladíček Phil Foden z Manchesteru City se od manažera Pepa Guardioly dočkal pochvaly, kterou nejspíš ani nečekal. "Je to nejtalentovanější hráč, kterého jsem kdy viděl," prohlásil španělský kouč. Když uvážíme, že několik let v Barceloně vedl i Lionela Messiho, jsou to slova, která už mají svou váhu.

Angličané završili skvělý mládežnický rok triumfem na MS "17"

Anglie se dnes stala první zemí v historii, která během jediného kalendářního roku opanovala tři velké mládežnické turnaje - po mistrovství světa dvacítek a Euru do 19 let nyní přišli na řadu také sedmnáctiletí hoši, kteří v semifinále vyřadili favorizované Brazilce a pak ve finále skrze parádní comeback převezli Španěly...

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele