Liverpoolská mašina a Milnerův milník: 20. kolo Premier League v kostce

Jak na Nový rok, tak po celý rok? Pokud by toto tradiční české přísloví platilo v případě liverpoolského FC, o titulu by bylo rozhodnuto. Svěřenci manažera Jürgena Kloppa si totiž v neděli smlsli na Newcastlu, přestože výsledek 4:2 nezní nikterak dominantně. Rekordní xG ale hovoří jasně. Od výprasku uchránil Magpies jen famózní gólman Martin Dúbravka.

Fantasy Boost: Pedro s Garnachem vedli OFK, De Bruyne je blízko návratu

Zázračné uzdravení nejlepšího střelce soutěže Erlinga Haalanda se sice nekonalo, ale Peteru Švecovi, šampionovi vloženého 19. kola ve Fantasy minilize na našem webu, to vadit nemuselo. Precizně zvolená obrana v kombinaci s produktivní dvojicí João Pedro - Alejandro Garnacho ke skalpu dalších 759 stratégů stačila. O víkendu se oči FPL manažerů upnou pravděpodobně do Manchesteru, kde obhájci titulu vyzvou poslední Sheffield.

Povstání na Old Trafford a 77 doteků ve vápně: 19. kolo Premier League v kostce

Že by se v Manchesteru blýskalo na lepší časy? Po obratu ve šlágru s Aston Villou (3:2), který připomněl památná utkání pod vedením Sira Alexe Fergusona, si to příznivci United před koncem roku bezesporu přejí. Zcela opačné emoce naopak kousali fanoušci Arsenalu, jenž padl s West Hamem 0:2 navzdory trvalému, ale platonickému tlaku s rekordním počtem doteků s míčem v pokutovém území soupeře.

Zmrtvýchvstání Liverpoolu a Haaland v ráži: 14. kolo Premier League v kostce

Ještě v 86. minutě prohrávali 2:3, přesto se radovali z vítězství. Fotbalisté Liverpoolu totiž povstali z popela, zdolali Fulham 4:3 a udrželi stoprocentní bilanci na domácím stadionu. Obhájci titulu z Manchesteru City naopak remizovali 3:3 s Tottenhamem, což velmi těžce kousal nejlepší střelec soutěže Erling Haaland, který po závěrečném hvizdu nemohl přijít na jméno hlavnímu rozhodčímu Simonu Hooperovi.

Fantasy Boost: Ďuriše rozjásal kapitán Haaland, o slovo se opět hlásí Mbeumo

Nastal čas prodat Erlinga Haalanda? To byla otázka, která po říjnové reprezentační pauze vrtala hlavou FPL manažerům. Více než 700 tisíc z nich se k riskantnímu kroku odhodlalo a nejlepší střelec Premier League je v manchesterském derby poprvé od té chvíle potrestal. Náročného losu se naopak neobával Michal Ďuriš, který Norovi "navlékl" kapitánskou pásku i na Old Trafford. Výsledek? Celkový zisk 97 bodů a triumf v konkurenci 751 stratégů v minilize našeho webu.

Zostuzený Sheffield a tragikomická Chelsea: 6. kolo Premier League v kostce

Nejtěžší ligovou porážku v klubové historii utrpěl o uplynulém víkendu Sheffield United. Blades sestřelil osmi brankami Newcastle, v jehož dresu rozvlnilo síť při výhře 8:0 osm různých fotbalistů, což je také rekord anglické nejvyšší soutěže. Doma nepotěšila své příznivce ani Chelsea, která opět neskórovala a přenechala plný počet bodů Aston Ville. Očekávaná bitva o klíč od severního Londýna vítěze nepoznala.

Fantasy Boost: Bernardo se Salahem potěšili YagoLFC, zlomí Álvarez sérii zklamání?

V 5. kole Premier League hrála prim symfonie Brightonu na Old Trafford, odkud si hosté z jižního pobřeží Anglie odvezli vítězství 3:1. Mezi střelce se mimo jiné zapsal i odchovanec domácích Danny Welbeck, z čehož měl bezesporu radost Vlado Chudej - nejlepší manažer uplynulého kola ve Fantasy Premier League minilize.

Fantasy Boost: TheReds97 ukázal sílu v záloze, v laufu je trojice MMM i Foden

Druhý prodloužený víkend s Premier League je minulostí. V konkurenci 661 trenérů ve Fantasy Premier League (FPL) minilize na našem webu byl tentokrát nejlepší Dominik Cibulka, jehož TheReds97 v čele s hvězdami Brightonu a Brentfordu zapsal 93 bodů. V rubrice Fantasy Boost rozebereme jak top sestavu kola, tak i několik možností pro upgrade vašeho týmu.

Expres z Brightonu bez Caiceda nezpomaluje: 2. kolo Premier League v kostce

Už jen tři mužstva zůstala po druhém kole stoprocentní. Úřadující šampioni z Manchesteru City, vicemistři z Arsenalu a Brighton. Zatímco prvně jmenované dvojici aspirantů na titul stačil tentokrát k vítězství jeden gól, Seagulls si na Molineux otevřeli střelnici. Wolverhamptonu nasázeli čtyři branky a navlas zopakovali skóre z minulého týdne. Tottenham si vyšlápl na Manchester United, naopak Chelsea schytala "facku" od West Hamu.

Rekordman Salah a spasitel Nelson: 26. kolo Premier League v kostce

Víkend, na který se bude v Anglii ještě dlouho vzpomínat, má za sebou Premier League. V sobotu povstal z popela vedoucí Arsenal, když gólem Reisse Nelsona v osmé minutě nastaveného času skolil poslední Bournemouth. V neděli Liverpool zostudil Manchester United 7:0 a dvěma brankami se pod to podepsal nový nejlepší střelec v dějinách klubu v éře PL Mohamed Salah.

Záchranářské dostihy a Chelsea na kolenou: 25. kolo Premier League v kostce

O minulém víkendu klesli do sestupového pásma, po tomto už zase vystoupali nad něj. Fotbalisté West Hamu a Leedsu potěšili vlastní příznivce výhrou, která jim zajistila kýžený posun v tabulce. Zcela opačné emoce vstřebávali hráči Evertonu a Bournemouthu. Nedařilo se ani posilami nabité Chelsea, jež opět nebodovala bez vstřeleného gólu.

Emoce na Anfieldu a létající Kepa: 11. kolo Premier League v kostce

Ani letos nezopakuje žádný z týmů historický zápis Arsenalu z ročníku 2003/04 bez nalezení přemožitele. Obhájci titulu z Manchesteru City totiž v dramatickém šlágru prohráli v Liverpoolu 0:1 brankou Mohameda Salaha. Označení "The Invincibles" proto zůstane i nadále v držení Gunners, kteří v 11. kole utrpěli vítězství v Leedsu a v tabulce mají před Citizens a Spurs čtyřbodový náskok.

Manchester City si zavázal odchovance, Foden podepsal do roku 2027

Phil Foden i letos patří mezi hlavní hvězdy Manchesteru City a nyní se mu dostalo zasloužené odměny, dvaadvacetiletý odchovanec Citizens totiž podepsal novou smlouvu. Tou se klubu zavázal až do roku 2027, prodloužil tak o tři sezony.

Foden a Trossard v Haa La Landu: 9. kolo Premier League v kostce

Galapředstavení hodné ovací vestoje odehrálo po reprezentační přestávce hned několik hvězd anglické nejvyšší soutěže. Do hlavní role se opět obsadil "bořič" rekordů Erling Haaland z Manchesteru City, kterému zdatně sekundovali spoluhráč Phil Foden a Leandro Trossard z Brightonu. Všichni si po závěrečných hvizdech odnesli domů zápasový míč, jenž je spojen s dosažením hattricku. Klobouk dolů, pánové.

Newcastle v laufu a Tottenham v krizi: 25. kolo Premier League v kostce

Nejbohatší klub na světě je, zdá se, z nejhoršího venku. Třetí ligové vítězství v řadě zajistil Magpies trefou z přímého kopu Kieran Trippier a rozjásal jak arabské majitele, tak vyprodaný St. James‘ Park. Další zklamání naopak kousali fanoušci Spurs, které rozesmutnili hráči Wolverhamptonu v čele s Raúlem Jiménezem. Svěřenci Antonia Conteho prohráli potřetí za sebou a k účasti v Lize mistrů mají opět o něco dál.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele