Češi v zahraničí: Barák pokořil Juventus, Gebre Selassie zase Frankfurt

Záložník Antonín Barák vymazal vedoucí gól Cristiana Ronalda a zajistil svému Hellasu Verona remízu s Juventusem. V bundeslize pomohl k vítězství Brém nad Frankfurtem brankou obránce a kapitán Theo Gebre Selassie. Zato Pavlu Kadeřábkovi v dresu Hoffenheimu gól po zásahu videa neuznali. Češi se ale trefili i na Slovensku či v Belgii...

Češi v zahraničí: Barákova paráda a další střelecké kousky

Povedený prodloužený víkend mají za sebou čeští fotbalisté v zahraničí. Patrik Schick se trefil v bundeslize, Antonín Barák zase v italské Serii A. V polské Ekstraklase se zadařilo stálici Tomáši Pekhartovi i novici Jakubu Horovi. Tomáš Wágner rozšířil gólovou sbírku na Kypru. V Maďarsku rozhodl o výhře svého týmu Jakub Plšek.

Češi v zahraničí: Pekhart stihl dva góly a vyloučení. Červenal se i Souček

Český útočník Tomáš Pekhart o víkendu pomohl Legii Varšava k vítězství v lize a v úterý přidal postupovou branku v poháru. Zároveň se ale také nechal vyloučit. Červenou kartu viděl v anglické lize i Tomáš Souček. Vedení soutěže ale nakonec jeho trest zrušilo, a tak si mohl zahrát i FA Cup proti Manchesteru United. V Portugalsku se vytáhl brankář Matouš Trmal na hřišti Benfiky...

Češi v zahraničí: To je kanonáda. Krásné góly dali Schick i Pekhart. Stříleli i další

Jakub Jankto pomohl k vítězství Sampdorie brankou i asistencí. Parádním gólem do sítě Bayernu se blýskl Patrik Schick z Leverkusenu. Tomáš Pekhart je nejlepším střelcem polské ligy, ale tentokrát jeho povedená trefa do sítě Mielce Legii Varšava nepomohla. Ani branka Milana Škody nestačila Rizesporu k bodům v Trabzonu. V Rumunsku se trefil obránce Ondřej Bačo, na Kypru zase Tomáš Wágner.

Češi v zahraničí: Souček odstartoval povedený střelecký víkend!

Tomáš Souček už v pátek načal střelecky povedený víkend českých legionářů brankou proti Leedsu. V Maďarsku se následně trefil Jakub Plšek, ale to byl jen začátek. Posléze se totiž trefil také Jakub Jankto na Maradonově stadionu v Neapoli a hned čtyři branky měli na svědomí Češi v Polsku. Přesněji řečeno dva střelci. Tomáš Pekhart pomohl dvěma brankami k vítězství Legie Varšava v Krakově a Petr Schwarz dvěma proměněnými penaltami zase k triumfu Rakówa Czestochowa nad Jagiellonií. A k tomu všemu ještě Milan Škoda zařídil v nastavení vítězství tureckého Rizesporu.

Češi v zahraničí: Góly v bundeslize i Premier League. Dál pálí také Pekhart

Tomáš Souček se střelecky prosadil proti slavnému Manchesteru United, jeho mužstvu to ale nakonec k bodům nepomohlo. Lépe na tom byl Patrik Schick, který zkompletoval vítězství Leverkusenu. Pozici elitního snajpra si v polské lize upevňuje Tomáš Pekhart. Další důležitou brankou přispěl k vítězství Legie Varšava nad Lechií Gdaňsk. A gól zaznamenal i Michael Lüftner na Kypru.

Češi v zahraničí: Další góly Pekharta a Chorého. Prosadil se také Vaněček

Českým útočníkům se uplynulý víkend povedl. Tomáš Pekhart skóroval za Legii Varšava, i když to nakonec k vítězství nestačilo. Lépe na tom byl Tomáš Chorý z belgického Waregemu, jehož branka pomohla k výhře nad Gentem. David Vaněček zase brankou v nastaveném čase rozhodl o vítězství Puskás Akademie na půdě Honvédu Budapešť.

Češi v zahraničí: Přikryl s Pospíšilem řádili v Polsku. Wágner skolil Čechy na Kypru

Martin Pospíšil a Tomáš Přikryl řádili v zápase polské Jagiellonie Bialystok proti Plocku, dohromady nasbírali gól a čtyři asistence. Jaroslav Navrátil se rozjel v maďarské lize, v krátké době přidal český záložník za Kisvárdu druhou branku. Gólovou radost si prožil i Tomáš Wágner na Kypru, jeho Nea Salamína navíc díky tomu porazila silnou Omonii Nikósie. Asistenci bezprostředně po nástupu na hřiště zapsal Michael Krmenčík v barvách belgických Brugg.

Češi v zahraničí: Souček rozhodl o výhře West Hamu, Barák se trefil proti AC Milán

Tomáš Souček vstřelil vítěznou branku za West Ham proti Fulhamu, v italské lize se znovu prosadil Antonín Barák na půdě AC Milán. V dobrých výkonech pokračuje v Nizozemsku Václav Černý, jenž znovu asistoval u vítězství Twente. Trefili se i záložník Jaroslav Navrátil v maďarské lize a Tomáš Chorý v belgické.

Češi v zahraničí: České góly na Slovensku, hvězdou víkendu Jankto

Obránce West Hamu Vladimír Coufal si připsal asistenci v utkání proti Manchesteru City. Hvězdou víkendu se však stal Jakub Jankto ze Sampdorie Janov, jenž se brankou a asistencí podílel na vítězství 3:1 na půdě Atalanty Bergamo. Na Slovensku skórovali Nicolas Šumský a Oskar Fotr. V nizozemské Eredivisie pokračuje ve své renesanci záložník Václav Černý, který zapsal další gólovou přihrávku.

Frýdek po konci ve Spartě podepsal dvouletou smlouvu s Lucernem

Martin Frýdek po konci angažmá v pražské Spartě zamířil do Lucernu. Osmadvacetiletý záložník či obránce se švýcarským klubem podepsal dvouletou smlouvu.

Frýdek končí ve Spartě, nedohodl se na nové smlouvě

Záložník Martin Frýdek už nebude hrát za pražskou Spartu. S klubem se nedohodl na nové smlouvě a s největší pravděpodobností zamíří do zahraničí. Sparta se s osmadvacetiletým odchovancem oficiálně rozloučila na svém webu. Pokračovatel rodinné sparťanské tradice naposledy hrál v rudém dresu ve vítězném finále MOL Cupu proti Liberci.

Královec měl ve finále poháru podle komise vyloučit Frýdka

Sparťané měli dohrávat středeční finále domácího poháru MOL Cupu v Liberci bez vyloučeného Martina Frýdka. Podle komise rozhodčích mu měl sudí Pavel Královec v 31. minutě za šlápnutí na záložníka Slovanu Tomáše Malinského udělit červenou kartu.

Poločasové rozhovory jen plýtvají naším časem. Je třeba s nimi zatočit

Pokud sledujete pouze českou ligu, asi vám to nepřijde, ale jakmile si k tomu naladíte třeba anglickou Premier League, nelze si rozdílu nevšimnout: naše televizní stanice jsou posedlé rozhovory. Před výkopem, v poločase, po závěrečném hvizdu — ptáme se, ptáme, aniž by nás vlastně cokoliv reálně zajímalo...

Frýdek kvůli zaviněné penaltě vzal porážku v derby na sebe

Kapitán Sparty Martin Frýdek vzal na sebe domácí porážku 0:3 v pražském derby se Slavií. Sedmadvacetiletý záložník ve šlágru 10. ligového kola zavinil penaltu, ze které Tomáš Souček v 19. minutě otevřel skóre. Svůj zákrok na kapitána hostů si Frýdek nedokázal vysvětlit a označil ho za dětinskou chybu.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele