Podle Frýdka Spartu nepříznivá série v derby proti Slavii netíží

Defenzivní univerzál Martin Frýdek je jedním z šesti hráčů Sparty, kteří pamatují poslední výhru nad Slavií před třemi a půl lety. Podle sedmadvacetiletého fotbalisty ale osmizápasová série bez vítězství v derby Letenské nesvazuje. Věří, že nepříznivou bilanci v nedělním souboji prolomí.

Sparta v druhém utkání letní přípravy prohrála s Kluží 0:1

Sparťané výsledkově nevyšel vstup do soustředění v Rakousku. Třetí celek uplynulé sezony české ligy v Bad Wimsbachu prohrál s rumunským mistrem Kluží 0:1 a nenavázal na výhru 3:1 v Benešově z úvodního duelu letní přípravy před týdnem.

Měli jsme na kahánku, řekl po uctění Šuralovy památky Frýdek

Sparťané prožili na úvod skupiny o titul emočně náročný zápas. Uctili v něm spolu s fanoušky a hráči a příznivci Baníku Ostrava památku svého bývalého kapitána Josefa Šurala, který v pondělí zahynul v Turecku při autonehodě. Současný kapitán Letenských Martin Frýdek po utkání těžko hledal slova.

Sparťané Costa a Frýdek měli být v pohárovém derby vyloučeni

Podle komise rozhodčích Fotbalové asociace ČR měli být sparťané Costa a Martin Frýdek v semifinále domácího poháru proti Slavii vyloučeni. Oba si z duelu odnesli pouze žluté karty.

Je to ostuda, řekl po prohře s Karvinou sparťan Frýdek

Záložník Martin Frýdek připustil, že porážka Sparty s Karvinou 1:3 v předposledním kole základní části první ligy je ostudou. Stejně jako spoluhráči a trenér Zdeněk Ščasný výkon týmu nechápal. Letenští věří, že kolaps odčiní ve středečním semifinále poháru na Slavii.

Nominaci reprezentace doplnili Darida, Frýdek a Škoda

Trenér české reprezentace Jaroslav Šilhavý doplnil nominaci na nadcházející utkání v Anglii a s Brazílií o tři hráče. Dodatečnou pozvánku dostali záložníci Vladimír Darida s Martinem Frýdkem a útočník Milan Škoda. Na poledním srazu národního týmu nechyběli kapitán Bořek Dočkal s brankářem Tomášem Vaclíkem, kteří kvůli zranění o víkendu nehráli. Trenéři věří, že je budou mít k dispozici.

Nervy to byly, hodně jsem si oddychl, řekl Frýdek po penaltě

Záložník Martin Frýdek s notnou dávkou štěstí zařídil hráčům Sparty v závěru úvodního jarního kola první ligy vítězství 1:0 nad Bohemians 1905. Šestadvacetiletý kapitán letenského celku v druhé minutě nastavení z penalty nepříliš umístěnou střelou po zemi trefil hostujícího brankáře Tomáše Fryštáka a prosadil se až z následné dorážky. Připustil, že o moc hůř už pokutový kop zahrát nemohl.

Zápas Sparty s Vltavínem byl i soubojem syna a otce Frýdků

Dnešní přípravné utkání mezi fotbalisty Sparty Praha a Vltavínu bylo i rodinným soubojem. V dresu letenského klubu nastoupil na druhý poločas Martin Frýdek mladší, zatímco třetiligový tým vedl jeho stejnojmenný otec a bývalý hráč Sparty. Více radosti mohl mít po zápase syn, jehož celek potvrdil roli favorita a zvítězil 5:0.

Šilhavý doplnil reprezentaci o pět hráčů, vypadli Kopic a Zmrhal

Trenér české reprezentace Jaroslav Šilhavý dodatečně povolal k přípravnému zápasu v Polsku a závěrečnému utkání Ligy národů se Slovenskem šestici hráčů. Tým doplnili útočník Martin Doležal, který je v národním týmu nováčkem, obránci Patrizio Stronati s Danielem Pudilem a záložníci Martin Frýdek, Jiří Skalák a Ladislav Krejčí. Kvůli zranění naopak vypadli z nominace křídelní hráči Jan Kopic s Jaromírem Zmrhalem.

Frýdek se pískotu v generálce nedivil. Za týden to bude jiné, věří

Obránce Martin Frýdek se ani příliš nedivil, že fotbalisty pražské Sparty po prohře 1:2 s polským Lubinem v generálce vyprovázel pískot nespokojených fanoušků. Šestadvacetiletý levý bek věří, že Letenští do startu nového ligového ročníku za týden proti Opavě vylepší koncovku a vstoupí vítězně do nové sezony, v níž chtějí napravit tu předchozí.

Z nominace vypadli Vydra a Jankto, Jarolím povolal náhradníky

Trenér reprezentace Karel Jarolím musel udělat výrazné změny v nominaci na přípravný turnaj v Číně. Ze zdravotních důvodů mu budou chybět nejlepší střelec druhé anglické ligy Matěj Vydra a také Jakub Jankto z Udine, který v poslední době pravidelně za národní tým nastupoval.

Frýdek se domníval, že nominace do reprezentace je jen legrace

Když se fotbalista Sparty Martin Frýdek dozvěděl o dodatečné pozvánce do národního týmu na přípravné zápasy s Islandem a Katarem, domníval se, že jde o legraci. Za poslední měsíc a půl totiž nastoupil v základní sestavě letenského celku až nyní v neděli ve Zlíně. Rozhodně proto nečekal, že si na něj trenér reprezentace Karel Jarolím vzpomene.

Zraněné Řezníka se Zmrhalem nahradil Falta s Coufalem

Z české reprezentace před přípravnými zápasy s Islandem a Katarem na turnaji v Dauhá vypadli Bořek Dočkal, Matěj Vydra a po dnešním tréninku také Radim Řezník s Jaromírem Zmrhalem. Do nominace naopak trenér Karel Jarolím doplnil hned osm nových jmen.

Brno se nemusí obávat Frýdka. Ten si hledá zahraniční angažmá

Další ránu registruje pražská Sparta, která stále hledá rovnováhu napříč sestavou a nyní přijde o jeden ze stabilních článků a odchovance v jednom. Martin Frýdek požádal o možnost hledat si zahraniční angažmá a není v nominaci na utkání se Zbrojovkou...

Neomluvitelné, řekl Frýdek o kolapsu Sparty s oslabeným Libercem

Za neomluvitelné označil kolaps Sparty proti oslabenému Liberci autor jejího gólu Martin Frýdek. Ačkoli Letenští hráli přes půl hodiny proti soupeři bez dvou vyloučených, inkasovali vyrovnávací gól, nedokázali přesilovou hru vůbec využít a jen remizovali 1:1.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele