Další články

Raději v klidu vyhrávat, než vyrovnaný boj se Spartou, říká Masopust

Univerzál Lukáš Masopust (30) je jedním z nejdůležitějších a nejzkušenějších hráčů v kabině pražské Slavie. Rodák z Božejova vyhrál v sešívaném dresu tři ligové tituly, třikrát ovládl český pohár a na posledním Euru byl v každém českém utkání členem základní jedenáctky.

Česko bez Staňka a Krále, v nominaci je nahradili Kovář a Masopust

Z nominace české reprezentace na nadcházející říjnové zápasy kvalifikace mistrovství Evropy v Albánii a s Faerskými ostrovy vypadli kvůli zranění středopolař Alex Král a brankář Jindřich Staněk, který byl po střetu v nedělním ligovém utkání s Jabloncem krátce v bezvědomí. Trenér národního mužstva Jaroslav Šilhavý místo nich těsně před dnešním srazem v Praze povolal gólmana Matěje Kováře a obránce či záložníka Lukáše Masopusta. Reprezentace o tom informovala na webu FAČR.

Nebylo to tak jednoduché, jak se možná zdálo, řekl Masopust po výhře v Ženevě

Podle střelce vítězné branky Lukáše Masopusta nebyl pro Slavii duel na stadionu Servette Ženeva zdaleka tak jednoduchý, jak napovídal průběh zápasu. Po utkání to řekl novinářům. Pražané soupeře za celé střetnutí nepustili do větší šance a zahájili skupinovou fázi Evropské ligy výhrou 2:0.

Změna v nominaci české reprezentace: Douděru nahradil Masopust

Z nominace české reprezentace na zářijové zápasy s Albánií a v Maďarsku vypadl zraněný pravý obránce či záložník David Douděra, kterého nahradil jiný slávista Lukáš Masopust. Vedení národního týmu o tom informovalo na webových stránkách FAČR. Svěřenci trenéra Jaroslava Šilhavého se dnes v poledne sešli k prvnímu srazu v nové sezoně v Praze.

Masopust ukončil gólový půst až napodruhé a byl šťastný za důležitou branku

Slávistického Lukáše Masopusta potěšilo, že se po deseti měsících konečně dočkal soutěžního gólu. V dnešním úvodním utkání závěrečného 4. předkola Evropské ligy s Luhanskem mu nejprve ve 27. minutě za stavu 0:0 sudí branku kvůli předchozí ruce spoluhráče Christose Zafeirise neuznali, ale na začátku čtvrté minuty nastavení se už mohl radovat.

Dvě ztráty pro Slavii, sezona skončila pro Masopusta a Olayinku

Slávisté přišli před koncem sezony o dva důležité hráče. Pravý bek či záložník Lukáš Masopust a křídelník Peter Olayinka utrpěli v nedělním utkání posledního kola základní části první ligy proti Hradci Králové vážnější zranění a nestihnou se dát do pořádku nejen do středečního finále domácího poháru na Spartě, ale ani do následné pětikolové nadstavby v nejvyšší soutěži.

Budeme chtít nad Sivassporem vyhrát, to můžeme ovlivnit, ujistil Masopust

Obránce Lukáš Masopust připustil, že pokud by Slavia v Evropské konferenční lize neprošla ze skupiny, byla by to velká kaňka na podzimní části sezony. Devětadvacetiletý pravý bek nicméně stále věří v postup, i když Pražané nemají před posledním zápasem doma se Sivassporem situaci ve svých rukách.

Masopust prožil nádherné derby, dojala ho hymna v podání manželky

Slávista Lukáš Masopust prožil pražské derby, na které jen tak nezapomene. Devětadvacetiletého obránce před výkopem šlágru 13. kola první ligy v Edenu dojala státní hymna v podání manželky Hany, poté třetím gólem přispěl k výhře 4:0 a se spoluhráči oslavil nejvyšší vítězství nad letenským rivalem v samostatné historii.

Reprezentaci opustil i Brabec, doplnili ji Lingr, Provod a Stronati

Českou reprezentaci před úterním závěrečným zápasem skupiny A2 Ligy národů ve Švýcarsku opustil kvůli zranění také zadák Jakub Brabec. Už v sobotu krátce před domácím utkáním s Portugalskem vypadli z mužstva ze zdravotních důvodů křídelník Jakub Jankto a pravý bek či záložník Lukáš Masopust. Trenér Jaroslav Šilhavý dodatečně povolal středopolaře Lukáše Provoda s ofenzivním univerzálem Ondřejem Lingrem ze Slavie a obránce Patrizia Stronatiho z Puskáse.

Masopust měl velkou radost, že hrál od začátku

Slávista Lukáš Masopust měl po utkání třetího ligového kola v Jablonci velkou radost, že poprvé od konce března a doléčení zranění nastoupil v základní sestavě. S výkonem týmu ale spokojený vůbec nebyl. Pražané navzdory přesilovce, kterou hráli už od šesté minuty, dvakrát inkasovali a na severu Čech vydřeli těsné vítězství 3:2.

Univerzál Masopust prodloužil se Slavií smlouvu do června 2025

Slavia si pojistila pravého beka či záložníka Lukáše Masopusta. Devětadvacetiletý český reprezentant prodloužil s pražským klubem smlouvu do června 2025, původní kontrakt by mu vypršel za rok. Český vicemistr o tom informoval na svých internetových stránkách.

Podle Trpišovského je Masopust vyřazen do konce sezony

Slávista Lukáš Masopust je podle trenéra Jindřicha Trpišovského se zraněním třísla z úterního přípravného utkání reprezentace ve Walesu vyřazen do konce sezony. Kouč pražského týmu bude rád, když se devětadvacetiletý pravý bek či záložník zapojí do letní přípravy.

Masopust bude kvůli zranění šest týdů mimo hru, Slavia kritizuje jeho nasazení

Slávista Lukáš Masopust bude kvůli zranění z úterního přípravného utkání české reprezentace ve Walesu asi šest týdnů mimo hru. Mimo jiné přijde o nedělní ligový šlágr v Plzni i nadcházející čtvrtfinále Evropské konferenční ligy proti Feyenoordu Rotterdam.

Masopust: Všichni jsme nešťastní, chtěli jsme si splnit další sen

Pravý obránce či záložník Lukáš Masopust připustil, že čeští fotbalisté jen těžce vstřebávají čtvrteční porážku 0:1 po prodloužení ve Švédsku v semifinále play off o mistrovství světa a fakt, že se nekvalifikovali na šampionát do Kataru.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele