Změna v nominaci české reprezentace: Douděru nahradil Masopust

04.09.2023, 13:56
Aktuality

Z nominace české reprezentace na zářijové zápasy s Albánií a v Maďarsku vypadl zraněný pravý obránce či záložník David Douděra, kterého nahradil jiný slávista Lukáš Masopust. Vedení národního týmu o tom informovalo na webových stránkách FAČR. Svěřenci trenéra Jaroslava Šilhavého se dnes v poledne sešli k prvnímu srazu v nové sezoně v Praze.

Douděra se zranil ve čtvrteční venkovní odvetě 4. předkola Evropské ligy proti Luhansku a v poločase musel střídat. Do nedělního utkání domácí soutěže s Karvinou nezasáhl. Místo něj Šilhavý povolal Masopusta, který hraje na stejné pozici a navíc je ještě univerzálnější. Za Pražany v poslední době několikrát nastoupil také jako stoper.

Masopust za reprezentaci naposledy hrál téměř před rokem a půl, vloni v březnu byl u remízy 1:1 ve venkovním přípravném utkání proti Walesu. Třicetiletý bek má v národním mužstvu na kontě 31 startů a dvě branky.

"Lukáše dobře známe a vždy má velkou chuť reprezentovat. Trenéři také přihlédli k jeho dobré formě z posledních zápasů nebo k tomu, že může nastoupit na kraji obrany i zálohy," prohlásil reprezentační manažer Tomáš Pešír.

Národnímu celku budou kvůli zranění v zářijových zápasech chybět také nejlepší střelec aktuálního kádru útočník Patrik Schick a obránce David Jurásek. Naopak kapitán Tomáš Souček, který kvůli následkům otřesu z utkání v Brightonu vynechal za West Ham páteční zápas Premier League, byl měl být k dispozici.

Reprezentace si dnes vpodvečer poprvé při zářijovém srazu zatrénuje a v Praze se bude chystat na čtvrteční čtvrté utkání kvalifikace mistrovství Evropy proti Albánii. Šilhavého svěřenci po třech zápasech bez porážky vedou skupinu a v případě vítězství odskočí soupeři už na rozdíl čtyř bodů. Na šampionát v příštím roce do Německa postoupí první a druhý tým v tabulce.

Den po duelu s Albánií se národní mužstvo letecky přesune do Budapešti, kde v neděli odehraje přípravný zápas proti domácímu Maďarsku.

Autor: ČTK

Komentáře (45)

Přidat komentář
$dolar$

Reagovat
Fodbalysta

Souhlasím s trenérským štábem. Hráče pod 30 do repre zásadně nebrat ani na přátelák s Maďarskem. Ty mladý se dnes neumí chovat, nemají disciplínu a ještě něco poserou.

Reagovat
Pablos

Franco prostě posranej z Albánie hlavně

Reagovat
Puskas

ach jo...

Reagovat
Moshe Dajan

O 1% lepší volba než Čelůstka to je.

Reagovat
BrutusGargamel

Ber jen hráče ze Sparty a Slavie demente

Reagovat
Losinho

Reagovat
John Obi Mikel

Kdo byly další možnosti?

Reagovat
veikko

Wiesner, Čelůstka, Jugas, Frýdek, Matějů, Petrášek, Vitík, Vlček

Jako beze srandy, Masopust je nejlepší varianta. Koho by jako měl zrovna na RB brát, když vypadl Douděra?

Reagovat
veikko

*Samozřejmě pokud mluvíme v rámci těch náhradníků. Vzít Gabriela klidně mohl, v lize hrál slušně.

Reagovat
John Obi Mikel

Právě. Krom Masopusta mne napadl akorát mladý Gabriel, kterého nechtěla Sparta ani přes Wiesnera a Mejdra, a Jarda tu zas dostává čouda jak kdybychom měli X lepších hráčů.

Reagovat
veikko

Ale zároveň na druhou stranu je třeba říct, že ten Gabriel jet spíš měl než mohl. V Dánsku hned naskakuje v základní sestavě. Je mu 22, není to žádný teenager.

Reagovat
kilobyte

Ale jen v lize. V pohárech byl na lavičce. Takže místo jasné nemá. A asi je lepší, že se bude připravovat s týmem, když přestoupil až po přípravě. Stejně by si moc za repre nekopnul.

Reagovat
veikko

Tak pak není o čem. Jiná smysluplná varianta než Masopust nebyla k dispozici.

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
Greny

Nechtěli ho spíš že měli rozjednanyho toho Ekvádorce?

Reagovat
kilobyte

Je to možné, ale podle mě ho spíše chtěli nechat rozehrát v HK, ale když přišla dobrá nabídka, tak ho pustili. V podstatě nám zaplatil minimálně třetinu Preciada.

Reagovat
andrew96

Reagovat
Cotton

Reagovat
Pablos

Tak z nominace asi ano, ale jinak kdyby ta nominace náhradníků byla jiná ?

Reagovat
20DollarsInMyPocket

Gabriel, ale nebyl ani v nahradnicich. Otazka jestli nejsou nejak domluveni, ze se chce aklimatizovat v novem prostredi... i kdyz u Silhavky dost pochybuju, ten spis o nem vubec nevi. Jeho rozhled konci u slavie, sparty a mozna plzne.

Reagovat
veikko

Jo, ten mě taky napadl jako jediný, ale jinak je zrovna tenhle post hrozná slabina. Masopust v nominaci mi nijak nevadí, notabene když by to měl odehrát v klidu Coufal. Hele, taky mohl vzít Kopice, který teď hraje RWB. V lize fakt kromě Douděry a Masopusta není z Čechů nikdo, kdo by se té reprezentační úrovni aspoň blížil.

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
kilobyte

Tak on ani Masopust toho moc na RB nenahrál. Kdyby nebyl Šilhavý čůrák, tak tam má Kadeřábka

Reagovat
20DollarsInMyPocket

Doslova posledni tri sezony odehral stridave na beku a kridle, po tom, co odesel Coufal do Anglie.

Reagovat
kilobyte

Ok, moje chyba. Teď ještě koukám, že Kadeřábek je pro změnu zraněný.

Reagovat
Fodbalysta

Kadeřábek hlavně už ukončil repre kariéru.

Reagovat
kilobyte

Pravděpodobně i kvůli Šilhavému.

Reagovat
mistr129

*Kadeřábek

Reagovat
Greny

Však jo kromě Coufala tam nikdo není, ale mohl vzít Gabriela (chápu ok přestupu) ale furt lepší vzít kluka co má 22 let a co se stane ? Max něco posere v pratelaku.. s Albánii stejně bude hrát Coufal

Reagovat
kilobyte

Gabriel bojuje o místo v sestavě, takže je lepší když bude pracovat a sehrávat se v týmu než sedět na lavičce repre.

Reagovat
Mass

Reagovat
andrew96

Reagovat
Mass

Reagovat
mistr129

Reagovat
Pablos

Úplně to slyším… ,, No Lukáš, Vy říkate Lukáš Masopust… ale to je hráč Slavie, nastupuje tam a už tu s námi byl. Ano on už s námi byl a zná to tu.” Jakeš hadra

Reagovat
Uwe Filter

Reagovat
Moshe Dajan

Reagovat
kilobyte

Post za post. Tedy slávista za slávistu.

Reagovat
ACSeRw!n

Reagovat
Modroočko

Neverím, že sa to tu ešte neobjavilo, ale Masopust pls

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
GrimeBaller98

Ten Masopust ho kouří?

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele