Měli jsme ze zápasu vytěžit daleko víc, řekl slávista Masopust

Lukáš Masopust si z pozice kapitána připsal v úvodním utkání 4. předkola Evropské ligy s Legií Varšava gól a asistenci, spokojený však nebyl. Pražané podle něj měli s polským šampionem doma uhrát mnohem lepší výsledek než remízu 2:2. Masopust musel kvůli zranění střídat a zatím neví, o jak vážný problém jde. Odveta se hraje za týden v Polsku.

Masopust: Postoupit je hrozně důležité, čekám těžší duel než s Ferencvárosem

Podle pravého obránce či záložníka Lukáše Masopusta bude pro Slavii 4. předkolo Evropské ligy proti Legii Varšava náročnější než 3. předkolo Ligy mistrů, v němž vypadla s Ferencvárosem Budapešť. Po vyřazení z kvalifikace prestižní soutěže si osmadvacetiletý český reprezentant dobře uvědomuje, jak moc je pro Pražany důležité, aby nadcházející souboj s polským šampionem zvládli a prošli do skupiny.

Kdybychom kalkulovali, mohlo by se nám to vymstít, řekl Masopust před Anglií

Podle záložníka Lukáše Masopusta by se českému týmu mohlo vymstít, kdyby na mistrovství Evropy v úterním posledním zápase skupiny proti Anglii kalkuloval. V případě prvenství v tabulce, ke kterému reprezentantům stačí bod, by na úvod vyřazovací fáze narazili na tým ze silné skupiny "smrti". Masopust ale chce hrát na vítězství a věří, že jeho tým má na to, aby navázal na předloňskou domácí výhru 2:1 nad Albionem z minulé kvalifikace.

Reprezentanti ze Slavie dostanou na poslední dvě ligová kola volno

Slavia ve zbylých dvou kolech prvoligové sezony nepostaví hráče, kteří by mohli být nominováni na nadcházející mistrovství Evropy. Pražané jim po čtvrtečním vítězném finále domácího poháru dají na žádost trenéra české reprezentace Jaroslava Šilhavého volno. Informoval o tom předseda představenstva Slavie Jaroslav Tvrdík.

Kolář: Pokud ještě vyhrajeme domácí pohár, bude to veleúspěšná sezona

V euforii z mistrovského hattricku Slavie, ale nadále koncentrovaní do zbytku sezony byli při nedělních oslavách třetího klubového titulu za sebou fotbalisté Ondřej Kolář a Lukáš Masopust. I díky jejich pomoci deklasovali "červenobílí" v utkání 30. kola první ligy Plzeň 5:1 a slavili již čtyři kola před koncem soutěže další triumf.

Masopust: Chtěli jsme to dotáhnout, převládá zklamání, rekord asi doceníme časem

Slávista Lukáš Masopust měl po bezbrankové remíze ve 29. ligovém kole na půdě Bohemians 1905 smíšené pocity. Osmadvacetiletý reprezentant byl zklamaný, že jeho tým ve vršovickém derby nevyužil první šanci definitivně si zajistit mistrovský titul, na druhou stranu jej ale těšilo překonání československého rekordu v neporazitelnosti v nejvyšší soutěži.

Masopust už na neproměněnou šanci nemyslí a čeká dobývání branky

Slávistický univerzál Lukáš Masopust měl před týdnem v závěru úvodního osmifinále Evropské ligy proti Rangers na hlavě vítěznou trefu, brankář Allan McGregor ale jeho pokus po rohovém kopu výjimečným reflexivním zákrokem zastavil. Reprezentant už neproměněnou šanci hodil za hlavu a věří, že Pražané ve čtvrteční odvetě zkušeného gólmana překonají.

Masopust vítá, že slávistické hráče čeká reprezentační pauza

Obránce či záložník Lukáš Masopust přivítal, že hráče Slavie nyní čeká reprezentační přestávka. Pražanům kvůli koronaviru vypadlo v posledním týdnu několik hráčů, přesto dokázali zvítězit ve čtvrtečním duelu skupiny Evropské ligy s Nice i dnešním zápase 7. kola první ligy proti Mladé Boleslavi. Masopust opět nastoupil na pozici pravého beka, kam se přesunul po odchodu Vladimíra Coufala.

Ubojované výhry jsou ve fotbale hodně důležité, řekl Masopust

Čeští fotbalisté vyhráli v Lize národů v Izraeli 2:1 a Lukáš Masopust, který se přihrávkou podepsal pod vítězný gól, uznal, že šlo o hodně vydřené tři body. Sedmadvacetiletý záložník však zdůraznil, že právě vybojované výhry jsou ve fotbale velmi důležité.

Utrápené utkání, byli jsme šťastnějším týmem, připustil Masopust

Záložník Lukáš Masopust připustil, že se fotbalisté Slavie k domácí výhře 1:0 nad Zlínem v posledním kole základní části první ligy spíše protrápili. Reprezentační křídelník se těší, že si po náročném programu po koronavirové pauze se spoluhráči týden odpočinou, než odstartuje nadstavbová část. Pražané do ní půjdou s náskokem šesti bodů a Masopust věří, že o zisku titulu rozhodnou co nejdříve.

Masopust si špatným vstupem do jara hlavu před derby nezatěžuje

Záložník Lukáš Masopust před nedělním ligovým derby se Spartou absolutně nemyslí na to, že se fotbalistům Slavie nepovedl vstup do jara a že se jejich náskok v čele tabulky před druhou Plzní snížil. Očekává boj na krev a vítězství psychicky silnějšího týmu. Oddychl si, že se šlágr s odvěkým rivalem nakonec odehraje podle plánu s diváky.

Asi to byl rozhodující moment, řekl o neproměněné šanci Masopust

Lukáše Masopusta po pátém utkání základní skupiny Ligy mistrů proti Interu Milán hodně mrzela situace ze 73. minuty, kterou označil za možná klíčovou chvíli duelu. Reprezentační záložník za stavu 1:1 vypíchl míč a běžel sám na branku, ale gólman Samir Handanovič jeho stoprocentní příležitost zastavil. Červenobílí nakonec prohráli 1:3 a ve skupině skončí s jistotou poslední.

Kosovo nás naštvalo, řekl Masopust po postupové výhře

Lukáš Masopust cítil velkou úlevu, když český tým v předposledním kvalifikačním zápase zdolal Kosovo 2:1 a zajistil si postup na mistrovství Evropy 2020. Podle záložníka Slavie domácím k obratu pomohlo i naštvání na soupeře za vedoucí gól.

Masopust se na sebe zlobil za neproměněný únik

Záložníka Slavie Lukáše Masopusta po utkání druhého kola Ligy mistrů s Borussií Dortmund hodně štvala situace z 21. minuty. Šestadvacetiletý český reprezentant za stavu 0:0 běžel sám na brankáře Romana Bürkiho, svůj únik však v gól neproměnil. Bundesligoví vicemistři díky dvěma brankám Achrafa Hakimiho vyhráli v Edenu 2:0.

Všech 11 hráčů musí podat nadstandardní výkon, řekl Masopust

Podle záložníka Lukáše Masopusta musejí fotbalisté Slavie podat ve středečním utkání 2. kola skupiny Ligy mistrů proti Dortmundu do jednoho nadstandardní výkon, aby mohli pomýšlet na bodový zisk. Nepovažuje za žádnou výhodu, že Borussia v soutěžních zápasech třikrát za sebou nevyhrála.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele