Masopust zůstal v sestavě a odvděčil se premiérovým gólem

Přestože mu příliš nevyšel sobotní zápas v Kosovu, zůstal záložník Lukáš Masopust v základní sestavě českých fotbalistů i pro utkání v Černé Hoře. Kouči Jaroslavu Šilhavému se za důvěru odvděčil svým premiérovým gólem v reprezentačním A-týmu, jímž pomohl k výhře 3:0.

Masopust rozhodl připraveným signálem, který mu v tréninku nešel

Slávisté rozhodli o výhře 1:0 v úvodním utkání závěrečného 4. předkola Ligy mistrů v Kluži signálem, který si připravili speciálně na rumunského soupeře. Záložník Lukáš Masopust v tréninku branku netrefoval, ale v zápase se do voleje za vápnem po rohovém kopu od Nicolaeho Stancia položil v 28. minutě ideálně a placírkou překonal domácího gólmana Giedriuse Arlauskise.

Masopust si oslavu vítězného gólu na prázdném stadionu neužil

Záložník Lukáš Masopust rozhodl jedinou brankou o výhře fotbalistů Slavie 1:0 nad Libercem v pátém kole první ligy. Gólovou oslavu si ale příliš neužil, jelikož zápas se kvůli výtržnostem slávistických příznivců v předchozím domácím duelu s Olomoucí odehrál bez diváků.

Masopust dal gól a vyhrál domácí pohár na čtvrtý pokus

V červených dresech se zlatým nápisem Mistři slavili v Olomouci hráči Slavie jeden ze svých největších úspěchů novodobé historie, poté co k mistrovskému titulu, který získali v neděli, přidali prvenství v domácím poháru MOL Cupu. Jedním z nejšťastnějších hráčů v dresu Slavie byl Lukáš Masopust.

Masopust první šanci promarnil, potom gólem nastartoval Slavii

Brankou v 81. minutě nasměroval záložník Lukáš Masopust hráče Slavie k vítězství v klíčové bitvě o titul proti Plzni. Prolomil bezbrankový stav opatrného zápasu, který červenobílí vyhráli 3:1 a zvýšili tři kola před koncem nadstavby náskok před Viktorií na pět bodů.

Chci pohár vyhrát, jsem expert na druhá místa, řekl Masopust

Počtvrté za posledních pět sezon si záložník Lukáš Masopust zahraje se svým týmem ve finále domácího poháru. K postupové výhře Slavie nad Spartou 3:0 přispěl jednou brankou. Šestadvacetiletý Masopust doufá, že na čtvrtý pokus konečně uspěje. Předchozí tři finále s Jabloncem prohrál.

Ze soubojů s Ďuricou jsem měl respekt, přiznal slávista Masopust

Návrat na místo činu prožil ve 27. kole FORTUNA:LIGY slávista Lukáš Masopust. V listopadu se na stadionu Dukly Praha ještě v dresu Jablonce vážně zranil po zákroku Jána Ďurici, který ho vyřadil ze hry do konce podzimu. Navíc stejně jako tehdy i v sobotu otevřel skóre utkání, ve kterém červenobílí jasně zvítězili 5:1.

Ukázali jsme, že můžeme hrát i s Brazílií, těšilo Masopusta

Čeští reprezentanti podle záložníka Lukáše Masopusta v úterý ukázali, že dokážou hrát i s tak silným soupeřem jako Brazílie. Hráč pražské Slavie domácí přípravný zápas s "Kanárky" přes porážku 1:3 označil za skvělý zážitek.

Podle slávistů Krch jasně fauloval, kapitán Bohemians tvrdil opak

Ve vršovickém derby mezi Bohemians 1905 a Slavií se poprvé v historii české nejvyšší soutěže přihodilo, že se rozhodčí na základě zhlédnutí videa rozhodl neuznat branku mužstva a zároveň proti němu za předchozí faul nařídit penaltu. Zatímco faulovaný slávista Lukáš Masopust i trenér Jindřich Trpišovský považovali zákrok za porušení pravidel, faulující Daniel Krch s rozhodnutím sudího Pavla Královce nesouhlasil.

Masopust dal první gól za Slavii před tribunou sever, jak si přál

Záložník Lukáš Masopust si hned při druhém soutěžním startu za Slavii připsal první gól. V dohrávce 22. ligového kola se Slováckem zvýšil na 2:0 a ideálně tak oslavil jubilejní 150. utkání v nejvyšší soutěži, na které čekal od začátku listopadu. Premiérové trefy v červenobílém dresu se navíc dočkal před severní tribunou a "kotlem" nejvěrnějších fanoušků, jak si přál. Pražané i díky němu zvítězili 4:0 a dál vedou tabulku o tři body před Plzní.

Uzdravenému Masopustovi zkazil v premiéře za Slavii radost ofsajd

Lukáš Masopust se po dvou a půl měsících od listopadového zranění vrátil na trávník a v dnešním přípravném utkání s Ústím nad Labem si odbyl premiéru ve slávistickém dresu. Posila z Jablonce odehrála za červenobílé na Strahově úvodních 45 minut a mohla si připsat i premiérový gól, radost z branky ale pětadvacetiletému záložníkovi po půlhodině zkazil ofsajd.

Nové slávistické posily věří, že se brzo dostanou do základu

Ve svých klubech Jablonci a Liberci byli záložníci Lukáš Masopust a Petr Ševčík zvyklí na to, že měli téměř jistou pozici v sestavě. Po přestupu do pražské Slavie je čeká obrovská konkurence a těžký boj o místo v rozjetém týmu, který vede ligu. Obě dvě první zimní posily červenobílých však z toho strach nemají a věří, že se do zahajovací jedenáctky brzy dostanou.

Slavia představila Ševčíka a Masopusta, chce získat Krále

První dvě zimní posily Slavie Lukáš Masopust a Petr Ševčík podepsali v Edenu smlouvy na tři a půl roku. Aktuální lídr české ligy zároveň jedná s Teplicemi o příchodu stopera Alexe Krále, podle předsedy představenstva vršovického klubu Jaroslava Tvrdíka jsou Pražané s hráčem dohodnuti.

Masopust a Ševčík jsou prvními zimními posilami Slavie

Záložníci Lukáš Masopust z Jablonce a Petr Ševčík z Liberce jsou prvními zimními posilami Slavie. Na twitteru o tom informoval předseda představenstva pražského klubu Jaroslav Tvrdík. Slavia oba dva oficiálně představí příští týden po skončení podzimní části první ligy.

Ďurica měl být za faul na Masopusta vyloučen, potvrdila komise

Komise rozhodčích Fotbalové asociace ČR na dnešním zasedání potrestala čtyři sudí za chyby ve 14. kole první ligy a osmifinále poháru. Martin Nenadál chyboval, když v duelu Dukly s Jabloncem v 17. minutě nevyloučil domácího hráče Jána Ďuricu za hrubý zákrok na jabloneckého Lukáše Masopusta.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele