Dvě ztráty pro Slavii, sezona skončila pro Masopusta a Olayinku

02.05.2023, 17:04
Aktuality

Slávisté přišli před koncem sezony o dva důležité hráče. Pravý bek či záložník Lukáš Masopust a křídelník Peter Olayinka utrpěli v nedělním utkání posledního kola základní části první ligy proti Hradci Králové vážnější zranění a nestihnou se dát do pořádku nejen do středečního finále domácího poháru na Spartě, ale ani do následné pětikolové nadstavby v nejvyšší soutěži.

"Pro Petera Olayinku a Lukáše Masopusta bohužel skončila sezona. Další dva hráči dnes byli na magnetické rezonanci a uvidíme podle výsledků, které obdržíme v průběhu dneška. Doufáme, že tam budou zprávy trochu příznivější a snad nebude nějaký fatální nález," řekl na tiskové konferenci před finále poháru asistent slávistického trenéra Jaroslav Köstl.

Olayinka proti Hradci (1:1) utrpěl zranění v průběhu prvního poločasu. Sedmadvacetiletý nigerijský křídelník dal v této ligové sezoně za Slavii 11 branek a k tomu přidal čtyři asistence. Po sezoně mu v Edenu končí smlouva a za vršovický celek, který je tabulce druhý o dva body za Spartou, si už nezahraje.

Masopust poslední dobou nastupoval na pozici pravého stopera v tříobráncovém systému Slavie. Proti Hradci se zranil po změně stran coby střídající. V tomto ligovém ročníku má třicetiletý zadák na kontě 19 startů s bilancí dvou gólů a pěti asistencí.

Autor: ČTK

Komentáře (29)

Přidat komentář
Beči

Výrazné ztráty, které se doufejme na Sešívkách podepíšou. A my to nesmíme tradičně posrat

Reagovat
Greny

K tomu bych něco napsal ale je to fakt unfair a totálně hnusný... Ale kdybych byl trenér Sparty tak bych nad tím uvazoval

Reagovat
Salfovic

Zranit Tecla, se kterým stojí a padá celá Slavie ?

Reagovat
Greny

Ne ale fakt bych uvažoval zda tam neposlat náhradníky ať je rozkopou a posetrit základní sestavu

Reagovat
kilobyte

Doufám, že to myslíš jen v akademické rovině, Tome.

Reagovat
Lemond Laws

Čistě hypoteticky, pane

Reagovat
KingMaster13

Ale jistě

Reagovat
Stannis Baratheon

Že tebe za to sparťanství ještě v Brně neshodili z Petrova...

Reagovat
clinger

Reagovat
KingMaster13

Ale no ták! Nenávist a rivalita je mezi těmi týmy obrovská ale furt tu na hřišti (na tribunách už tolik ne) máme nějakou kulturu narozdíl od...... to ať si každý doplní sám Jako kdybychom šli do derby jen zmrzačit Sparťany tak se stydím, derby má být tvrdé ale lámat nohy to fakt ne.

Reagovat
clinger

ale že na toho sparťana reaguješ.ten tak nenávidí Slávii že je z toho rudej

Reagovat
Greny

Mě sere že ten Dostálek vypustil ten pohár protože semifinále se Spartou bychom hráli než po mistraku a tam bych to udělal úplně stejně...

Reagovat
KingMaster13

Jakoby chápu tvůj cíl ale prostě tímto stylem fakt nechci aby se nás hrálo. Věř, že úspěchu lze dosáhnout aniž by jsi musel mrzačit soupeře.

Reagovat
Greny

Já neříkám úplně je zranit, ale dokopat, hádat se provokovat a prostě totálně jim to znepříjemnit jít po hracích jako Kuchta, Haraslin, Krejčí atd

Reagovat
kilobyte

Tak ale tohle může dělat maximálně klub na úrovni Brna (se vším respektem, co k Brnu můžu mít ). Ale Sparta ani Slavia si nemůžou dovolit vypustit finále poháru kvůli titulu.

Reagovat
Greny

Ke klubu jako je Brno pod Bartonkem nemusíš mít respekt já bych chtěl baráž s Lisni a aby nás Líšeň znemožnila pak by se možná něco zmenilo

Reagovat
kilobyte

Reagovat
Modi6

To jsou velké ztráty. Hlavně Olayinka bude chybět.

Reagovat
Rothbard

Sparta si to pohlídala, aby nebyli fit ještě v této sezoně.

Reagovat
smazaný uživatel

Je vtipný, jak vždycky před derby Slavia hlásí, jak má velkou marodku a rozpadá se jí tým a pak většina těch hráčů nastoupí v základu.

Reagovat
delfin

Škoda Olej by si zasloužil rozlučku po celým odehraným zápase 35.kola, a za potlesku celýho staďáku ve stoje.

Reagovat
emisarpravdy

Reagovat
smazaný uživatel

a s následnou koupelí v oleji

Reagovat
KingMaster13

Reagovat
Coutinho10

takovejhle konec si Olayinka nezasloužil

Reagovat
Lemond Laws

Samozřejmě podle vývoje, ale myslím, že na pár minut v posledním zápase v Edeně vyběhnout může i zraněnej..aby měl rozlučku jak říkáš

Reagovat
Coutinho10

bylo by to hezký, ale nevidim to,max. pak, kdyby se povedl i titul z ligy, tak bejt v rámci oslav s týmem jako teď ve finále Mol Cupu

Reagovat
KingMaster13

Reagovat
KingMaster13

Tak díky moc za vše Olí, ať se ti jen a jen daří

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele