Další články

Totální hnus, tohle do fotbalu nepatří, řekl Kušej o Grigarově nakopnutí

Neobvyklý a emotivní závěr nabídnul dnešní duel 29. kola první ligy mezi Teplicemi a Mladou Boleslaví. Po červené kartě pro domácího gólmana Tomáše Grigara musel v závěru do brány egyptský útočník Mohamed Yasser, jelikož Severočeši už nemohli střídat. Teplický kapitán opustil hřiště po nakopnutí Vasila Kušeje, jenž považuje Grigarovu reakci za naprostý zkrat.

Teplice si pojistily na další dva roky záložníka Marečka

Defenzivní záložník Lukáš Mareček bude i nadále působit v Teplicích. Dvaatřicetiletý fotbalista prodloužil na severu Čech smlouvu o dva roky. "Skláři" o tom informovali na klubovém webu.

Teplický Mareček byl rád, že si zařval, gólem ale pečetil sestup "svého" Brna

Šťastný za gól v pravý čas, který přiblížil jeho tým k záchraně v nejvyšší soutěži, byl teplický záložník Lukáš Mareček. Ač patří ke svátečním střelcům, svou druhou ligovou brankou v životě stvrdil v utkání 32. kola vítězství 2:0 proti Českým Budějovicím. Jedinou kaňkou po euforické oslavě v kabině tak pro Marečka bylo, že jeho trefa pečetila sestup Brna, kde s fotbalem začínal.

Teplice získaly z Lokerenu záložníka Marečka

Teplice posílil defenzivní záložník Lukáš Mareček. Devětadvacetiletý bývalý hráč Sparty přišel z belgického Lokerenu a podle klubového webu uzavřel s jedenáctým celkem prvoligové tabulky smlouvu na dva a půl roku.

Češi v zahraničí: Skvělé Janktovo odpoledne. Gól a dvě nahrávky!

Záložník Jakub Jankto se v dresu Sampdorie významně podílel na vítězství nad Brescií. Český reprezentant vstřelil rozdílový gól a k tomu přidal ještě dvě asistence. Ve španělském poháru se dostal na hřiště útočník Tomáš Pekhart, k postupu ale svému mužstvu pomoct nedokázal.

Češi v zahraničí: Čelůstka skóroval, Schick přidal asistenci

Pouze Ondřej Čelůstka dokázal z českých fotbalistů působících v zahraničních soutěžích o víkendu skórovat, nepočítáme-li tedy vlastní branku Stefana Simiče z chorvatského Hajduku Split. Opora zadních řad české reprezentace zacílila přesně v barvách Antalyasporu proti bývalému zaměstnavateli Trabzonsporu. Zadařilo se i Patriku Schickovi, který si v dresu Lipska připsal asistenci.

Češi v zahraničí: Dva rozdílné góly v bundeslize. Trefili se Schick i Darida

Dva české zásahy v německé bundeslize přinesl víkendový program. Nádherně se trefil Patrik Schick v dresu Lipska v Paderbornu, naopak branka Vladimíra Daridy do sítě Borussie Dortmund se s klidným svědomím označit jako velmi šťastná. Čisté konto ve Španělsku vychytal Tomáš Vaclík. Jeho Sevilla se drží stále v závěsu za giganty Barcelonou a Realem Madrid.

Češi v zahraničí: Poprvé v Polsku skóroval Jablonský, Necid se blýskl dvěma brankami

Střelecky se dařilo českým fotbalistům v Nizozemsku. Dvěma brankami v dresu nizozemského Den Haagu se blýskl útočník Tomáš Necid. V pátek se trefil také záložník Richard Sedláček z rezervy Alkmaaru. Skóroval i Filip Twardzik ze slovenského Ružomberku, David Vaněček v Maďarsku a v pondělní dohrávce také první branku v polské lize vstřelil obránce David Jablonský. Naopak do vlastní sítě zamířil v bundeslize obránce Hoffenheimu Pavel Kadeřábek.

Češi v zahraničí: Koubek zlikvidoval penaltu, trefili se Schwarz s Pekhartem

Po střeleckých hodech o minulém víkendu tentokrát čeští střelci tak produktivní nebyli. Vytáhl se ale brankář Tomáš Koubek, který v bundeslize zlikvidoval pokutový kop a pomohl k vítězství svého Augsburgu. V polské lize skóroval Petr Schwarz za Raków, trefil se také Tomáš Pekhart v barvách druholigového španělského Las Palmas.

Češi v zahraničí: Střelecky povedený víkend a Vaclíkova chycená penalta

Střelecky vydařený víkend mají za sebou čeští fotbalisté v zahraničí. Pavel Kadeřábek a Theo Gebre Selassie se postarali o dva góly v bundeslize. Michal Sadílek dal branku z PSV Eindhoven a dva české zásahy byly k vidění i v Polsku. K tomu Tomáš Vaclík zlikvidoval penaltu Diegu Costovi. Podívejte se.

Češi v zahraničí: Darida byl v bundeslize vyloučen, Simič přihlížel kuriózní brance

Uplynulý prodloužený víkend byl na velké výkony českých fotbalistů v zahraničí trochu skoupý. V Polsku si asistenci připsal Tomáš Přikryl, jinak to ale žádná velká sláva nebyla. Pozornost upoutalo jistě vyloučení Vladimíra Daridy v bundeslize za šest minut a extrémně kuriózní gól Hajduku Split, v jehož obraně hrál Stefan Simič.

Češi v zahraničí: Ondrášek pokračuje v kanonádě v zámoří

V perfektní formě se momentálně nachází Zdeněk Ondrášek, v zámořské MLS se znovu trefil v dresu Dallasu. V polské lize zase skóroval obránce a kapitán Rakówa Czestochowa Tomáš Petrášek. Opakovaně se blýskl i Richard Sedláček v Alkmaaru. Mezi střelce se zapsal i Filip Twardzik na Slovensku a David Vaněček v Maďarsku.

Češi v zahraničí: Zmrhal debutoval v Itálii, Ondrášek prolomil střelecké mlčení

Z českých fotbalistů v zahraničních soutěžích se střelecky prosadili jen čtyři. Josef Kvída ve druhé nizozemské lize zachránil Nijmegenu bod. K remíze přispěli také na Slovensku Filip Twardzik a Ondřej Novotný. K remízovému výsledku přispěl i Zdeněk Ondrášek v Major League Soccer, za Dallas se trefil vůbec poprvé. Z dalších událostí stojí za zmínku debut Jaromíra Zmrhala v italské Brescii a začátek ligových soutěží v Německu či Španělsku...

Češi v zahraničí: Necid dal gól PSV, Kadeřábek i Darida přispěli k postupu

Tomáš Necid vstřelil za Den Haag v nizozemské Eredivisie branku silnému PSV Eindhoven. Ten ale nakonec výsledek otočil i díky asistenci Michala Sadílka. Gól si připsal v německém poháru Pavel Kadeřábek z Hoffenheimu, jeho tým se ale na postup nakonec pořádně nadřel. V poklidu naopak prošla do dalšího kola Hertha, i zásluhou branky Vladimíra Daridy. Branku vstřelil také obránce Augsburgu Marek Suchý, ovšem bohužel vlastní a bundesligový klub nečekaně z poháru vypadl na půdě SC Verl.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele