Češi v zahraničí: Skórovali Kozák, Mareš i Pekhart, Čech chytil penaltu a slavil milník

Českým fotbalistům se víkendové zápasy v zahraničních soutěžích povedly. Nejvíc asi zazářil brankář anglického Arsenalu Petr Čech, který vychytal 200. čisté konto v Premier League a navíc se v zápase s Watfordem blýskl chycenou penaltou. Vedlo se i útočníkům. Tomáš Pekhart skóroval v Izraeli podruhé za sebou a prosadili se i další...

Češi v zahraničí: Čech chyboval, pak se omlouval. Pekhart dal kuriózní gól

Čeští fotbalisté v zahraničních soutěžích neprožili dvakrát povedený víkend. Třeba Petr Čech dál musí čekat na jubilejní 200. nulu v Premier League poté, co chyboval v Brightonu. Na sociální síti pak nešetřil sebekritikou. Zajímavou zkušenost má za sebou útočník Piastu Gliwice Michal Papadopulos. Zápas jeho klubu se Zabrze se totiž nedohrál kvůli fanouškům.

Češi v zahraničí: Schick se vrátil do základu, Pospíšil se zase trefil a vede polskou ligu!

Patrik Schick se vrátil do základní sestavy AS Řím, ale proti AC Milán se svým týmem neuspěl. Lukáš Mareček si ve druhém utkání za Lokeren připsal asistenci. Potřetí za sebou se střelecky prosadil Martin Pospíšil z polského Bialystoku a se svým mužstvem poskočil do čela tabulky.

Češi v zahraničí: Na Koubka kopali dvě penalty, gól z nich nedostal. Pavelka porazil Galatasaray

Na české brankáře se o víkendu valily penalty. Dvěma pokutovým kopům musel čelit Jiří Pavlenka v bundeslize i Tomáš Koubek ve francouzské Ligue 1. Na velkém triumfu turecké Kasimpasy se podílel i záložník David Pavelka asistencí na vítězný gól.

Sparta i v zimě sázela na internacionalizaci. Pomůže další přestupový rekord ke druhému místu?

Na Letné i v zimě pršely miliony za posily. Sparta znovu posunula český přestupový rekord a věří, že projekt internacionalizace konečně přinese ovoce. Za cíl si na Letné vytyčili druhé místo a postup do kvalifikace Ligy mistrů.

Záložník Mareček přestoupil ze Sparty do Lokerenu

Záložník Lukáš Mareček přestoupil ze Sparty do Lokerenu, se kterým trojnásobný reprezentant podepsal smlouvu do konce června 2021. Sedmadvacetiletý středopolař už v minulosti v Belgii působil v dresu bruselského Anderlechtu.

Mareček se může vrátit do Belgie, odjel na testy do Lokerenu

Český reprezentant Lukáš Mareček by se po čtyřech a půl letech mohl vrátit do Belgie. Podle informací iSport.cz odjel o víkendu na zdravotní prohlídku do Lokerenu, který hodlá zkušeného záložníka angažovat ze Sparty. Pražský klub už o trojnásobného reprezentanta nemá zájem a nebral ho ani na soustředění.

Ve Spartě skončil i záložník Mareček, hledá si angažmá

Ve Spartě už nepočítají se záložníkem Lukášem Marečkem, který dostal od vedení letenského klubu svolení k odchodu. Zatímco svěřenci trenéra Andrey Stramaccioniho dnes vyrazili na soustředění do Španělska, bývalý český reprezentant si hledá nové angažmá.

Byla to panika, zasloužili jsme si prohrát, řekl sparťan Mareček

Fotbalisté Sparty podle záložníka Lukáše Marečka v úvodním utkání třetího předkola Evropské ligy na půdě Crvené Zvezdy Bělehrad prohráli 0:2 zaslouženě. Kapitán letenského celku označil výkon hostujícího týmu v úvodu zápasu za paniku.

Sparta prodloužila s Marečkem smlouvu do roku 2020

Sparta Praha si pojistila služby záložníka Lukáše Marečka. Letenský klub prodloužil se sedmadvacetiletým středopolařem smlouvu do roku 2020, hráčův původní kontrakt měl vypršet za rok. Pražané o tom informovali na svém webu.

Mareček: Ztráta už je velká, ale neházíme zbylé zápasy za hlavu

Defenzivní hráč Lukáš Mareček litoval, že sparťané si z územní převahy v Jihlavě nevytvořili stoprocentní gólové šance a s Vysočinou nečekaně prohráli 0:1. Letenští v případě vítězství vedoucí Plzně mohou na Viktorii ztrácet po 24 kolech před nadcházejícím vzájemným soubojem už třináct bodů.

Pro nás je jedině dobře, že je favorit Slavia, tvrdí Mareček

Sparťané poprvé od roku 2009 nepůjdou do pražského derby se Slavií jako favorit a podle záložníka Lukáše Marečka by jim to mohlo vyhovovat. Letenský celek totiž z posledních tří zápasů s vršovickým rivalem dva prohrál.

Mareček: Dát penaltu, tak bychom Inter porazili

Střelec jediného gólu Sparty v zápase Evropské ligy s Interem Milán Lukáš Mareček je přesvědčený, že kdyby Bořek Dočkal proměnil ve druhém poločase na San Siru penaltu, jeho tým by neprohrál. Nakonec z Itálie odjel s výsledkem 1:2, který však už nic nezměnil na tom, že letenský celek postoupil do jarního play off z prvního místa v tabulce.

Hapoel bude podle Marečka těžší soupeř než Inter se Southamptonem

Hráči Hapoelu Beer Ševa udělali v prvním duelu na záložníka Sparty Lukáše Marečka velký dojem. Dokonce se domnívá, že ve čtvrtečním zápase Evropské ligy budou obtížnějším soupeřem než italský gigant Inter Milán a anglický Southampton, kteří rovněž usilují o postup ze skupiny K.

Mareček: Rosický je před Southamptonem nejlepší zdroj informací

Tomáš Rosický sice svůj start v úvodním utkání Evropské ligy ve čtvrtek v Southamptonu zpochybnil, záložník Lukáš Mareček je však přesvědčený, že bývalý hráč Arsenalu může fotbalistům Sparty pomoci i mimo hřiště. Lepší zdroj informací podle něj před zápasem se soupeřem z Premier League letenský celek nenajde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele