Češi v zahraničí: Vydra se připomněl v Burnley. Trefil se Novák, zazářil Vaněček

Matěj Vydra si připsal asistenci v Premier League a Tomáš Vaclík se Sevillou zase po roce vede španělskou LaLigu. Dvakrát se trefil v Maďarsku útočník David Vaněček. V turecké lize se do listiny střelců zapsal obránce Filip Novák.

Král Rusko nevnímá negativně, poslouchá i ruskou hudbu

Přestože se v Česku často nahlíží na Rusko negativně, Alex Král s tím nesouhlasí a z přestupu z pražské Slavie do Spartaku Moskva je nadšený. Angažmá v tradičním klubu bere jako posun vpřed a ideální mezistupeň pro případný další krok v kariéře. Má blízko i k ruštině, neboť poslouchá ruskou hudbu.

K reprezentaci se už připojil i Schick, hráči se připravovali u videa

Česká reprezentace se už chystá na zápasy kvalifikace mistrovství Evropy v Kosovu a Černé Hoře v kompletním složení. K národnímu týmu se připojili i jeden z dodatečně povolaných hráčů obránce Stefan Simič a útočník Patrik Schick, který v pondělí dotáhl odchod z AS Řím na hostování do Lipska.

Alex Král za 310 milionů přestoupil do Spartaku Moskva

Alex Král přestoupil z pražské Slavie do Spartaku Moskva, s nímž podepsal pětiletý kontrakt. Český šampion dostane za jednadvacetiletého reprezentačního záložníka 310 milionů korun. Král se po Tomáši Rosickém stal druhým nejdražším hráčem, který z domácí ligy odešel do zahraničí.

Záložník Král míří ze Slavie do Spartaku Moskva

Záložník Alex Král s největší pravděpodobností odejde ze Slavie Praha do Spartaku Moskva. Ruský celek má podle médií za jednadvacetiletého fotbalistu zaplatit 12 milionů eur (zhruba 310 milionů korun). Podle českého mistra dosud není transfer uzavřený a kluby spolu ještě stále jednají.

O Součka s Králem usiloval Spartak Moskva, Slavia prodej odmítla

O záložníky Slavie Tomáše Součka s Alexem Králem měl zájem Spartak Moskva. Pražané ale prodej reprezentačních záložníků a svých opor podle předsedy představenstva Jaroslava Tvrdíka odmítli a s pátým týmem uplynulé sezony ruské ligy ani nezačali jednat.

Hložek a Král jsou na seznamu největších talentů podle UEFA

České mladé Adama Hložka ze Sparty a Alexe Krále ze Slavie zařadili korespondenti Evropské fotbalové unie (UEFA) mezi 50 největších talentů, které se v této sezoně vyplatí sledovat. Seznam zveřejnila UEFA na svém webu.

Podle Krále nemá Slavia po ztrátě v Liberci důvod k panice

Slávisté sice v úvodním utkání nadstavbové části první ligy jen remizovali bez branek v Liberci a jejich náskok v čele tabulky se může v případě výhry Plzně snížit na pouhé dva body, záložník Alex Král ale nepropadá panice. Věří, že červenobílí zvládnou přímý souboj o titul s Viktorií, který je čeká doma v Edenu v příštím kole.

Král: To nejhorší, co můžeme udělat, je celý zápas bránit

Slávista Alex Král očekává ve čtvrteční odvetě osmifinále Evropské ligy se Sevillou ještě těžší zápas než před týdnem na soupeřově hřišti. Podle dvacetiletého defenzivního univerzála by Pražané nemohli udělat nic horšího než po nadějném výsledku 2:2 z úvodního vzájemného duelu bránit.

Nominace je jedním z důvodů, proč každý den trénuji, řekl Král

Pro slávistu Alexe Krále je premiérová pozvánka do reprezentačního A-týmu jedním z důvodů, proč každý den trénuje a dělá fotbal naplno. Dvacetiletý defenzivní univerzál a jediný nováček ve výběru trenéra Jaroslava Šilhavého pro nadcházející zápasy v Anglii a s Brazílií se bude chtít v národním celku udržet.

Vtipnější gól jsem asi nikdy nedal, řekl po trefě ramenem Král

Záložník Alex Král si bude na první soutěžní branku za Slavii hodně dlouho pamatovat, protože ještě asi nikdy v kariéře nedal kurióznější gól. Zimní posila z Teplic v úvodním osmifinále Evropské ligy v Seville v 39. minutě srovnala na konečných 2:2 po rohu netradičně ramenem.

Král nečekal, že se do základní sestavy Slavie dostane už v Genku

Defenzivní univerzál Alex Král nečekal, že se hned v odvetě úvodního kola vyřazovací fáze Evropské ligy v Genku dostane do základní sestavy slávistických fotbalistů. Jedna ze zimních posil Pražanů nastoupila od začátku v pozměněné záložní řadě a přispěla k překvapivé výhře 4:1, která po bezbrankové domácí remíze vynesla červenobílým postup do osmifinále.

Možná je dobře, že nevyšla Francie, řekl Král po návratu do Edenu

Alex Král je zpětně rád, že mu v létě nevyšel přestup do francouzského Bordeaux a mohl tak v probíhající zimní přestávce zamířit z Teplic zpět do Slavie, jejímž je odchovancem. Dvacetiletý talentovaný obránce se chce ve velké konkurenci ve vršovickém klubu prosadit do základní sestavy, i když mohl jaro strávit ještě na hostování v severočeském celku.

Obránce Král přestoupil z Teplic zpět do Slavie

Obránce Alex Král je třetí zimní posilou Slavie. Dvacetiletý odchovanec pražského klubu přestoupil zpět do Edenu z Teplic a s lídrem první ligy uzavřel smlouvu do 30. června 2023. Opačným směrem na sever Čech zamířil na hostování na rok a půl útočník Jan Kuchta.

Slavia představila Ševčíka a Masopusta, chce získat Krále

První dvě zimní posily Slavie Lukáš Masopust a Petr Ševčík podepsali v Edenu smlouvy na tři a půl roku. Aktuální lídr české ligy zároveň jedná s Teplicemi o příchodu stopera Alexe Krále, podle předsedy představenstva vršovického klubu Jaroslava Tvrdíka jsou Pražané s hráčem dohodnuti.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele