Král: Odehráli jsme dobré utkání, i když máme co zlepšovat

16.11.2020, 10:03
Aktuality
Alex Král (© AFP)

Text článku byl v souladu s podmínkami smlouvy s autorem článku, agenturou ČTK, ze systému vymazán.

Autor: ČTK

Komentáře (53)

Přidat komentář
Andis

Od Izraele spíše optická převaha nicméně na šance rozhodně zápas minimálně pro Izrael remízový. Čekal bych, že i když se nám podařilo 1:0, že budeme dominovat a ne tahat za kratší provaz s takovým soupeřem. Nicméně o to smutnější je, že i takový Izrael tam má individuálně techničtější, rychlé hráče a takový pohyb a práci s míčem co tam předváděli někteří, to prostě u čechů aby pohledal.

Otázka k jakému zlepšení může dojít do středy, kdy sice přivítáme taktéž nic moc Čoboláčky, ale ty teď mají nové nadšení a optimizmus, se Skoty si též poradili, byť byli o něco slabší a i když musíme znovu vyhrát, třemi body bych si tak jistý zase nebyl.

Reagovat
erudovanyodbornik

Tak izraelci mají dopředu fakt top hráče. Salomon by hrál v každé Evropské repre vyjma top 8. Natcho byl před pár lety hvězda ruské ligy. Mít lepší obranu tak jsou v pohodě na euru.

Reagovat
Kucka

Reagovat
smazaný uživatel

Ta obrana byla hrozná, jinak bysme jim asi gól nedali

Reagovat
johnik

Přesně. Sere mě furt tady to podceňování soupeřů. Jenom kvůli tomu, že je to Izrael, tak automaticky každý očekává, že jim dáme trojku, přitom Solomon si posílá na párek obránce Realu...

Reagovat
Salfovic

Prej dobré

Reagovat
Alan_Shearer

U druhyho polocasu jsem malem umrel. Jako nevim, v zapasech, kde bychom meli byt favoriti, se mi proste vetsinou nelibi trio Soucek, Kral a Darida. Mozna by to vypadalo jinak se Schickem a treba Cernym, ale asi bych to obcas zkusil bez Krale a pred zbyvajici dva postavil nejakyho lenochoda, kterej umi kopnout do balonu. Na druhou stranu, vcera Darida tuhle roli zvladal docela dobre. Masopusta nechapu, ale Jarin mel vzdycky svoje oblibence. Ok mit ho na lavicce, dokaze tu hru rozbehat, a ackoliv sice ma dost defenzivnich ukolu, ja z nej proste pri kazdym kontaktu s micem tecu. A Krmencik extremni tragikomedie, fakt bych tam misto nej zkusil i toho Pekharta klidne. Jinak za me super prekvapeni Kalas, snad to v dalsim zapase potvrdi.

Reagovat
kattos

"lenochoda, kterej umi kopnout do balonu."

No tak prostě řekni Dočkal

Reagovat
Alan_Shearer

Nebo Barak.

Reagovat
cubinho

Vložím to i tu...Po včerejšku si fakt myslím, že by mohli v repre udělat stopera z Krále. Na stoperu hrál v Teplicích, nějakou dobu i ve Slávii, je dostatečně tvůrčí a tvrdý. Na stoperu nás tlačí bota nejvíce (+ útok, když nehraje Schick), Král by byl super řešení (ve dvojici s Čelůstkou). Bylo by to ideální řešení, protože ve středu se Součkem hrát oba fakt nemůžou. Po několikáté se to včera potvrdilo. Dokážu si klidně představit takovouto sestavu:

Vaclík (Pavlenka) - Coufal (Kadeř), Čelůstka, Král, Bořil - Souček - Darida, Barák - Černý (Hložek), Schick, Jankto

Reagovat
erudovanyodbornik

Podle mě je hráče s tak výjimečnou dynamikou na české poměry škoda utopit na stoperu. Kdybychom byli španělé tak budiž, ale my ho nejlépe fakt využijeme jako box to box.

Reagovat
cubinho

Jo, ale už několikátý zápas v sezoně byl naprosto nevyužitý dopředu, ztracený někde před stopery vedle Součka. Král se mi moc líbí, ale klidně bych využil na stoperu, kde nás roky trápí špatná rozehrávka. Barák je taky dynamický, neustále chce hrát a nabízí se - Král, mi přijde, se občas schovává, není tak aktivní do ofenzivy, což hlavně proti slabším soupeřům (jako třeba Izrael) je strašná škoda.

Reagovat
smazaný uživatel

Podle mě je ale chyba očekávat od Krále nějaký tvůrčí potenciál v ofenzívě. On je právě dobrý v obranné fázi bez míče, popřípadě v následných protiútocích. Proto si nejsem jistý, i s ohledem na jeho skvělou rozehrávku, jestli ho trenér v reprezentaci využívá správně. Protože když nastupuje vedle Součka, který plní právě roli toho nejdefenzivnějšího z té středové trojky a taky roli hlavního rozehravače, tak podle mě Král nemůže úplně vyniknout.

Reagovat
Stannis Baratheon

No on může zahrát v podstatě kdekoliv. Na CAM taky vždy zahrál dobře.

Reagovat
Bakary3

sice se to nabízí díky přetlaku v záloze, ale takhle uděláme ze skvělýho záložníka průměrnýho stopera.

Nejsem úplně přesvědčenej, že musí být na tom stoperu za každou cenu lepší než stálí stopeři..

Reagovat
cubinho

Já si právě myslím, že má potenciál být skvělý stoper. Navíc, když v repre má podobné úkoly jako Souček, takto bude místo pro Baráka. Rozhodně, být Šilhavým, bych to v nějakém přáteláku vyzkoušel.

Reagovat
Le Gunner

Hlavně když se bavíme o té střední záloze, že je tam přetlak... Darida může být po Euru 2024 reálně přínosný spíš méně než více, takže Král si v tom středu zahraje až příliš a bude moct hrát ještě troufnu si říct až do MS 2030.

Mít Krále a Součka jako varianty na stopera v případě nouze klidně, ale mít je jako hlavní ne. To se raději zaměřit na to, aby bylo něco z Jemelky, Zimy a klidně i Krejčího...

Reagovat
Salfovic

Box to box je ale ideální pozice pro Daridu.

Reagovat
mayday

Spartak nesleduju, ale v repre jsem si té dynamiky příliš nevšiml.

Reagovat
kilobyte

Kdyby se hrál na 3 stopery, tak by se jeho rozehrávka a dynamika dost využily. Navíc by to mohlo vyřešit problém s křídly.

Reagovat
Le Gunner

Kdybys byl trenér reprezentace, tak třeba jo.

Reagovat
TheTopFootbaler

Ale nemáme ani dva stopery, natož tři.

Reagovat
j_mrazik

Už takhle máme problém udržet balon uprostřed hřiště a ty bys ještě ubral jednoho záložníka. Super.

Reagovat
mayday

Zdá se mi to jako dobrej nápad.

Reagovat
smazaný uživatel

nemuselo by to být špatný

Reagovat
smazaný uživatel

Já bych stopera udělal klidně z Pavelky.

Reagovat
Zephyr

Rozhodně ne. V klubu hraje skvěle záložníka a on sám taky říká, že se v té pozici cítí nejlíp. Nechápu, proč bychom ho měli utápět v obraně, když už z té role v posledních letech vyšel.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Reggie

Když odhlídnu od toho, že by ho tam teoreticky mohla být škoda, tak úplně nevím, co je na tom nepochopitelnýho. Udělalo by se místo pro kreativnějšího Baráka a kdyby mu to sedlo, tak bychom měli vyřešenej nejrizikovější post sestavy na spoustu let.

Reagovat
oli9

Reagovat
smazaný uživatel

on to hrat nechce, neciti se tam, vynika v ruske lize na CM, ale protoze prost Jarda Silhavej je tragikomickej taktik, tak ten stred zalohy zkurvime a Kralovi znechutime fotbal

Reagovat
Selänne

Reagovat
Infi

Reagovat
Fabregas@ole

Reagovat
oli9

A já zase píšu po několikáté nee....

ve středu mu to vyhovuje sám to říká jen se tumu trochu musí přizpúsobit hra... Já bych to takhle viděl rád...Samozřejmě pokud bude Schick zdráv a nebudeme hrát např proti Andoře nebo Maltě tam musí být dva utočníci..Suka bych dal výš..Ve slavii i ted ve West Hamu si prostě chodí na ty centry do vápna , hraje okolo vápna a je golový nebo připraví šanci... To u nás byl včera moz zalezlí tam bych viděl spíš krále a daridu suka před nima... hlavně využít ten jeho poteciál hlaviček když se takový coufal dotaně k X centrům ze strany..

Darida - Král

Barák - Souček - Jankto

Schick

Reagovat
smazaný uživatel

Top

Reagovat
smazaný uživatel

Místo toho Baráka na křídlo třeba Hložek?

Reagovat
cubinho

Všichni tady milujeme sestavy a nominace, od toho jsou přece diskuze

Je jasné, že se toho za půlrok změní ještě hodně, ale zatím se mi ideální repre (a nominace na EURO) jeví nějak takto:

B: Vaclík, Pavlenka, na hraně: Kolář, Koubek, Nguyen

O: Coufal, Kadeřábek, Čelůstka, Kúdela, Král, Kalas, Bořil, na hraně: Matějů, Novák, Hovorka, Zima, Brabec, Jemelka, Petrášek

Z: Souček, Darida, Barák, Jankto, Černý, Ševčík, na hraně: Masopust, Provod, Pešek, Kopic, Kalvach, Bucha, Dočkal, Čermák, Sáček, Holeš

U: Schick, Hložek, Vydra, na hraně: Ondrášek, Krmenčík, Juliš

Reagovat
smazaný uživatel

Obávám se, že Černý je také na hraně.

Reagovat
LFC & STEVEN 8

Brankáři: Vaclík, Pavlenka, Kolář

Obrana: Coufal, Kadeřábek - Čelůstka, Kalas, Kúdela, Zima - Bořil, Matějů

Střed: Souček, Král, Darida, Pavelka, Barák

Křídla: Masopust, Černý, Jankto, Hložek

Útok: Schick, Ondrášek, Vydra

První pod čarou:

Koubek

Holeš - Brabec, Hovorka - Novák

Kalvach, Ševčík, Dočkal

Kopic, Provod

Krmenčík

Reagovat
Stannis Baratheon

Souhlasím skoro všude, jen místo Pavelky bych tam radši viděl kohokoliv z té trojky pod čarou. Jako případného náhradníka klidně radši Nguyena než Koubka, Nováka asi taky místo Matějů a u stoperů bude záležet na jejich formě a hlavně zdraví, momentálně vůbec nevím jaké 4 z těch 7 bych vzal. (ještě ten Petrášek)

Reagovat
smazaný uživatel

Za mě stopeři, pokud budou všichni zdraví, tak Čelůstka, Kalas, Hovorka a Brabec. Zimu začít zapracovávat v kvalifikaci na MS.

Reagovat
Stannis Baratheon

Kalas a Čelůstka pojedou stopro, Brabec asi taky. Takže o posledním místě rozhodne jestli bude Hovorka fit jestli se Rakow udrží na předních příčkách Ekstraklasy a jestli Kudela nezačne uvadat.

Reagovat
LFC & STEVEN 8

Kalvachovi jsem zatím úplně nepřišel na chuť, Ševčík není úplně ten defenzivní typ, a brát Dočkala s barákem, ale primárně nehrát v základu ani jednoho mi přijde zbytečný, na lavičce by z nich stačil jen jeden.

Co se týče beků, tak je zajímavý, že i nalevo máme dva praváky, což mi není úplně po chuti, ale Nováka moc nemusím, úplnej ideál by byl zapracovat Sadílka jako backup za Bořila na LB, a zároveň jako alternativu na střed a ušetřilo by se jedno místo pro dalšího ofenzivního hráče.

Stopeři to je na věšteckou kouli, s Jemelkuo defakto 8 adeptů s naprosto nevyzpytatelnou formou, jedinej kdo má podle mě 100% pozici v nominaci je Čelůstka, zbytek aby si střihli kdo pojede. Já nahoře napsal s myšlenkou: Klidná síla a zkušenost - Kúdela, kladivo na skotský řezníky v čele Dykesem - Kalas a 4.volba, která se stejně spíš do hry nedostane, ale nabere zkušenosti - Zima, myslím, že je zbytečný mít 4.stopera někoho jako tenkrát Kadlece, do hry se nedostal a ještě prskal, radši vzít mladýho na zkušenou.

Reagovat
dave30

Kalvach mi přijde jako takový mladší (fyzicky zdatnější) Dočkal. Je prostě také pomalý na mezinárodní fotbal. Sadílka určitě ne na kraj obrany. I v PSV měl problémy a šlo přes něj dost gólů. Po odchodu Angelina do City tam loni na podzim zkoušeli Sadílka a Boscagliho (ten teď hraje stopera) a rychle si pořídili na hostování Rodrigueze z Turína, v létě koupili Maxe a Sadílka pustili na hostování. Ten jeho výškový handicap (necelých 170 cm) bohužel v obranné fázi narůstá.

Reagovat
smazaný uživatel

Schick je jasnej ale taky je imho jasny ze se na Euru zrani, takze ho nepocitat mezi utocniky a vzit minimalne 3

Reagovat
Le Gunner

Snažím se tady to snílkování právě omezovat. Ale přemluvils mě.

Gólmani: Vaclík, Pavlenka, Kolář asi jistá nominace a nejspíš je to to nejlepší, co máme k dispozici. O jedničce rozhodně průběh jara, asi se stále klaním víc k Vaclíkovi. V případě jakýchkoliv zranění budou první varianty Koubek a Nguyen.

Krajní obránci: Kadeřábek, Coufal, Bořil rovněž jistoty a to nejlepší, co máme. Matějů včera ukázal, že může Bořila v případě potřeby zastoupit, i když samozřejmě ne nahradit. Má lepší výchozí pozici než Novák, navíc zahraje obě strany. Nedávnou variantou byl Sadílek, ale upřímně nevím, jak a na jakém postu teď hraje. Trenéři by se ale měli zasadit o to, aby byl na tomto postu v budoucnu použitelný.

Stopeři: Rád bych viděl nominované kvarteto Čelůstka, Hovorka, Jemelka, Kalas, nicméně si myslím, že místo Jemelky bude Kúdela a v případě nutnosti dostane přednost i Brabec. Osobně bych z trojice Kalas/Kúdela/Brabec vybíral až čtvrtého stopera. Respektive Čelůstka a Hovorka jistoty, pak bych rád viděl jednoho z dvojice Jemelka/Zima (Zimu nominovat i v březnu, zabudovat po Euru) a jako čtvrtého ideálně Kalase.

Záloha: Naprostá jistota je trojlístek Souček, Král, Darida, rád bych to donominoval dvojicí Barák a Kalvach. Myslím si ale, že Dočkal dostane před Barákem přednost a místo Kalvacha je variantou i Pavelka (když bude ve formě, nemám s tím problém). Pokud bude nominovat šest záložníků, Barák má větší šanci než Kalvach/Pavelka.

Křídla: Jankto je priorita a nutnost, navíc (v nouzi) zahraje i zálohu. Další jistotou je Masopust - chce se mi říct bohužel, nicméně já bych ho vzal i tak, ale ne jako hráče základu. Dál bych rád viděl Černého a Hložka, kteří by si to na základě jarních výkonů rozdali o základ. Nicméně si myslím, že pojede Kopic a dost možná i Provod (možná místo obou Hložka a Černého). Šanci při zraněních má asi ještě Pešek, nejspíš i Malinský.

Hrot: Musí být zdravý Schick, od toho se budou také odvíjet naše reálné šanci na úspěch (tím bych považoval postup do čtvrtfinále, postup ze skupiny meh). Podle včerejška bych donominoval dvojici Ondrášek, Vydra, ve hře je samozřejmě Krmenčík. Z dalších bych v tento moment dával největší šance Julišovi, pro něhož ale Šilhavého systém není moc vhodný.

Reagovat
kattos

U útočníků Schick Hložek Vydra je potíž že tam není žádnej na hlavu, bojovník. Všichni 3 jsou typologicky stejní.

Schick, někdo z dvojice Hložek/Vydra doplnen někým z dvojice Krmenřík/Ondrášek

Reagovat
PaYaB

Schick dává snad polovinu svojich gólů hlavou (aspoň ty jeho poslední).

Reagovat
Hector17

Ty jo no, ale co zase dělal Souček přihrávky někam do outu, při šanci v závěru zápasu, radši tak dlouho držel míč, než se dostal z pozice( ono je to stejně jedno, zakončovat nohou neumí).

Reagovat
smazaný uživatel

Už jsem se bál, že se tu neobjevíš

Reagovat
Hector17

A nemám snad pravdu? Však byl příšerný zas.

Reagovat
dave30

Mně spíš vadilo, že když byl tak defenzívně utopený, tak i tam byly nedostatky. Již jsem to psal pod jiným článkem. V druhé půlce bylo několikrát vidět, jak nezachytil náběh záložníků a spoléhal se na obránce, že hráče přeberou (nebyl v tom ale sám, totéž Král ale i Darida). Jelikož Izraelci změnili rozestavení a začali hrát na 3 útočníky tak tam bylo najednou těch hráčů hodně a obránci neměli čas na to přebírání, jako když byl vepředu Zahavi sám.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele