Češi v zahraničí: Schick dal gól za Lipsko. Bartl pomohl porazit Piast, trefil se i Škoda

Střelecky vydařený víkend mají za sebou čeští fotbalisté v zahraničních soutěžích. Patrik Schick skóroval v dresu bundesligového Lipska, v Turecku se zase zadařilo Milanu Škodovi v barvách Rizesporu. K vítězství svého Rakówa Czestochowa nad Piastem Gliwice pomohl krásnou brankou Daniel Bartl. V Polsku dal gól i Michal Papadopulos. V Maďarsku se trefil David Vaněček a v zámořské Major League Soccer hned v úvodním zápase Zdeněk Ondrášek.

Král odchodu ze Slavie nelituje, angažmá v Rusku si pochvaluje

Český reprezentant Alex Král letního odchodu z pražské Slavie do Spartaku Moskva nelituje. Navzdory výměně trenéra a nelichotivému postavení v tabulce je v ruské metropoli spokojený. Do budoucna je jeho snem angažmá v anglické Premier League.

Ničeho nelituji, říká Král po nepovedeném podzimu Spartaku

K hodně diskutovanému přestupu se před několika měsíci rozhodl Alex Král. Český reprezentant opustil pražskou Slavii a posílil Spartak Moskva, kde rychle zapadl do základní sestavy. Jednadvacetiletého fotbalistu zatím rozhodně nemohou těšit výsledky jeho nového zaměstnavatele, transferu na východ každopádně nelituje...

Češi v zahraničí: Čelůstka skóroval, Schick přidal asistenci

Pouze Ondřej Čelůstka dokázal z českých fotbalistů působících v zahraničních soutěžích o víkendu skórovat, nepočítáme-li tedy vlastní branku Stefana Simiče z chorvatského Hajduku Split. Opora zadních řad české reprezentace zacílila přesně v barvách Antalyasporu proti bývalému zaměstnavateli Trabzonsporu. Zadařilo se i Patriku Schickovi, který si v dresu Lipska připsal asistenci.

Češi v zahraničí: Dva rozdílné góly v bundeslize. Trefili se Schick i Darida

Dva české zásahy v německé bundeslize přinesl víkendový program. Nádherně se trefil Patrik Schick v dresu Lipska v Paderbornu, naopak branka Vladimíra Daridy do sítě Borussie Dortmund se s klidným svědomím označit jako velmi šťastná. Čisté konto ve Španělsku vychytal Tomáš Vaclík. Jeho Sevilla se drží stále v závěsu za giganty Barcelonou a Realem Madrid.

Češi v zahraničí: Poprvé v Polsku skóroval Jablonský, Necid se blýskl dvěma brankami

Střelecky se dařilo českým fotbalistům v Nizozemsku. Dvěma brankami v dresu nizozemského Den Haagu se blýskl útočník Tomáš Necid. V pátek se trefil také záložník Richard Sedláček z rezervy Alkmaaru. Skóroval i Filip Twardzik ze slovenského Ružomberku, David Vaněček v Maďarsku a v pondělní dohrávce také první branku v polské lize vstřelil obránce David Jablonský. Naopak do vlastní sítě zamířil v bundeslize obránce Hoffenheimu Pavel Kadeřábek.

Jeden z nejdůležitějších gólů kariéry, řekl Král o brance Kosovu

Záložník Alex Král označil svůj gól proti Kosovu, kterým české reprezentaci pomohl k výhře 2:1 a postupu na mistrovství Evropy, za jeden z nejdůležitějších a nejhezčích zásahů v kariéře. Podle jednadvacetiletého hráče Spartaku Moskva Češi v Plzni ukázali, jak jsou silný tým, když zareagovali na nepříznivý vývoj a předposlední kvalifikační zápas otočili.

Češi v zahraničí: Koubek zlikvidoval penaltu, trefili se Schwarz s Pekhartem

Po střeleckých hodech o minulém víkendu tentokrát čeští střelci tak produktivní nebyli. Vytáhl se ale brankář Tomáš Koubek, který v bundeslize zlikvidoval pokutový kop a pomohl k vítězství svého Augsburgu. V polské lize skóroval Petr Schwarz za Raków, trefil se také Tomáš Pekhart v barvách druholigového španělského Las Palmas.

Podle Krále bude zápas s Kosovem těžší než utkání s Anglií

Reprezentační záložník Alex Král předpokládá, že zápas s Kosovem, v němž si český tým může zajistit postup na mistrovství Evropy 2020, bude těžší než minulý kvalifikační duel proti Anglii. Na překvapivou domácí výhru 2:1 nad favoritem skupiny chce hráč Spartaku Moskva ve čtvrtek v Plzni navázat.

Češi v zahraničí: Darida byl v bundeslize vyloučen, Simič přihlížel kuriózní brance

Uplynulý prodloužený víkend byl na velké výkony českých fotbalistů v zahraničí trochu skoupý. V Polsku si asistenci připsal Tomáš Přikryl, jinak to ale žádná velká sláva nebyla. Pozornost upoutalo jistě vyloučení Vladimíra Daridy v bundeslize za šest minut a extrémně kuriózní gól Hajduku Split, v jehož obraně hrál Stefan Simič.

Češi v zahraničí: Vaněček skóroval, Koubek s Morávkem okradli Bayern

David Vaněček skóroval v maďarské lize za Puskás Akademii, trefil se i na Slovensku Filip Twardzik z penalty. V Premier si aspoň chvíli za Burnley zahrál Matěj Vydra, Ladislav Krejčí statečně bojoval v italské lize proti Juventusu a Lukáš Zima v Serii B dokonce chytil penaltu. V bundeslize slavili cenný bod s Bayernem Jan Morávek a brankář Tomáš Koubek. A jak si vedli další Češi v zahraničních soutěžích?

Doufám, že druhou půlí jsme si to u fanoušků napravili, řekl Král

Záložník Alex Král si v přípravném utkání proti Severnímu Irsku připsal v sedmém zápase za národní tým premiérovou branku, kterou stanovil konečné skóre 2:3. Čeští reprezentanti po úvodních 45 minutách prohrávali o tři branky, ale díky druhému poločasu si podle Krále napravili reputaci u diváků a přiblížili se pátečnímu výkonu proti Anglii, kterou v kvalifikačním utkání o postup na mistrovství Evropy porazili 2:1.

Češi v zahraničí: Gólové hody českých střelců a Koubkova šílená minela

Mimořádně vydařený střelecký víkend mají za sebou čeští fotbalisté v zahraničních soutěžích. Dvakrát zacílil v zámořské Major League Soccer čerstvý reprezentant Zdeněk Ondrášek. V bundeslize skóroval Vladimír Darida, Serii A zase Ladislav Krejčí. Znovu se zadařilo i Tomáši Pekhartovi ve druhé španělské lize. To ale stále ještě není všechno...

Věřím, že odvolání Kononova moji pozici nezmění, prohlásil Král

Alex Král neprožívá ve svém prvním zahraničním angažmá úspěšné období. Spartak Moskva prohrál poslední čtyři ligové zápasy, načež byl odvolán kouč Oleg Kononov. Bývalý hráč pražské Slavie ale věří, že ani odvolání trenéra jeho pozici nezmění...

Češi v zahraničí: Ondrášek skóroval, dva hráči asistovali v bundeslize

Zdeněk Ondrášek se opět prosadil v dresu Dallasu v zámořské Major League Soccer. Momentálně si drží skvělou bilanci pěti gólů v posledních pěti zápasech, do kterých zasáhl. Asistenci si připsal v bundeslize Pavel Kadeřábek z Hoffenheimu a také Jan Morávek z Augsburgu. Naopak nepříliš povedený zápas zaznamenal v Polsku obránce David Jablonský...

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele