o titul, 5. kolo
27.05.2023 16:00 CET
4 : 0
(2:0)

Reportáž

Jurečka ozdobil loučení Olayinky čtyřmi góly, Slovácko se do evropských pohárů nepodívá

Fotbalisté Slavie zvítězili v posledním kole nadstavby Fortuna ligy se Slováckem 4:0 a potvrdili domácí dominanci v celém ligovém ročníku, když před vlastními fanoušky ani jednou neprohráli. Všemi góly domácích se blýskl bývalý hráč hostů Václav Jurečka, jenž neuvěřitelnou bilancí 12 gólů z posledních pěti utkání přeskočil v tabulce ligových střelců dosud vedoucího Jakuba Řezníčka. Úspěšnou rozlučku před odchodem do Srbska prožil Peter Olayinka, který po pěti letech v pražském klubu končí. Naopak jihomoravský celek ve skupině o titul nezvítězil ani napopáté a evropské poháry si v příštím ročníku nezahraje.

Slovácku se podařilo v nadstavbové části zaznamenat unikátní bilanci. Moravané v konfrontaci s nejlepšími českými kluby ani jednou neprohráli, jenže ani nevyhráli. Pakliže chtěli v příštím ročníku změřit síly i s evropskými celky, potřebovali bezpodmínečně zvítězit a zároveň doufat v porážku Bohemians. Tomu však chtěli zabránit sešívaní v čele s Jurečkou, jenž jen ve skupině o titul nasázel osm branek.

Pražané od úvodu diktovali tempo hry a chtěli se s vlastními fanoušky rozloučit důstojným výkonem. Precizní defenziva svěřenců Martina Svědíka jim však příliš prostoru před šestnáctkou na začátku utkání nedopřála, a dlouho se tak výraznější příležitosti nedočkali. Čekání skončilo ve 24. minutě, kdy se ujal exekuce přímého kopu Jurečka. Vyslal skákavý pokus na Filipa Nguyena, který střelu svého bývalého spoluhráče podcenil a propustil míč až do sítě. Brankář Slovácka si však o několik minut později alespoň trochu spravil chuť, když nejprve vyrazil pokus Olayinky a o pár minut později zlikvidoval i dorážku Tomáše Holeše. S ranami Jurečky si ovšem Nguyen nevěděl rady, což potvrdil i ve 41. minutě, kdy nedosáhl na jeho přízemní pokus z penaltového puntíku.

Slavia záhy po změně stran přidala i třetí branku, avšak VAR odhalil ofsajd, a rozhodčí tak gól Davida Juráska uznat nemohl. Po hodině hry se domácí další trefy přece jen dočkali a nebylo to z kopačky nikoho jiného než Jurečky. Tomu stačilo pouze nastavit levou placírku a z bezprostřední blízkosti poslal přihrávku Stanislava Tecla do sítě. Sešívaní si konec duelu s fanoušky užívali a Jindřich Trpišovský dopřál první minuty na prvoligové scéně dokonce i 16letému Dominiku Pechovi. Definitivní tečku za zápasem udělal minutu před koncem Jurečka čtvrtým přesným zásahem.

Slavia se rozloučila s ročníkem tříbodovým ziskem, a alespoň částečně tak potěšila své fanoušky. Slovácko naopak na čtvrtá místa z posledních dvou sezon nenavázalo a o příčku si pohoršilo.

Autor: Livesport.cz / Martin Záboj

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele