základní část, 16. kolo
12.11.2022 15:00 CET
2 : 1
(1:1)

Reportáž

Liberec venku znovu prohrál. K výhře Teplic přispěl už sedmigólový Žák

Teplice porazily v 16. kole Fortuna ligy na vlastním hřišti Liberec 2:1. Na bleskurychlý zásah Filipa Žáka, který díky sedmému gólu předehnal v klubové tabulce střelců spoluhráče Abdallaha Gninga, ještě Slovan dokázal odpovědět. Po pauze ale překlopil vyrovnaný duel na stranu domácích Jakub Urbanec. Tým z města pod Ještědem tak poprvé od února 2017 zaznamenal čtyři po sobě jdoucí porážky v roli hostů.

Severočeský souboj zastihl v lepší formě hosty, platilo to ovšem pouze částečně. Trápila je totiž bídná bilance na hřištích soupeřů, odkud v lize odjížděli už třikrát v řadě jako poražení. Teplice v posledních pěti utkáních vybojovaly pouhé tři body, za což mohlo i ojedinělé domácí zaváhání s Českými Budějovicemi. Jinak se ale Sklářům na vlastním stadionu velmi dařilo, naposledy gólem a asistencí srazil Sigmu Olomouc senegalský útočník Gning.

Vstup do zápasu vyšel domácím náramně. Už v šesté minutě si na centr z pravé strany naběhl Žák a razantní hlavičkou skóroval. Aktivní hra Teplic brzy vyústila v další velkou šanci. Alois Hyčka pálil zpoza vápna, avšak jeho nadějnému pokusu scházela potřebná přesnost. V 18. minutě poprvé zahrozil Slovan a hned z toho byla vyrovnávací trefa. Jan Mikula obdržel přesný pas do šestnáctky, zkušeně obešel gólmana a pohodlně zasunul míč do odkryté brány. První půle hraná ve velmi husté mlze, v níž se občas ztrácel i samotný míč, už další šanci nepřinesla.

Začátek druhého poločasu zastihl v lepším rozpoložení fotbalisty Liberce. Nejprve proti dělovce Michaela Rabušice musel předvést fantastický zákrok Tomáš Grigar. Velezkušený brankář domácích nadvakrát zasáhl také proti střele i následné dorážce Matěje Valenty. Slovan mohly zahozené šance mrzet o to více, protože v 61. minutě vrátil Teplice do vedení krásnou střelou do šibenice Urbanec. Pojistit výhru Sklářů mohl v závěru Daniel Trubač, jehož ránu na přední tyč vyrážel Olivier Vliegen. Vadit mu to ale příliš nemuselo, jelikož žlutomodří soupeři vyrovnat nedovolili.

Teplice tak na závěr podzimní části soutěže získaly velmi důležité tři body. Program první české ligy pro oba týmy pokračuje až na konci ledna.

Autor: Livesport.cz / Adam Pivoňka

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele