základní část, 14. kolo
29.10.2022 15:00 CET
1 : 3
(0:0)

Reportáž

Pardubice v derby zaskočily Hradec. V dresu vítězů exceloval Janošek

Snad nikdo před výkopem východočeského derby nepasoval do role favorita Pardubice. Poslední celek tabulky se však na hradecké "Votroky" perfektně připravil. Výhru 3:1 oslavil především díky střeleckému představení Dominika Janoška, vítěznou branku pak zařídil někdejší forvard Hradce Pavel Černý.

Už úvod zápasu vyšel překvapivě lépe Pardubicím. Družina kouče Radoslava Kováče vletěla na svého rivala už v úvodní minutě. Během ní musel gólman Hradce Reichl zlikvidovat střelu Hlavatého, následně pardubický nápor ukončil nepřesným volejem Helešic. V 11. minutě se Hlavatý znovu dostal do šance, když k němu proletěla průniková přihrávka od Vacka. Ani z úhlu ale Reichla nepřekonal.

Postupem času se do hry dostávali také Votroci. Dvakrát během první půle zakončoval Kubala, avšak v 17. minutě po autu do vápna přestřelil bránu a přesně nemířil ani po půlhodině hry, kdy jej centrem oslovil Ryneš. To Kubalův spoluhráč Smrž pálil mezi tři tyče, avšak přesně do míst, v nichž operoval brankář Pardubic Markovič, který vyrazil pumelici na rohový kop. Mezitím Votroci přežili velkou příležitost protivníka, neboť Janošek po šikovném uvolnění napálil břevno.

Vstup do druhé půle už Pardubice gólově zužitkovaly. Pět minut po změně stran se Janošek postavil k exekuci přímého kopu a překrásnou trefou do šibenice učinil z Reichla bezmocného diváka. Jenže o osm minut později se Kováčův soubor sám o vedení připravil chybnou rozehrávkou. Tu ztrestali centrující Ryneš a zakončující Kubala, jehož v pokutovém území neuhlídal Hranáč.

Hradec se po nepříliš povedeném poločase dostal do hry a obrat mohl po hodině hry dokonat střídající Koubek, avšak po dalším pasu od Ryneše hlavičkoval nepřesně. Záhy střílel Kubala, Markovič ale balón lapil. A tak si utlumené Pardubice mohly v 71. minutě zničehonic vzít jednobrankový náskok zpět. Standardní situaci rozehranou Janoškem ještě Votroci odvrátili, avšak jen k Černému, který parádním volejem překonal Reichla.

Pět minut nato uštedřily Pardubice Hradci další ránu. Souhru mezi Hlavatým a Helešicem zakončil v pokutovém území Janošek, který svou druhou brankou v utkání korunoval povedený výkon. Votroci už se v závěru na větší odpor nezmohli, naopak mohli být rádi, že po volném kopu Janoška neinkasovali počtvrté.

Autor: Ondřej Vaculík

Komentáře (5)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Snad to nebude hromadáček .

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Alan

3:0

Reagovat
DidusIneptus

Ostře sledované derby. Pardubice dotoho!

Reagovat
DidusIneptus

Pardubice Přeji záchranu

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele