o udržení, 5. kolo
28.05.2023 17:00 CET
2 : 4
(1:1)

Reportáž

Radoslav Kováč (© twitter.com/FK_Pardubice)

Pardubice nedaly v Ostravě kůži lacino, tři body jim přisoudil Darmovzal

Pardubice si v posledním kole Fortuna ligy vyšláply v Ostravě na Baník, kde zvítězily 4:2. Skóre bleskurychle otevřel Muhamed Tijani, ovšem v závěru poločasu bylo srovnáno nejen zásluhou v utkání dvougólového Denise Darmovzala, ale také díky Jakubovi Markovičovi, který zlikvidoval několik nebezpečných střel. Východočeši se navíc po změně stran dokázali střelecky prosadit ještě třikrát a zaslouženě si odvezli plný bodový zisk, čímž se ideálně naladili na barážové boje o prvoligovou účast pro příští sezonu.

Pardubice si výhrou nad Jabloncem vybojovaly účast v baráži, a střetnutí s Ostravou tak mohly vzít jako kvalitní generálku na dvojduel s druholigovým vyzyvatelem. Baník totiž nechtěl zanechat za nevydařenou sezonou negativní dojem a hodlal potěšit věrné fanoušky vítězstvím. Domácím hrál do karet navíc fakt, že v posledních třech případech na stadionu ve Vítkovicích vstřelili Východočechům vždy tři góly.

Neuplynula ani minuta a Baník šel do vedení zásluhou Tijaniho, který využil obrovského zkratu Tomáše Vlčka a vyslal nechytatelný projektil směrem na branku. K vyrovnání nebylo daleko už v osmé minutě, jenže Martin Hrubý předvedl exkluzivní zákrok proti střele z bezprostřední blízkosti. Tijani mohl přidat i druhou přesnou trefu, avšak po přihrávce Cadua si ho vychutnal mladý brankář Markovič. Zápisem mezi střelce pohrdnul také David Buchta, jenž po nadýchaném centru z levé strany hlavičkoval pouze do tyče. V poslední minutě úvodního dějství to byly nakonec Pardubice, které slavily vstřelený gól. Darmovzal si zpracoval přihrávku Vojtěcha Sychry a střelou doprostřed brány vyrovnal.

Fanoušci se ještě ani nestihli vrátit zpět na svá místa po poločasové přestávce, když Ladislav Krobot zařídil otočku zápasu parádní ránou k tyči z hranice pokutového území. Radost ovšem mohla pominout rychle. Tijaniho akrobatické zakončení ale prosvištělo vedle. Vytáhlý útočník mohl hodně litovat neproměněné šance, protože z následujícího protiútoku se mezi střelce přesnou ránou na zadní tyč zapsal opět Darmovzal. Rozhodnuto ale nebylo, poněvadž rukou zahrál v pokutovém území Matěj Helešic, načež Tijani z pokutového puntíku s přehledem proměnil. Vítězství zpečetila dvojice střídajících hráčů v 83. minutě. David Huf parádním pasem našel Leandra Limu, který z první poslal míč nechytatelně do sítě.

Baník tak zakončil neúspěšnou sezonu porážkou. Pardubice se naopak skvěle naladily na souboje v baráži, kde na ně bude čekat druholigový soupeř.

Autor: Livesport.cz / Vojtěch Kryštof

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele