2. kolo
25.07.2010 17:00 CET
1 : 3
(0:2)

Reportáž

Zbrojovka Brno - FK Ústí nad Labem 1:3

Brno i Ústí nad Labem v prvním kole nevyhrály, a tak si toužily napravit reputaci ve vzájemném zápase. Nakonec se to povedlo hostům, kteří bez potíží dokráčeli k přesvědčivému vítězství 3:1 a všem ukázali, že v lize rozhodně nechtějí být jen do počtu.

První poločas sice žádný atraktivní útočný fotbal nenabídl, diváci ale nemuseli alespoň příliš dlouho čekat na úvodní gól. Ten totiž přišel již po sedmi minutách, kdy šli hosté do vedení. Mladý útočník Kraut dostal dostatek prostoru, v poklidu obešel dva protihráče a rázem měl před sebou parádní příležitost ke skórování. Pochopitelně toho využil a gólmana Bureše překonal ranou k levé tyči.

Výraznější aktivita Brna po tomto momentu ale nepřišla. Moravané měli v podstatě jen jednu pořádnou gólovou příležitost. Po Dostálkově centru hlavičkoval kanonýr Rabušic, jenže na gólmana Nováka nevyzrál. Ten totiž předvedl jeden ze svých báječných zákroků.

Další šok pro brněnské fanoušky přišel dvě minuty před přestávkou. Z dvaceti metrů vypálil zkušený záložník Michal Doležal a jeho nádherná střela skončila až za zády bezmocného Bureše. Do kabin se tedy šlo za nečekaného vedení Ústí v poměru 2:0.

Po změně stran dělalo Brno vše, co jen mohlo, ale do pořádné šance se nedokázalo dlouhou dobu dostat. Obrana Ústí domácí fotbalisty k ničemu nepustila a svědomitě si odváděla svou práci. Slabší chvilka hostů nastala v 58. minutě, kdy mohl snížit Chlup, jenže jeho slabý pokus Novák v poklidu lapil.

Naopak o pět minut později přišel třetí hřebík do brněnské rakve. Jeden z domácích borců zahrál po Martykánově střele rukou v pokutovém území a daroval tak Ústí penaltu. Její exekuce se ujal Doležal a bez problémů navýšil vedení svého celku. Vzápětí mohli Severočeši přidat klidně i další branku, ale nevyužili ani jednu ze svých gólovek.

Brno se nakonec dočkalo alespoň čestného korigování nepříznivého stavu. Netypicky hlavou skóroval zkušený matador Richard Dostálek. Tu správnou radost ale pochopitelně ze své trefy mít nemohl.

Autor: Tomáš Honajzer / onlajny.cz

Komentáře (13)

Přidat komentář
smazaný uživatel

ústí dá góla a skončí to remízou 1:1

Reagovat
Tomtaf

2:4

Reagovat
smazaný uživatel

0:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:1 Nováček zaboduje...

Reagovat
smazaný uživatel

2:0 (23. Rabušic, 67. Husár)

Reagovat
smazaný uživatel

jsem zvědavý na Kalabišku --------------jo jo

Reagovat
smazaný uživatel

3-0

Reagovat
AjaxFans

Brno ve sratchkách

Reagovat
smazaný uživatel

Brno je ve sra_kách už hodně dlouho ...není schopné..nebo spíš nechce si udržet svoje bezesporu talentované fotbalisty ...radši je prodá někam do...zahraničí, kde zhasnou a z kariéry mají velký kulový. (Holek, Kalouda, Mareček..). Prostě ti staří hráči to neutáhnou... za vším stojí ten k_kot Pros...

Reagovat
smazaný uživatel

A myslí si, že změna názvu za velký prachy klubu pomůže...letos to bohužel vidím na sestup

Reagovat
Devil

Neboj,oni si to sve 11te misto pohlidaj.....

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Holek je v pohodě, Kalouda je v hovnech...

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele