základní část, 13. kolo
19.12.2020 20:00 CET
1 : 4
(0:2)

Reportáž

PSV se s Waalwijkem nemazalo a upevnilo si druhé místo v tabulce

PSV potvrdilo výbornou formu z poslední doby a tentokráte bez větších potíží přehrálo předloňského nováčka z Waalwijku po výsledku 4:1, díky tomu se udrželo na druhém místě s třiceti body a za vedoucím Ajaxem momentálně zaostává pouze o skóre. RKC tentokráte nezvládlo začátek sobotního zápasu a v Eredivisii podruhé v řadě prohrálo, v tabulce mu patří dvanáctá pozice s dvanácti body.

Přitom domácí začali odvážně a poprvé zahrozili v 9. minutě. Perfektní přihrávku do volného prostoru dostal Tahiri a ve vyložené pozici okamžitě vystřelil, jenomže k jeho smůle orazítkoval břevno. Naopak eindhovenský celek za další dvě minuty svou první nebezpečnější možnost přetavil ve vedoucí gól. Götze zachytil míč ve středu hřiště a pak na pravém křídle uvolnil rozběhnutého Codyho Gakpa, jenž svou křižnou střelou zamířil do protějšího spodního rohu.

Neuběhly ani další tři minuty a PSV si vytvořilo dvoubrankový náskok. Mohammed Ihattaren zkusil štěstí z více jak pětadvaceti metrů a jeho razantní skákavý projektil zapadl k pravé konstrukci, brankář Lamprou se natahoval marně. Přesně v polovině úvodního dějství rozvlnil síť také Malen, nicméně byl nachytán v ofsajdu a jeho trefa proto neplatila. Domácí se v žádném případě nechtěli vzdát a asi deset minut před přestávkou mohli snížit.

Z obrovské vzdálenosti zkusil překvapit Quasten a jeho rána rozhodně nebyla špatná, ale nakonec proletěla těsně nad břevnem. Krátce po změně stran chtěl definitivně rozhodnout aktivní Götze, avšak s jeho nepříjemným pokusem si poradil brilantní Lamprou. Hosté přeci jen přidali svůj třetí gól v 71. minutě, kdy rozhodčí Blom nařídil v jejich prospěch pokutový kop za přistrčení Quastena na Denzela Dumfriese.

Balón si vzápětí postavil právě faulovaný Dumfries a bezmocného Lamproua poslal na opačnou stranu. Waalwijk zaznamenal alespoň čestný úspěch necelých deset minut před závěrečným hvizdem. Azhil nádherným obloučkem vysunul Finna Stokkerse a ten se nechytatelně trefil do bližší šibenice.

V nastaveném čase uzavřel gólový účet střídající anglický mladíček Noni Madueke, neboť si posunul balón do výhodnější střelecké pozice po přesně načasované nahrávce od Feina a zblízka nekompromisně propálil Lamproua. PSV se rozloučí s tímto rokem proti podceňovanému Venlu, RKC bude chtít uspět na půdě konkurenční Fortuny.

Autor: Viktor Sandev / sporrtube.com, livesport.cz, soccerway.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele