Další články

Eredivisie - souhrn 30. kola: PSV Eindhoven opět blíže k titulu

PSV Eindhoven rozstřílel Vitesse a udělal další krok směrem k titulu, Feyenoord zareagoval těsným triumfem v Sittardu. Své fanoušky si alespoň částečně udobřil Ajax.

Eredivisie - preview 30. kola: Ajax proti silnému Twente

Feyenoord cestuje do Sittardu a potřebuje vyhrát, aby udržel alespoň teoretickou naději na titul. Trápící se Ajax změří síly s Twente, silný Nijmegen přivítá Zwolle.

Ajax vstřebává historickou porážku. Šílené, nevysvětlitelné, říká k dění Danny Blind

Ajax se trápí a když už si jeho fanoušci mysleli, že nemůže být hůře, přišel víkend a ostudný výsledek ze souboje s Feyenoordem. Slavný klub schytal debakl 0:6, jedná se o nejvyšší porážku v jeho historii, k níž se vyjádřil i někdejší obránce a v současnosti člen dozorčí rady Danny Blind.

Eredivisie - souhrn 29. kola: Feyenoord v derby potupil Ajax

Nijmegen přehrál Vitesse 3:0 a posunul se na páté místo tabulky před Ajax, který selhal v derby De Klassieker. Feyenoord ho na svém stadionu zostudil výhrou 6:0. Jednu branku si připsal i slovenský obránce Dávid Hancko. PSV Eindhoven rozstřílel Alkmaar a je velmi blízko k zisku titulu. Twente zdolalo Sittard a upevnilo si třetí příčku. Heracles v týdnu rozdrtil Alkmaar a formu potvrdil rovněž na půdě Sparty Rotterdam, domů si veze výhru 2:1.

Eredivisie - preview 29. kola: De Klassieker

Souboj tradičních rivalů s odlišnými starostmi přinese nizozemská Eredivisie. Zatímco Feyenoord relativně poklidně drží druhou pozici, Ajax se vší silou bojuje o evropské poháry. Hrají i jeho nejbližší konkurenti - Nijmegen míří do Arnhemu, Utrecht do Heerenveenu a Go Ahead Eagles doma přivítá Almere. Ve zbylém zápase chce Volendam vykřesat naději na záchranu proti Waalwijku.

Eredivisie - souhrn 28. kola: Volendam zaskočil Feyenoord

PSV odčinilo poslední výpadek na půdě Nijmegenu a jakožto jasný favorit si odvezlo všechny body z půdy Excelsioru. Feyenoord naopak neuměl venku porazit poslední Volendam, a nečekaně tak ztratil body v boji o titul. Ostudu si uřízl Alkmaar, z Almela odjížděl s výpraskem. Toho nevyužil ve čtvrtek večer naplno Ajax, který v závěru ztratil vedení s Go Ahead Eagles. Manko na AZ tak v Amsterdamu stáhli jen na sedm bodů.

Eredivisie - preview 28. kola: Feyenoord reaguje na výhru PSV

Feyenoord se ve vloženém kole představí na hřišti posledního Volendamu, kde bude chtít povinnými třemi body odpovědět na výhru vedoucího PSV Eindhoven, který má na obhájce titulu v čele tabulky desetibodový náskok. Ajax má před sebou duel s Go Ahead Eagles, před nímž hájí čtyřbodový náskok.

Dlouholetý šéf cyklistického týmu Visma-Lease a Bike "přestupuje" do fotbalu

Jeden z nejlepších světových cyklistických týmů Visma-Lease a Bike přijde po sezoně o svého dlouholetého šéfa. Sportovní ředitel Merijn Zeeman dnes na oficiálním webu uvedl, že na konci roku ve funkci skončí a od 1. prosince bude generálním manažerem nizozemského fotbalového klubu AZ Alkmaar.

Ajax suspendoval generálního ředitele Kroese, nelegálně obchodoval s klubovými akciemi

Vedení Ajaxu suspendovalo nového generálního ředitele Alexe Kroese. Devětačtyřicetiletý nizozemský funkcionář byl podle dozorčí rady zapojen do nelegálního obchodování s klubovými akciemi. Ajax na webu oznámil, že chce s Kroesem po pouhých dvou týdnech od nástupu rozvázat smlouvu.

Eredivisie - souhrn 27. kola: První nezdar pro PSV

PSV poprvé v ligové sezoně prohrálo, když v Nijmegenu ztratilo vedení a nechalo soupeře otočit na 3:1. Zmar celku z Eindhovenu pečetil neproměněnou penaltou Luuk de Jong. Ke snížení manka toho využil Feyenoord.

Eredivisie - preview 27. kola: Feyenoord proti Utrechtu

PSV Eindhoven poprvé prohrál a nabídl šanci Feyenoordu, který může ještě zdramatizovat boj o titul. Ajax se představí ve Zwolle, Twente hostí Heracles.

Van't Schipova mise u kormidla Ajaxu po sezoně skončí. V klubu ale zůstane

Nizozemský velikán Ajax Amsterdam bude muset pro nadcházející sezonu hledat nového trenéra. Současný trenér John van't Schip před venkovním zápasem se Zwolle, který se odehraje v neděli, oznámil, že po konci aktuálního ročníku ve funkci skončí.

Twente využilo opci, Sadílek zůstane v Enschede minimálně další sezonu

Michal Sadílek je oporou Twente, jehož dres bude oblékat i v příští sezoně. Český reprezentant měl v končící smlouvě opci, kterou jeho zaměstnavatel aktivoval.

Přestup do Ajaxu a následně trápení: Myslel jsem si, že jsem nejhorší na světě, popisuje dánský talent

První sezona v Ajaxu je téměř u konce a Anton Gaaei se během ní potýkal s nedostatkem chuti k fotbalu. Tvrdá práce a dobří lidé kolem něj však Dánovi pomohli vrátit se zpět na správnou cestu. A stále je hrdý na to, že je v Ajaxu, říká v rozhovoru pro dánskou redakci Livesport Zpráv.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele