základní část, 4. kolo
04.10.2020 16:45 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

PSV se Sittardem nezaváhalo a zdolalo ho o dvě branky

Favorizované PSV odčinilo předchozí zaváhání v Almelu s místním Heraclesem (1:1) a naopak navázalo na postup do skupinové fáze Evropské ligy přes norský Rosenborg (2:0). Tentokráte nepředvedlo proti podceňovanému Sittardu úplně suverénní výkon, ovšem nakonec se raduje z vítězství ve shodném poměru 2:0 a v tabulce Eredivisie se vyhouplo na druhou pozici s deseti body o skóre za vedoucí Feyenoord.

Fortuna v dosavadních čtyřech duelech ani jednou nevyhrála a s jediným bodem na kontě se nachází až na šestnácté barážové pozici, hůře na tom je už pouze rotterdamská Sparta s Waalwijkem. Domácí vstoupili do nedělního utkání naprosto skvěle a již po necelých pěti minutách vedli, když krásnou kolmici Zahaviho za defenzívu protivníka převzal Donyell Malen, obešel brankáře Koşeleva a pak po zemi zamířil k vzdálenější konstrukci.

Hosté mohli okamžitě odpovědět za další dvě minuty, nicméně po velké skrumáži před brankou eindhovenského giganta selhal v zakončení Semedo a ve stoprocentní pozici mířil až na tribuny. Pak favorit hned dvakrát během pouhých deseti minut dopravil balón do prostoru tří tyčí, jenomže ani jeden gól nebyl uznán vinou ofsajdu. Hosté se v žádném případě nevzdávali a přesně v polovině úvodního dějství znovu zahrozil Semedo.

Ten vystřelil po zemi ze čtrnácti metrů, jenomže gólman Mvogo se brilantně natáhl a míč dokázal vyrazit před sebe. Svěřenci trenéra Rogera Schmidta opět rozvlnili sít asi pět minut před přestávkou, ale i zakončující Malen se nacházel v ofsajdovém postavení. Ve 44. minutě nebezpečně hlavičkoval Zahavi a levou konstrukci minul o několik decimetrů, v nastaveném čase se nevyhnul ofsajdové pasti Mauro Júnior a ani jeho trefa proto neplatila.

Po změně stran tempo hry opadlo a PSV se soustředilo na pozornou práci v defenzivě, svůj náskok definitivně pojistilo v 85. minutě. Do listiny střelců se zapsal střídající Noni Madueke, který v půlícím kruhu obral o balón bránícího Rotu, poté ho přetlačil v osobním souboji a nakonec zblízka propálil Koşeleva. V domácím dresu naposledy nastoupil český krajánek Michal Sadílek, jenž před svým přesunem do Liberce odehrál závěrečných pár minut.

Autor: Viktor Sandev / psv.nl, youtube.com, whoscored.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Umí domácí tým násobilku???

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele